Sport Hajduk

MIRNIJE BI SPAVALI

Hajduk ne vjeruje domaćoj pravdi; Kos: Neka finale Kupa sude strani suci!

MIRNIJE BI SPAVALI

Predsjednik Hajduka Ivan Kos u ekskluzivnom razgovoru za N1 govorio je o planovima za budućnost kluba, posljednjim rezultatima, suđenju, zadnjem istupu Zdravka Mamića, treneru Kopiću, ali je iznio i zanimljivu ideju uoči finala Kupa.

- Nisam komeptentan da govorim o kvaliteti suđenja, ali evidentno je da je hrvatsko suđenje konstantno tema i to je problem. Kada suci padnu u drugi plan znači da dobro odrađuju svoj posao. Nekoliko je segmenata. Selekcija sudaca. Pitanje je susatava, pitanje je napredovanja sudaca, što je s mladima koji su napredovali, po kojem kriteriju...

- Opet razgovaramo o izlogu, o sucima koji su u prvoj HNL, a u suštini esencija i problematika dolaze puno dublje. Koji su suci napredovali, po kojem kriteriju, zašto, po kojim linijama i kako. Odgovor je jednostavan. Nemamo nijednu trojku na velikom natjecanju. Već kad to dobijete kao podatak svi se moramo zapitati gdje je odgovornost onih koji su se bavili svim tim sucima.

Hajduka čeka finale Kupa, je li rješenje dovesti strane suce?

- Mislim da bismo svi mirnije spavali jer bi se zbog nerada komisija, institucija i nepovjerenja koje se stvorilo trenutno u hrvatskom nogometu možda otklonilo to nepovjerenje.

- U Hrvatskoj postoje suci koji mogu to odraditi, no nažalost zbog mulja koji se stvorio oko njih, što objektivno što subjektino, imaju breme da im se ne oprašta niti slučajna pogreška. Smatram da se prvo sustav mora počistiti. Danas bi najbolje rješenje radi svih bilo da to bude strani sudac.

Cijeli video razgovor s predsjednikom Hajduka pogledajte OVDJE.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk