Sport Hajduk

interesa ne manjka

Vruća roba prijelaznog roka: u utrku za Antu Ercega uključili su se i Kinezi

interesa ne manjka

Antu Ercega prate i Kinezi. Tamošnji prvoligaši Jiangsu Suning i Guizhou Zhicheng navodno su bacili oko na ove jeseni najboljeg igrača Hajduka. Nakon Danske (Brøndby) i SAD-a (Seattle Sounders) za Ercega su zainteresirani i kineski klubovi.

Malo je splasnulo mahnito trošenje kineskih klubova kakvom smo svjedočili lani u ovo vrijeme, ali i dalje je Kina apsolutno financijski nogometno obećana zemlja. Jiangsu Suning klub je koji vodi slavni Talijan Fabio Capello, a poznat je po ranijim velikim transferima Ramiresa iz Chelseaja za 26 milijuna eura te Alexa Teixeire iz Šahtara iz Donjecka za čak 50 milijuna.

Dres Jiangsu Suninga nosio je svojedobno i Sammir. Međutim unatoč svim zvučnim imenima u momčadi i na klupi Jiansu Suning prošlo prvenstvo je okončao tek na 12. mjestu. Guizhou Zhicheng klub je čije je boje zadnje sezone branio i bivši hrvatski reprezentativac Nikica Jelavić. Prošlu sezonu okončao je na osmom mjestu. Svaka momčad može iduće sezone (počinje u ožujku) imati četiri stranca, a samo tri mogu biti na travnjaku odnosno na klupi.

Erceg je ove sezone najbolji igrač i strijelac "bijelih", zabio je 13 golova (devet ligaških) u ukupno 23 nastupa u svim natjecanjima. Time je Erceg već nakon pola sezone izjednačio ukupni broj golova koji je postigao cijele prošle sezone u bijelom dresu (tada je zabio 11 prvenstvenih golova).

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk