Sport Hajduk

još traje potraga

Hajduk novog trenera neće dobiti prije vikenda, a prvi ga trening očekuje u ponedjeljak

još traje potraga

Odluka za vikend, neće prije subote, a prvi trening u ponedjeljak. To je neka ajmo reć procjena Hajdukova trenutka, potrage za trenerom, koja nije dala ni jučer konkretnih rezultata, pa ni novosti.

Kombinacija, ćakula da bi to mogao biti i Mehmed Baždarević (?) koji nije više izbornik Bosne i Hercegovine, a u doba izbora Joana Carrilla bio je jedan od nekoliko kandidata (međutim Branco je držao svoj pick na Carrilla, kad je Marco Silva bio nedostupan iz više razloga) ipak nije toliko realna, da bismo ga nominirali u postotke.

Također, Matjaž Kek može, smije biti tiha patnja Hajduka, ali što da rade s njim kad je trener Rijeke i nikako da dobije otkaz. Da ga čekaju?! Do kada? Dok ga Mišković ne smijeni?

I ždrijeb kupa utječe na izbor trenera u Hajduku. Svaki će trener zacijelo željeti da bude aboliran od ispadanja u kupu od Osijeka u Osijeku; na što bi to sličilo da nakon eventualnog neuspjeha u kupu budući trener dobije otkaz. Odmah u glavu: Istra, Osijek i opet Osijek i – aut?!

Malo šale, malo zbilje, ali situacija glede izbora novog trenera samo se otežala ishodom kup-ždrijeba.

Inače, nismo se pomakli u potrazi za rješenjem što ga Hajduk krije. Koliko se zna "bijeli" još tragaju, dogovaraju, važu, navodno bi u subotu mogli objaviti, jer u ponedjeljak počinju pripreme za utakmicu protiv Istre u Puli i to je neki normalan termin kad bi se novi trener trebao dohvatiti posla. Da se u subotu zna tko je to, a u ponedjeljak prvi trening za Istru.

Istječe vrijeme pauze u kojoj se moglo nekoliko dana promišljati, a da Vik Lalić nesmetano vodi prvu momčad (danas u Tučepima).

Osijek u četvrtfinalu kupa donosi novi težak zadatak Hajduku u finišu jesenske sezone, na pet utakmica u prvenstvu (Istra, Osijek, Rijeka, Lokomotiva, Inter Zaprešić) nakalemio se još i ključni susret s Osijekom u gostima, 29. 11. s naglaskom da je to ona utakmica koja vodi Hajduka u ambiciozno proljeće.

I bitno utječe u proceduru, pa možda i odabir trenera Hajduka što je u tijeku, a nema još konačnih naznaka.

Lani protiv Splita, tada se ždrijeb činio lagan, pa se ispalo u Parku mladeži i to je bila smjena Marijana Pušnika. Vjekoslav Lokica je eliminirao Pušnika. Kao što je sad Inaki Alonso (Rudeš) u hipu smijenio i Željka Kopića i Joana Carrilla. 

Nedavno smo pisali kako Carrilla Hajduk neće mijenjati sve do te kup-utakmice, bio je to stav kluba, ako možemo to tako kazati, ali je poraz od Rudeša ubrzao ono što se danas čini – neumtino. Da ode Carrillo.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk