Sport Hajduk

Dalmatinski derbi

Šibenik trese nogometna groznica: stiže Hajduk!

Dalmatinski derbi

Šibenik trese nogometna groznica već gotovo mjesec dana. Točnije, od datuma kada se saznalo da će se u osmini finala Kupa, 25. listopada, na Šubićevcu sastati Šibenik i Hajduk. 

Prijatelji nogometa sa šibenskog područja, odmah su konstatirali - konačno pravi derbi na Šubićevcu. Jer, utakmice “narančastih” i “bilih” istinski su derbiji za pristaše obaju klubova. A na šibenskom području ne manjka ni jednih ni drugih. Ako grad više diše za narančastu boju, onda je okolica - najviše Vodice, Primošten i zaleđe - umotano u bilo. Dakle, u mjestima udaljenima svega nekoliko kilometara vlada silan rivalitet. Zbog te činjenice utakmica između Šibenika i Hajduka je organizacijski izrazito zahtjevna:

- U pravu ste, ali mi smo sretni i zadovoljni što nam u Šibenik dolazi Hajduk. Utakmice s njima su uvijek veliki derbiji. Kamo sreće da je više takvih utakmica - kaže Ivan Bulat, sportski direktor Šibenika.

Osmijeh na lice upravi Šibenika izmamit će i činjenica da će na gostovanju Hajduka utržiti finu svotu novca:

- Vjerujem da ćemo financijski dobro proći. Nadam se da će stadion biti rasprodan. Naravno, treba uzeti u obzir i podatak da su troškovi organizacije kudikamo veći nego u “običnim” utakmicama. Ali, u svakom slučaju, bit će puno bolje nego na utakmicama u Drugoj HNL na kakve smo navikli zadnjih nekoliko sezona- govori Bulat.

A za utakmicu s Hajdukom u prodaju je pušteno ukupno 4700 ulaznica. Od toga je 3200 za zapadnu tribinu,a 1200 za istok. Zbog sigurnosnih razloga, zapadna tribina rezervirana je za pristaše Šibenika, dok će simpatizeri Hajduka morati na istok. Doduše, nemoguće je spriječiti da se netko prošverca na suparničku tribinu, ali oni sa Šibenikovim navijačkim obilježjima neće moći na istok, a obrnuto vrijedi za one s Hajdukovim dresovima i šalovima:

- Ta mjera nije ništa novo. Navijači su se odvajali na tribinama i na prijašnjim utakmicama Šibenika i Hajduka. Jednostavno, prisiljeni smo na to zbog velikog rivalstva i sigurnosnih razloga. Ipak, nadamo se kako će utakmica biti praznik nogometa za sve- opet će Bulat.

Kako trenutačno stvari stoje, na blagajne su prvi po “papirić” koji omogućava ulazak na Šubićevac pohrlili navijači Hajduka, kako oni iz Splita, tako i oni iz šibenskog kraja. Praktički, “planule” su sve karte za istok. Za sada, puno manje je prodano ulaznica za “šibenski” zapad. Ali, to ne treba čuditi, budući da su šibenski nogometni fanovi prilično komotni i vjerojatno čekaju zadnji čas za kupnju ulaznice koja košta 50 kuna:

- Nadam se da će se taj omjer izbalansirati ovih dana. I ovom prigodom pozivam sve navijače Šibenika da dođu u srijedu na Šubićevac i pruže podršku našoj momčadi. Vjerujem da će prisustvovati nogometnom spektaklu. Uz to, i vremenska prognoza nam ide na ruku - poziva Bulat pristaše “narančastih”.

Nema dvojbe da će momčad Borimira Perkovića imati podršku najvatrenijih šibenskih navijača Funcuta:

- Razmišljamo o toj utakmici još otkad smo doznali tko nam je protivnik u osmini finala Kupa, ali smo se za nju početi ozbiljno pripremati tek nakon košarkaškog gostovanja u zadarskim Jazinama. Za utakmicu s Hajdukom pripremamo posebnu koreografiju. Nadamo se da će nam se na zapadu pridružiti što više naših članova kako bi navijački kolorit bio potpun. Da ćemo ostaviti grla na tribini, kako bismo odveli Šibenik do pobjede - poručili su iz navijačke skupine Šibenski funcuti.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk