Sport Hajduk

Jadro slavi

Hajduk poražen u dalmatinskom derbiju

Jadro slavi

Solinjani su nadigrali goste, tijesno pobjedili jer su cijeli tok susreta bili kvalitetniji i nadmoćniji suparnik. Gol odluke postigao je Luka Kapetanović u 83. minuti iz slobodnog udarca. Strijelac je
iskosa s 18 metara s desne strane pored živog zida oštro zapucao, činilo se na prvoj stativi u  dobro postavljenog vratara Ivu Grbića ali lopta mu je izmigoljila iz naručja i nespretno po njega završila iza gol crte.

  Igralo se po vjetru, neugodnoj buri. Domaći su u prvom poluvremenu mogli do rezultatske prednosti. U 35. minuti na centaršut Mrkovića pravovremeno je loptu glavom skrenuo Deni Jurić a golman Hajduka Grbić sjajno reagirao i odbio loptu u korner. Dvije minute kasnije Jurić je pucao prizemno, no na mjestu je vratar gostiju i odbio udarac. 

  Treba spomenuti da "hajdukovci" osim jednog nepreciznog pokušaja Šege nisu zaposlili Marka Čaglja.

  U nastavku, makar uz vjetar, Solinjani su zadržavali premoć na travnjaku. U 59. minuti Kapetanović je nesebično uposlio Cicijelja koji je glavom neprecizan iz neposredne blizine. Jedino što su gosti napadački učinili zbilo se u 52. minuti kada je Ćurić pucao, iz daljine , niz vjetar, da bi njegov pokušaj lako zaustavio čuvar mreže domaćina.

  Nakon tri utakmice, zaredom, Solinjani su dali vrijedan zgoditak, osladili se važnom pobjedom na radost okupljenih vjernih navijača.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk