Sport Hajduk

muke po brancu

Hajduk i Ohandza sve su bliže rastanku, ali na njegovo mjesto već puca talentirani mladac

muke po brancu

Ohandza više nije prioritet, važniji je ostanak Delića! Tako bismo oslikali buduće poteze sportskog direktora Hajduka Marija Branca, na njemu je pozabaviti se s produženjima ugovora pojedinih igrača, o tome je govorio prošlog tjedna u razgovoru za medije i dao je do znanja da "o svemu vodi računa". Naravno, nismo ga zatekli pitanjem, ali nije ni on javno govorio o detaljima svojih zahvata. Kad će i što će.

Međutim, sad je momenat preispitati poteze, u reprezentativnoj pauzi pogrebati ispod površine što se događa u, primjerice, napadačkom segmentu "bijelih".

Ugovori istječu između ostalih važnim polugama kao što su Franck Ohandza i – Ivan Delić, ali sad je vrijeme, "željezo se kuje dok je vruće".

Ono što se promijenilo u odnosu na ranije godine, Ohandza više nije prioritet! A Delić jest, 19-godišnji mladić koji ima tek stipendijski ugovor i uz Teklića je najbolji igrač B momčadi i važan za budućnost kluba.

Ako smo prošle sezone bili svjedoci trakavice glede produženja ugovora Ohandze, sad će biti puno zanimljivije pratiti da Hajduk zaveže za sebe darovitog Delića; evo je sad i Gorici zabio gol.

Koliko znamo, još nisu otvoreni pregovori ni s jednom stranom, ima još vremena. A Branco kaže:

- Očekujem da neki igrači respektiraju i postojeći ugovor, pa smo pregovore u nekim slučajevima zasad zaledili...

Gledajući kako će se Branco, odnosno Hajduk pokrenuti u svojoj pregovaračkoj misiji, Ohandza više nije u poziciji da zatrese klub kao lanjske godine kad su se pregovori otegli i bili u vrhu novinskih stupaca: koliko Ohandza traži, koliko mu Hajduk nudi, je li vrijedi kao prvi napadač? Na kraju je u siječnju Ohandza pristao i uzeo što mu je Hajduk ponudio.

A to je da ima 10.000 eura mjesečne plaće, uz bonuse, ako ih ispuni, 25 utakmica u sezoni, te zabije preko 6 golova, plaća bi mu porasla u rang najbolje plaćenih igrača. Najbolje plaćeni bio je zimus Marko Futacs sa 19.000 eura, u međuvremenu je Hajduk podigao tu letvicu na 20.000 eura mjesečno i više gdje su se smjestili Josip Radošević, pa Borja Lopez, sigurno i Hugo Almeida uz Marka Futacsa kojem su također, ozlijeđenom, najavili produženje ugovora.

Ohandza je sve dalje od trenerovih i klupskih planova. Objektivno i subjektivno. Često je ozlijeđen, protiv Rijeke je osjetio grč zbog kojega je izašao iz igre tek što je ušao, onda je preskočio Lokomotivu zbiog ozljede, sad prije Intera priključio se momčadi dan prije okupljanja, Carrillo ga je posjeo na klupu, ali nije posegao za njim, ima Saida, ima Almeidu...

Hajduk i Ohandza sve su dalji, s njim treba oprezno, nježno, kao s djetetom, a i on – razumljivo – puše i na hladno, osjeti mišić, uplaši se, znajući što je sve prošao.

Razlaz u siječnju bio bi realna opcija, osim ako Branco ne ponudi produžetak, a Ohandza odmah pristane.

S druge strane opasnost je kod Ivana Delića, njemu istječe stipendijski ugovor na ljeto i Hajduk se sprema ponuditi mu profi-ugovor. Branco je rekao kako je Delić "od osme godine u Hajduku" i da o njegovom talentu (bio je na SP s juniorskom reprezentacijom u Čileu prije dvije godine) sve znaju. Teklić i Delić zapravo su novi "bili tići" koji nadiru. I sve adute i pregovaračke vještine usmjerit će da s Delićem produže...
 

Napadački arsenal
Almeida – tek je došao, mnogo se očekuje, opcija ostanka u Hajduku može se na ljeto aktivirati;

Futacs – teško ozlijeđenom ponudit će mu novi ugovor, on se nakon četiri tjedna liječenja u Portugalu treba uskoro vratiti u Split, ali na teren neće prije veljače;

Said – sad je prvo ime napada, ima ugovor do 2020., ali zbog učestale nervoze predmet je razgovora iza zatvorenih vrata, upozoren je da se kontrolira;

Ohandza – status često ozlijeđenog gura ga u položaj kako više nije nikakav prioritet za blisku budućnost.

Delić – iskazuje sve veći potencijal i važnost da se s njim obnovi ugovor.

Kovačević – treba mu sezona kaljenja u B momčadi.

Prtajin – i njemu je B momčad neophodna.

D. Jurić – na posudbi je u Solinu.

Ercega i Pešića više tretiramo kao krila u novoj impostaciji Carrilla, Erceg je tek produžio ugovor i važan je napadački adut u planovima, ali nije centarfor, a Pešić se tek treba dokazati u bijelom dresu.

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk