Sport Hajduk

komentar utakmice

Voljeli bismo da smo vidjeli žešći ritam u Hajduka, ali tri boda su u džepu. Piši tri, čekaj Dinamo...

komentar utakmice

Kako se ono kaže stereotipno, utakmica prava prvenstvena, a najvažnija od svega su tri boda (za "bijele", dakako!), igra će se brzo zaboraviti.

Tako bi se kroz stereotip konfekcijskog izvješća mogla najbolje oslikati Hajdukova večer u Poljudu protiv Intera iz Zaprešića u kojoj je doista jedino bitno bilo osvojiti sva tri boda što su "bijeli" i učinili.

Šteta za crveni karton kapetanu Zoranu Nižiću u 89. minuti, drugi žuti, što je uzburkalo ozračje finiša...

Hajduk na mahove, samo povremeno je plijenio igrom, možda zbog ranog gola što ga je zabio Radošević već u 9. minuti, to je definitivno usmjerilo tijek prvog dijela utakmice prema uspavanci.

Hajduk je opasno živio u 50. minuti kad se Inter učinio na trenutak probuđen, s dvije opasne kombinacije, ali je onda Hamza Barry sa asistencijom za Ercega unio utakmicu natrag u sasvim mirne vode. Hamza je baš dobro dirigirao "bijelima".

Joan Carrillo se poigrao s impostacijom, sad je to bilo 4 – 2 – 3 – 1, igra sa dva zadnja vezna, što su Radošević i T. Bašić odradili vrlo korektno, a u polju je bolji od ostalih bio Barry.

Novost je bila i minutaža Ivanu Pešiću, nakon duže pauze relativno je dobro iskoristio priliku i pljeskom je ispraćen kad je izlazio.

U nastavku se raspucao Erceg, uvijek je drukčije kad on upali motore, primorao je Krševana Santinija da se istakne, ali ga je jednom i matirao.

Krševan nam je pao na pamet već u 9. minuti, primio je gol zarana, Zujinu zujalicu koja se odbila od nekog "interovca", čini se Mazalovića.

Umjesto da Santiniju suigrači budu u pomoć, kako ih je zazivao u najavi utakmice, i njih i stative, jer da samo tako može odoljeti Hajduku u Poljudu, već je devetoj minuti kapitulirao i tako se taktika Toplakova "kako odoljeti Hajduk" pokazala kao – topla voda.

Publika je u finišu dočekala i Almeidu zadnjih pola sata, s uzdahom ispratila njegov lob prema lijevom kutu Santinija, pola metra neprecizan.

Kad je Inter posustao svjestan da gubi 0:2 i Hajduk je bio razigraniji. Mi bismo voljeli da smo vidjeli žešći ritam u Hajduka, ali možda tražimo previše za ovakvu utakmicu. Upisali smo sva tri...

Dobri korneri, kako ih zavrne, povratnika Tome Bašića; spašavanje Hysena Memolla u jedinoj šansi gostiju; trka i ozbiljnost Radoševića plus pogodak; Nižić kapetanski pred put u reprezentaciju i šteta isključenja; pogodak i živost Ercega; nadasve dobra rola Hamze Barryja koji je dobio najveći pljesak.

Ušao je mrvicu Almeida, a Teklića vidjeli nismo, valjda sad Carrillo stišava medijsku pompu.

A bilo je logično da Teklić uđe na 2:0, kad je sve bilo riješeno, ali je ušao Kožulj. A još prije je ušao i Šehić. Uz Almeidu. Sa Carrillom se uvijek nekako nadmudrujemo, Joan po svoju, a mi nešto grintamo. Sad bismo Teklića, a trener je s klupe stavio Kožulja, a od početka je igrao i Pešić, a ne mogu svi igrati i svi biti zadovolj(e)ni.

Tri boda su u džepu. Piši tri, čekaj Dinamo...

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk