Sport Hajduk

Slovenac nadjačao Katalonca

Hajdukove brojke koje će vas iznenaditi: Pušnik bolji od Carrilla

Slovenac nadjačao Katalonca

Puno pohvala i simpatija pobrao je trener Hajduka Joan Carrillo za vrijeme svog dosadašnjeg mandata koji je započeo prošlog prosinca. 

Mnoge su od njih zaslužene jer je vidljivo da je Hajduk u velikom dijelu tog razdoblja igrao bolje, smislenije nego prije, ali su isto tako činjenice, odnosno brojke, nepobitne. A one kažu kako je učinak španjolskog stratega u HNL-u lošiji od onog Marijana Pušnika koji je Hajduk vodio u ljeto i jesen prošle sezone!

Slovenac je “trajao“ samo pola godine i nije ostavio naročit dojam kod igrača i navijača te cjelokupne hajdučke obitelji. Međutim, on je klub napustio nakon 17 ligaških utakmica s omjerom pobjeda, remija i poraza 10-4-3. To je u prijevodu 34 osvojena boda od 51 (66%). Čak je nakon prvih deset kola lanjskog prvenstva skupio više bodova (20) nego što ih Carrillo ima danas (17).

Za usporedbu, Španjolac je za kormilom Hajduka proveo više utakmica, ukupno 28. Ima 15 pobjeda, sedam remija i šest poraza. To je učinak od 52 boda od mogućih 84, što je 61%. Razlika možda i nije toliko velika, ali učinak nije u skladu s najavljenim ambicijama osvajanja naslova prvaka.

Carrillo je čak u boljoj poziciji od Pušnika jer je njegov kadar 30 posto skuplji od onog lanjskog.
- Cjelokupni budžet kluba je 30 posto veći. Moramo napredovati, a to znači i povećavati budžet na stabilan način, da se možemo boriti s drugima – pojasnio je sportski direktor Mario Branco nakon prodaje Nikole Vlašića.

Kao velika pojačanja ovog su ljeta stigli Josip Radošević i Borja Lopez koji imaju najveće ugovore. Tu su i Marko Futacs te Hugo Almeida koji su blizu njih. Sad su to već ugovori od oko 200 i 300 tisuća eura bruto godišnje, za naše okvire sasvim respektabilni iznosi za koje se očekuju kvalitetnije izvedbe i bolji rezultati od trenutnih.

Inače, ovo je drugi put da je Carrillo tri ligaške utakmice u nizu bez pobjede. Prethodno mu se to dogodilo u ožujku ove godine kada je, gle slučajnosti, poredak suparnika u toj seriji bio identičan. Skoro su i rezultati bili isti. 

Prvo su Splićani izgubili od Osijeka 2:1, potom su s Rijekom remizirali 1:1 i onda s Lokomotivom 0:0. Da stvar bude još “luđa“, tada je prvi sljedeći suparnik Hajduka bio Inter, kao što će to biti nadolazećeg vikenda.

“Bili“ su tada slavili 3:1 i vratili se na pobjedničke staze, hoće li tako biti i ovaj put?

Hnl matematika

Carrillo          28  15-7-6    57:28    52/84 61%

Pušnik            17  10-4-3   30:14    34/51 66%

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk