Sport Hajduk

Generacija ‘99.

Hajdukova budućnost Teklić i Nejašmić: San nam je istrčati na punom Poljudu!

Generacija ‘99.

Uz dužno poštovanje domaćinima iz Oriovca koji su od gostovanja “bijelih” napravili pravu feštu, ali kroz koju godinu kup pobjeda Hajduka kod Oriolika možda će se najviše pamtiti kao debi u službenim utakmicama u bijelom dresu dvojice jako talentiranih bilih tića.

Osamnaestogodišnjaci Tonio Teklić i Darko Nejašmić upisali su svoje prve minute u službenim utakmicama za Hajduk. Ofenzivni veznjak Teklić, “desetka”, dobio je drugo poluvrijeme ušavši umjesto još jednog mladca Franka Kovačevića, dok je centralni vezni Nejašmić ušao u samoj završnici ogleda umjesto iskusnog Josipa Radoševića.

Talentirani tandem, mladići koji su zajedno prije nešto više od dvije godine na Poljud stigli iz splitskog Adriatica, ove sezone su gotovo neizostavni dio Hajduka II koji je danas na stadionu na Poljudu u ligaškom ogledu pobijedio Hrvatski dragovoljac. 

- Osjećaj je bio odličan. Kakav jedino i može biti osjećaj kada debitiraš za najveći klub u svojoj državi. Trener Carrillo i stručni stožer dali su i ovim nam do znanja da računaju na nas u budućnosti. Nadam se da ćemo se kroz B momčad igrama i treninzima nametnuti i za prvu momčad Hajduka – rekao nam je Teklić koji je u siječnju bio najmlađi igrač Hajduka na pripremama u Turskoj.

- Fenomenalan je bio osjećaj debitirati za Hajduk. Poseban je gušt kad te bodri Torcida koja je došla u velikom broju. Nadam se da će se to ponoviti i pred punim Poljudom. Nastupom za prvu momčad  mi se već jedan san ispunio, ali želim zaigrati i pred punim Poljudom jer to je poseban gušt. Nigdje mi se ne žuri, doma sam, igram. Želim se nametnuti kroz drugu momčad. Daj Bože samo zdravlja, a sve drugo će već doći – u maniri iskusnog igrača, kakav dojam ostavlja i rješenjima na terenu, poželio je Nejašmić.

Je li bilo treme uoči debija?

- Nije uopće. Suigrači su nas super prihvatili, dosta su nam pomagali, a poslije su nas pohvalili za odigrano. Rekli su nam da samo nastavimo tim putem i da se ničeg ne bojimo – kazao je Teklić.

Nogometni uzori?

- Svakako Messi, ali isto tako i Nikola Vlašić. U Hajduku je prošao omladinski pogon. Jako mi je dobar prijatelj, čujemo se. Savjetuje me da samo nastavim raditi kao i dosad. I kao igrač i osoba Vlašić je odličan – istaknuo je Teklić.

Vlašić je i Nejašmićev izbor.

- Kao dijete volio sam gledati Ronaldinha, ali sada želi ići putem Nikole Vlašića i Andrije Balića, igrača koji su uspjeli kroz Hajduk. Želim odigrati što je veći broj utakmica za Hajduk – naglasio je Nejašmić.

Zajedno ste stigli na Poljud iz Adriatica Franka Bogdana u sklopu sportske suradnje dvaju klubova dogovorene još 2015. godine?

- A znamo se nas dvojica još i mnogo duže, već šest godina skupa treniramo i igramo – kazao je Teklić.

- Znamo se u dušu. Možemo igrati zajedno i zatvorenih očiju, u svakom trenutku osjetim gdje je na terenu – našalio je Nejašmić.

- Moje je samo da budem na pravom mjestu – priključio se šali Teklić.       

Teklić je prošle sezone s juniorima Hajduka osvojio i ‘Trofej Istra’, te je bio proglašen igračem turnira, a pamti se eurogol koji je zabio Dinamu. Teklići su Solinjani, od tuda i zna Dinamovog Nikolu Mora.

- Znamo se Moro i ja još dok sam godinu dana bio član Solina, trenirali smo skupa – priča nam Teklić.

I tebe je prije par godina želio Dinamo, sportski direktor Marijan Vlak?

- Imao sam ponudu, ali draže mi je bit’ doma – govori nam Teklić.

Nejašmić je Splićanin, s Mertojaka. Otac je i davno prije nego što je sin počeo pokazivati nogometni talent plovio nogometnim vodama, kao zastupnik igrača. No, Darko junior talentom i radom korak po korak probija sam svoj nogometni put.

- Odnedavno živim na Žnjanu, ali Mertojak je moj kvart. Išao sam na Mertojaku u školu s Vlašićem, on je dvije godine stariji. Znali smo se još od ranije. Pratim ga i doslovno – šali se Nejašmić.

Kroz dobre igre u drugoj momčadi Teklić i Nejašmić su se nametnuli Carrillu za Oriolik. Druga momčad “bijelih” nakon tri uzastopne pobjede uz gol razliku 7:0 drži visoku treću poziciju Druge HNL. Teklić je solo prodorom “zakuhao” gol najboljeg strijeca Hajduka II Ivana Delića za domaću pobjedu nad Dugopoljem.

S druge strane Nejašmić je u zadnjem kolu golom “otvorio špinu” u 3:0 pobjedi kod Novigrada. 

- Glavni cilj je stvarati igrače za prvu momčad, a dobar rezultat je plus, bitno je stvarati pobjednički mentalitet. Imamo najefikasniji napad lige i najčvršću obranu. Uz sve to u prošloj utakmici imali smo devet igrača u početnoj postavi koji su bili mlađi od 21. godine. Vidi se da imamo dobru perspektivu. Ako nastavimo ovako raditi i trenirati ne bi trebalo biti straha za Hajduk u budućnosti. Pokazat ćemo se u najboljem svjetlu  – rekao je Teklić.

Transfermarkt malo kasni

Naravno, još su Nejašmić i Teklić mladi i zeleni, svijet će ih tek upoznati. Da su tek na samom početku svog nogometnog puta pokazuje i da za ofenzivno orijentiranog veznjaka Teklića (a može igrati i krilo, polušpicu...) na transfermarktu jučer još pisalo da je obrambeni igrač.

- Tako samo izgleda – šalio se Nejašmić.

- Potrudit ću se igrama i učinkom da to što prije isprave – najavio je Teklić.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk