Sport Hajduk

SPORTSKI VITEZOVI

Zluradima za dišpet: Wayne Rooney je iz Splita ponio dres Josipa Radoševića, igrači Evertona mijenjali se s 'bijelima'

SPORTSKI VITEZOVI

Jedan detalj nakon dvoboja između Hajduka i Evertona mnogi su protumačili krivo, neki dapače i zlurado. Posebno neki navijači s Otoka kojima ni Everton ne spada među najdraže. I neki su mediji iskoristili “svojih pet minuta”.

O čemu se zapravo radi ? Po završetku dvoboja strijelac jedinog Hajdukovog gola Josip Radošević želio je razmijeniti dres sa slavnim Wayneom Rooneyjem. Najbolji strijelac u povijesti “gordog albiona” Rooney odmah mu je na igralištu dao svoj dres, ali u trenutku kada je Radošević krenuo skidati vlastiti dres i dati ga suparničkom igraču, kako je uobičajena praksa, Rooney je nešto kazao Radoševiću.

Upravo to “nešto” bilo je povod mnogima za insinuacija. Zapravo ono što je Rooney kazao Radoševiću je bila zamolba da mu svoj dres uruči u svlačionici. Tako se i dogodilo, Josip je svoj dres Wayneu uručio ispred svlačionice, tako da je slavni engleski napadač Split napustio sa suvenirom s ovog dvoboja. I ne samo to, mnogi su ispod Zapadne tribine imali priliku se fotografirati s igračima Evertona.

Inače iako su mnogi protumačili ovo kao nesportsku gestu, treba istaći da su i ostali igrači Evertona razmijenili dresove sa suparnicima iz Hajduka, bez obzira na naputak kluba da ih sačuvaju kako bi se prodali na humanitarnoj akciji. Dapače igrači Evertona su se ponijeli kao pravi “sportski vitezovi” koji su iskazali svoje poštovanje prema suparnicima na fair i poštenoj utakmici.

 

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk