Sport Hajduk

Prvi hat-trick u karijeri

Said: Dobro smo ušli u susret i zabili iz prve... Everton? Igramo doma pred punim stadionom, vjerujemo u preokret

Prvi hat-trick u karijeri

Ahmed Said dugo će pamtiti današnji dan. Protiv Rudeša je zabio svoj prvi „hat-trick“ u karijeri! Na najbolji mogući način iskoristio je priliku koju mu je pružio trener Carrillo. Nalazio se u pravo vrijeme na pravome mjestu i nije griješio. „Finishing“ mu je bio besprijekoran. Nemilosrdno je Said koristio rupe u obrani Rudeša i sada u ligi ima četiri pogotka ove sezone.

Dovoljno za ulazak u vrh poretka strijelaca. Prethodno je jedini zabio Cibaliji.

Za uspomenu je dvadesetčetverogodišnji ganski napadač kući ponio loptu s utakmice, na nju su se potpisali svi njegovi suigrači.

- Zbog njih sam i zabio, Erceg mi je dvaput asistirao... Lijepa uspomena, ide lopta kući sa mnom. Ovo mi je prvi „hat-trick“ i samim time poseban trenutak u karijeri – rekao nam je Said u „utrobi“ stadiona u Kranjčevićevoj dok je loptu držao ispod ruke.

Utakmica je na kraju bila lakša od očekivanog?

- Nismo očekivali ovakvu utakmicu jer smo znali da će Rudeš dati sve da nam zakomplicira život. Dobro smo ušli u susret i zabili iz prve prilike, a nakon isključenja utakmica je dodatno otišla u našem pravcu. U drugom dijelu riješili smo sve. Bila je to dobra momčadska izvedba za nova tri boda – kaže Said.

Jeste li ikada igrali protiv suparnika koji je zaradio dva isključenja u prvih pola sata?

- Nikada, ali dogodi se. Oba isključenja su bile pravedne odluke, čak je sudac mogao pokazati i treći crveni karton.

Je li ovo bila vaša najbolja partija u bijelom dresu?

- Nije. Znam, zabio sam „hat-trick“, danas sam ja bio taj koji je iskoristio prilike, ali imao sam i boljih utakmica.

Da barem jedan zabijete Evertonu u četvrtak, to bi bio posao?

- Uh, bit će teško. Pokazali su u prvoj utakmici koliko su dobri. Ali igramo doma pred punim stadionom i moramo dati 150 posto. Ja vjerujem u preokret, a vjeruju i moji suigrači. Šanse da prođemo sad su možda 20 posto, ali sve dok imamo šanse moramo se boriti, pogotovo u sjajnoj atmosferi pred našim navijačima.

Zaostatak od 2:0 je velik, što znači da su vama potrebna četiri gola ako Everton postigne jedan?

- Da, to nije dobar rezultat. Morali smo zabiti gore. Međutim, ako na Poljudu povedemo unutar prvih pola sata, sve će se promijeniti. U drugom poluvremenu u Liverpoolu stvarno smo igrali dobro i stvarali šanse, ali nažalost nismo zabili. Nema veze, iskreno vjerujem da doma možemo postići dva ili tri pogotka.

- Bit će vruće, to također moramo iskoristiti, a oni tek danas igraju protiv Cityja i sigurno će biti umorni – zaključio je Said koji je svojom izvedbom svakako istaknuo ozbiljnu kandidaturu za mjesto u početnoj postavi i u četvrtak.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk