Sport Hajduk

U19 reprezentativac

Golgetersko otkriće druge momčadi Hajduka zabija svakih 89 minuta!

U19 reprezentativac

Deni Jurić, rođen 3. 9. 1997. u Kogaraha (Novi Zeland), ali zapravo iz Sydneyja (Australija), napadač. Brat je Tomija Jurića, reprezentativca Australije, Deni je U19 reprezentativac Hrvatske.

Bio je u juniorskoj momčadi Sesveta, a i brat Tomi je svojedobno probao u Hajduka prije nekoliko godina, nije bio loš, dapače, ali nisu s njim potpisali, pa je Tomi produžio u Inter Zaprešić i Lokomotivu, vratio se u Brisbane, sad je u Švicarskoj (Luzern). No, dosta o bratu.

Deni je golgetersko otkriće B momčadi! Došao je iz juniora Sesveta, Jurići su porijeklom iz BiH, ali žive između Sydneyja i Sesveta. Zagrebački skauti Hajduka, preporučili su ga, došao je u Poljud zadnjeg dana prijelaznog roka prošlog ljeta, koji dan prije svoga 19. rođendana. Bio mu je to najljepši poklon. Ima instinkt strijelca.

Za drugu momčad “bijelih” nastupio je 14 puta i zabio 10 golova, prvi je strijelac momčadi Marka Loze. Statistika kaže da je igrao 892 minute i zabijao, dakle, svakih 89 minuta!

Jurić je skupio i tri nastupa za prvu momčad u prijateljskim utakmicama, protiv Širokoga čim je ušao u igru – zabio je i taj se detalj pamti. Ukratko: golgeterski instinkt, dobar šut glavom, primjerena brzina. Vrhunski šut nogom iz prve, ne razmišlja puno, pogađa. 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk