Sport Hajduk

hitar i okretan

Hajdukova dica: Hrvoje je znalac, ima atraktivan dribling i dobar centaršut

hitar i okretan

Hrvoje Relota, rođen 19. 1. 1996. iz Kaštela je, točnije iz  Kaštel Novoga. Bio je u Vala, sa 16 godina je već igrao standardno kad je Val bio prvak treće lige.

Vodio ih je trener Bruno Akrapović, on ga je takoreći otkrio i upozorio na njega. Uglavnom, desni bek, desno krilo. Onda je otišao u Splita na probu i ostavili su ga odmah, kod Srđana Mladinića, Dalibora Filipovića i Gorana Sablića. Split je postao juniorski prvak Hrvatske s trenerom Sablićem, bolji i od Hajduka, a on standardan. No, želio je u Hajduk, kao veliki navijač “bijelih”, nije bio vezan ugovorom pa je odabrao Poljud, navodno za manje novca nego što mu je Split obećavao. Srđan Andrić ga je doveo, a Goran Vučević odobrio.

U prvoj sezoni u B momčadi odmah zapažen, s time da je pred kraj prebačen i u prvu momčad i Damir Burić mu je omogućio debi u zadnjem kolu lanjske sezone protiv Zagreba. Bio je visoko ocijenjen kao i najbolji igrač utakmice, Fran Tudor, u pobjedi Hajduka.

Ljetos kao da je “nestao”, bio ozlijeđen. Vratio se u B momčad, odigrao dobro. Jedan od najvećih znalaca, ima atraktivan dribling i dobar centaršut, dignutom glavom, pogleda kad centrira. U početku je bio vezni koji se pretvorio u desnog beka: zna baratati loptom, hitar, okretan, nezgodan.

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk