Sport Hajduk

samo da budu pravi

Oko ova dva igrača će se vrtiti igra Hajduka

samo da budu pravi

Hajduk u derbiju protiv Osijeka bori se za treće mjesto u nedjelju u 17 sati, utakmica je “bijelima” poput svojevrsnog Rubikona, trebaju ga “bijeli” prijeći da krenu prema vrhu, učvrste se uz vodeće, umjesto da se ljuljaju na četvrtoj poziciji.

Pisali smo jučer o mini-krizi, šutnja golova, a sad neugodan trenutak treba presjeći, idealan je trenutak uz proslavu Torcide koja će za svoj 66. rođendan napraviti opet posebnu feštu, potaknuti “bijele”.

Dva su lika oko kojih se lomi Hajdukov derbi s Osječanima. Ako su mogli u Gradskom vrtu u prvom dijelu odigrati 1:1, onda protiv Osijeka u Poljudu trebaju i do pobjede, pa neka je Osijek ove sezone osvježen ulaganjima i slaganjem čvršće momčadi. Ipak sve ovisi o Hajduku, “ako mi budemo pravi”, kako to voli reći trener Marijan Pušnik.

MARKO FUTACS 

Osporavan i tetošen u isto vrijeme, prozvan veteranom, ali i “klasom A” koju vrijedi i isplati se čekati. Visoki Mađar, centarfor klasičnog tipa sad se nalazi pred prvim velikim, pravim ispitom. U kojem će usmjeriti i svoje trajanje u Hajduku. Dosad je bio doziran u minutaži jer nije bio spreman, doveden je ljetos neoporavljen nakon ozljede, a onda je počeo – ulaziti. I tu i tamo zabijati. Uz prosjek svakih 66 minuta. S bijele točke – nepogrešiv. Zar nije sad u Solinu bio čovjek odluke, u rangu s Antom Ercegom. Situacija se okreće u njegovu korist utoliko što je Franck Ohandza neoporavljen, što je već stari refren, nakon četiri tjedna od ozljede Ohandza nije još za prve minute nastupa. A dosadašnji golgeter i “prva punta” Ahmed Said je “požutio”. Dakle, napad je na plećima Futacsa. Shodno tome trebat će i igru podrediti njegovim sposobnostima, skoku, da bude skakač u šesnaestercu, košarkaški pivot i vaterpolski sidrun oko čijih će se odloženih lopti graditi napadačke akcije. Zlatko Vujović, napadač par excellance, trener u Pušnikovu stožeru silno vjeruje da će se Futacs razigrati uz svoje ‘komparativne prednosti’. Osijek mu je prilika da pokaže kako Hajduk nije dovodio “mačka u vreći”.

ZORAN NIŽIĆ 

Zapovjednik obrane i jedan od kapetana je u odličnoj formi, pokazao je to primjerice u Puli, protiv Istre, vodeći računa da Solomon ne pobjegne. Sad Osijek ima svoje napadačke adute, a Nižić se bori i da pokaže kako zaslužuje novi ugovor s Hajdukom, nakon odluke Nadzornog odbora da se s njim produži vjernost. Nižić postaje stožerni igrač Hajdukove obrane i “bijeli” bi se na njegovu figuru čvrsto oslonili i u projekciji budućnosti. Ima točno četiri godine da je došao u Hajduk, ujesen 2012., a 11. listopada proslavio je 27. rođendan. Pred njim je novi ugovor s Hajdukom i u nedjelju se od njega očekuje mnogo sigurnosti u derbiju za treće mjesto. 

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk