Sport Hajduk

franina besida

Napadači proradili, Pušnik će imati slatke brige

franina besida

Ahmed Said Said zove se Hajdukov napadač iz Gane s talijanskom putovnicom, ali jučer je bilo Said Said Erceg Futacs. Naravno, radi se o strijelcima "bijelih". A uz uvjerljivu pobjedu baš su strijelci, napadači poseban razlog za osmijeh na licu trenera Marijana Pušnika. Dva gola zabio je Said. Ponovno je, već peti gol sezone zabio Erceg.

Prvijenac u službenim utakmicama za Hajduk zabio je toliko osporavani Futacs, a Ohandza je od trenutka ulaska radio najveću pometnju u obrani gostiju, rješavao se čuvara kao da ih nema, upisao je asistenciju, kao i Hamza. Nakon ovakvog izdanja, pa ako baš hoćete da košarkaškim rječnikom kažemo i "postotka šuta" pred golom bivšeg vratara "bijelih" Blaževića kao da odjednom Pušnik ima slatke brige.  

Međutim, ne treba smetnuti s uma da je pred suprotnim vratima baš loš "postotak šuta" koštao Slaven Belupo barem drugačije utakmice. Jer u prvih 45 minuta Belupo visokim presingom, kompaktnošću, čvrstinom nije dopuštao Hajduku da razvije svoju igru. A kod 0:0 dvije velike prilike zapucao je Makedonac Ivanovski.

Već 28 susreta Slaven Belupo u HNL-u ne zna za pobjedu kod Hajduka. Kao da je Poljud uklet za Koprivničance. Čak ni kada igraju dobro kao u prvom poluvremenu, nisu iz toga na koncu uspjeli izvući niti podnošljiv poraz.

Ključan je bio prvi gol. Kao da je obrana gostiju malo neozbiljno shvatila Saida, kao da su mislili da je otišao previše ulijevo. Očito je da nisu gledali ogled Maccabija i Hajduka u Tel Avivu kada je zabio iz vrlo slične situacije. A kada je Hajduk zabio i drugi gol gosti kao da su nestali s terena.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk