Sport Hajduk

bivšem treneru čelnici Hajduka ponudili povratak u klub

Goran Vučević postaje šef Omladinske škole

bivšem treneru čelnici Hajduka ponudili povratak u klub

Poznato lice na Poljudu. Ne tako davno bio je šef svima onima koji su vodili trening. Goran Vučević, pak, nije imao rezultatskoga uspjeha, njegov pomoćnik s početeka prvenstva Ante Miše razvaljuje sve pred sobom.

Mišin prethodnik, bilo je to jasno, nije na poljudski stadion došao tek u kurtoazni posjet. Osim na travnjaku, brzo se proširila priča, bio je i na drugome katu Poljuda! A tamo se uvijek dogovaraju zanimljivi poslovi.

- Bio sam na razgovoru s Fredijem Fiorentinijem, ali nismo dogovarali ništa konkretno. Pričali smo o nogometu, ljude iz Hajduka su zanimala neka moja razmišljanja i planovi, a zasad nismo dogovorili nikakvu suradnju - rekao nam je Vučević jednim okom promatrajući što na treningu radi Miše.

Nedugo nakon razgovora na travnjaku s bivšim igračem Barcelone stigla je informacija iz dobro obaviještenog izvora kako mu je ponuđen posao šefa omladinskog pogona.

- Nije vrijeme da pričam o tome. Kako sam i rekao, samo smo sjeli i pričali o nogometu - komentirao je Vučević.

Opet s mladima

Brzo smo okrenuli i broj člana Hajdukove Uprave zaduženog za struku, profesionalca Fredija Fiorentinija.

- Ma razgovarali smo s Vučevićem kao i sa svakim drugim. Kao što pričamo i sa Slavenom Bilićem kada dođe, kao što pričamo i s Aljošom Asanovićem i s bilo kim drugim. Vučević je skaut reprezentacije i zanimale su nas neke stvari - tajnovit je, kao i inače, bio Fiorentini.

Jeste li Vučeviću ponudili mjesto šefa Omladinske škole?

- Samo smo pričali - nije se dao na izravna pitanja navući iskusni lisac Fiorentini.

U Hajduku, pak, trenutno ne postoji osoba koja je ono što bi trebao biti direktor Omladinske škole. Struka je trenutno ustrojena na način da je na vrhu hijerarhije Fredi Fiorentini kao jedan od tri člana Upravnog odbora kluba.

Nekakva spona između Uprave i rada u pogonu utjelovljena je u osobi sportskog direktora Ivana Buljana.

- Trenutno imamo dva koordinatora u mlađim uzrasnim kategorijama. Mlađim dobnim skupinama koordinira Marin Kovačić, a starijima Vilson Đoni - nastavio je hijerarhiju Buljan.

Ispod njih su treneri pojedinih uzrasnih kategorija. Hajduk, pak, nakon pretvorbe sada može na miru preslagivati kockice i raditi mozaik koji bi na koncu izgledao baš onako kako treba.

Hoće li baš Goran Vučević biti taj koji će koordinirati najdelikatnijim dijelom, proizvodnim pogonom?

- Ne bih sada o tome - bilo je sve što je rekao Buljan.

Planirate li nekakve promjene u organizaciji Omladinske škole?

- Mislim da su neke drastične promjene moguće tek na ljeto, odnosno po završetku ove sezone - rekao nam je sportski direktor Ivan Buljan.

Otkako je s mjesta šefa Omladinskog pogona otišao Stanko Poklepović ta je funkcija ostala otvorena. U tome se kontekstu često spominje i ime Zorana Vulića.

Goran Vučević, pak, ni sam još nije siguran što želi.

- Još uvijek slažem misli u svojoj glavi. Uskoro me čekaju obaveze kao skauta reprezentacije i sada sam preokupiran time - rekao nam je Vučević.

Prvi sljedeći posao odnosi se na Ukrajinu i Englesku.

- Mislim da su Ukrajinci najvažniji i njih ću posebno paziti, no naravno, igraju međusobnu utakmicu s Englezima 1. travnja i to će biti prava prilika da ih još jednom skeniramo i vidimo što mogu i koliko se nešto promijenilo - rekao nam je Vučević.

Nogometnog iskustva Vučević sigurno ima. Kao igrač prošao je mnoge hrvatske i europske travnjake, a potom je sjeo i na užarenu hajdukovu klupu.

U stručnome stožeru Slavena Bilića stekao je dodatno iskustvo i još uvijek uči. Kao trener prve momčadi nije se najbolje snašao. A s mladima?

pero smolčić

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk
Page 1 of 22FirstPrevious[1]2345678910Last