Sport Hajduk

Hajduk se žalio na kaznu, Senijad Ibričić dobio hrvatsko državljanstvo (VIDEO)

Nogometaš Hajduka Senijad Ibričić dobio je hrvatsko državljanstvo!

Nakon što je podnio zahtjev državni organi odradili su i svoj dio posla i Hajduk sada, barem formalno, ima jednog stranca manje u momčadi.

Ibričić je zadržao i državljanstvo Bosne i Hercegovine, pa zbog nastupa za njihovu reprezentaciju nema pravo eventualno igrati u "kockastome" dresu.

No barem će za njega vrijediti isti uvjeti za izdavanje viza (što je puno važnije) prilikom putovanja u inozemstvo kao i za ostale igrače vodeće momčadi Prve Hrvatske nogometne lige.

Razgovor sa Ibričićem pogledajte na SN.

Inače, Hajduk se žalio na odluku disciplinskog suca T-Com Prve hrvatske nogometne lige Krešimira Vlajčevića koji im je odrezao kaznu od 200.000 kuna i jednu utakmicu igranja bez publike zbog propusta u organizaciji derbija protiv Dinama.

Specificirano, 50.000 kuna i kazna neigranja pred svojom publikom odnosi se na rasističko hukanje nogometašu Dinama Sammiru, a 150.000 kuna “naknada” je za lošu organizaciju utakmice.

- Žalbu smo poslali u petak prije podneva i očekujemo kako će ona, s obzirom na naše argumente, biti i uvažena - potvrdio nam je klupski glasnogovornik Davor Pavić.

Hajduk je ne samo trenutačno vodeći na tablici, već raspolaže i s vjerojatno najjačim pravnim stožerom. Zakonski akti municija su donedavnog odvjetnika i sadašnjeg predsjednika Hajduka Mate Peroša i sadašnjeg odvjetnika Vinka Radovanija.

- Žalili smo se i na novčanu kaznu, a i na onu koja se odnosi na igranje pred praznim tribinama - rekao nam je Vinko Radovani.

Naknada štete

Izvršenje kazne, prema njegovim riječima, različito je kada je riječ o novcu i odigravanju susreta bez navijača.

- Kako stoji u Vlajčevićevoj odluci  naša žalba ne odgađa izvršenje kazne igranja pred praznim tribinama, a odgađa izvršenje kazne plaćanja - pojasnio je Radovani te dodao:

- Znači, činjenica što smo se mi žalili ne znači nam ništa, kada pričamo o utakmici protiv Cibalije, ukoliko Izvršni odbor HNS-a do srijede (tada će Hajduk i Cibalija igrati utamicu polufinala Kupa Hrvatske na Poljudu, nap. a.) ne donese odluku. U tom slučaju protiv Cibalije bismo igrali bez gledatelja.

Ipak, čini se kako do takvoga raspleta neće doći. Naime, na danas održanoj Skupštini Hrvatskog nogometnog saveza najavljeno je kako će se u ponedjeljak  održati redovna sjednica Izvršnog odbora HNS-a.

- Mi smo tražili da se na sjednicu na kojoj bismo razgovarali o sigurnosti na stadionima i odgovornosti za nerede pozove i mene kao odvjetnika te predsjednika Hajduka Matu Peroša, kao ljude iz pravne struke. Vjerujem kako većina ljudi u Izvršnom odboru HNS-a nisu pravnici i želimo im pojasniti o čemu to mi govorimo - rekao nam je Radovani koji očekuje kako će se odluka u prihvaćanju Hajdukove žalbe ili njezinom odbijanju donijeti baš na Izvršnom odboru HNS-a u ponedjeljak.

- U protivnome, mi bismo protiv Cibalije morali igrati bez publike. Što u slučaju da se nakon odrađene kazne donese odluka kako se prihvaća naša žalba? Tada bismo sigurno tražili naknadu štete, jer smo uvjereni kako će protiv Cibalije na stadionu na Poljudu biti veliki broj naših navijača - poručio je Radovani.

P. Smolčić

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk
Page 1 of 4FirstPrevious[1]234Last