Sport Hajduk

derbi otkazan

Nema Torcide, nema baluna! Bijeli nisu izašli na maksimirski travnjak

derbi otkazan
Zagreb. Stadion u Maksimiru. OTKAZANO

Sudac Ante Vučemilović (Osijek), pomoćnici Tomislav Petrović (Valpovo) i Miro Grgić (Osijek), četvrti Dalibor Conjar (Osijek), prvi dodatni Mario Zebec (Cestica pokraj Varaždina), drugi dodatni Ivan Zeko – Pivač (Osijek). Delegat Lino Roša (Vodnjan). Kontrolor suđenja Dušan Kukić (Sisak).

Dinamo (4–3–3): Eduardo – Pinto, Šimunović, Taravel, Ibanez – Brozović, Ademi, Antolić – Soudani, Henriquez, Čop.

Hajduk (3–5–2): Kalinić – Nižić, Maloča, Milović – Vršajević, Sušić, Anđelković, Mezga, Kouassi – Maglica, Milevski.

KRONOLOGIJA

11.00
- Nije slutilo na dramu, stotinjak navijača Hajduka razvilo je transparent na Trgu bana Jelačića, Game over, jasna je poruka, Igra je gotova. Njihova slobodna pojava u srcu Zagreba govori da je na snazi primirje navijača između BBB i Torcide, bez obzira na incident večer prije i napad na studente iz Metkovića i tučnjavu...

13.45 - Autobus s igračima Hajduka stigao je u Maksimir. U to vrijeme navijači su im slali SMS poruke s Lučkoga (igrači su naknadno vidjeli jer su im mobiteli bili isključeni), s naplatnih kućica “ne puštaju nas, nemojte igrati”.

14.15 - Lavina se zakotrljala, pred južnom tribinom su se okupili neki navijači Hajduka spremni ući na stadion, ali su odbijali ulaziti dok ne dobiju uvjeravanja da će svi moći ući... Brbiću, pomogni nam!

14.30 - Spominje se pedesetak navijača koji ne smiju ući, tumači se da je to sudska zabrana, ali se čuju glasovi da je to istodobno i Dinamova dodatna lista s imenima navijača koji nisu poželjni?!

14.35 - Stiže dojava da i predsjednik Marin Brbić dobija telefonske pozive i navijačke SMS-ove, “nema igre, ako svi ne možemo na tribine”. Spominje se da Hajduk traži odgodu od sat vremena, dok se sve ne pojasni.

14.40 - Slažu se s neigranjem i trener Igor Tudor i nogometaši Hajduka. Nema igranja, ako svi navijači ne uđu! Istodobno su podijeljeni zapisnici u novinarskoj loži sa sastavima. Zanima li koga sastav koji je najavljen?! Hajduka? Možda Dinama...?

14.50
- Ma ne, to nikoga ne okupira. Igrača Hajduka nema na zagrijavanju, situacija je krajnje ozbiljna. Hoće li susret kasniti 15 minuta, nije li to protest Hajduka, da zakasni?

14.55 - Ovo je “rat do istrebljenja”, puca tikva – govori se u press-loži Maksimira, makar je teško razaznati tko čiju stranu drži?!

15.00 - Izlaze na centar suci, Ante Vučemilović i pomoćnici, te igrači Dinama. Hajduka nema. S razglasa odjekuju pjesme u slavu Vukovara, minuta je šutnje za sve poginule branitelje u sjećanju na Vukovar. To je taj dan, kolo sjećanja na Vukovar. Hajduka nema... Čeka li se kvarat od ure?

15.01 - Ne čeka. Hajdukova službena web-stranica donosi odmah: utakmica Dinama i Hajduka je otkazana! Dakle, ništa od nogometa, Hajduk odbija nastupiti. Kakve su sankcije, pljušte pitanja???

15.03 - Spiker objavljuje u Maksimiru, prisustvujte otvorenom treningu Dinama pred gostovanje u Rumunjskoj. Svi vi koji ste kupili ulaznice (nije bilo na stadionu nego par tisuća posjetitelja) odmah možete na blagajnama dobiti novac natrag.

15.15 -
Marin Brbić pred svlačionicama najavljuje priopćenje, neće davat izjave, nego - priopćenje. Jasno je da je Hajdukova odluka unisona, da se složio i Nadzorni odbor.

15.20
- Ante Majić, član Nadzornog odbora Hajduka kaže: To je najmanje što možemo učiniti za navijače koji su prošli pola zemlje da nas dođu podržati, a oni ih ne puštaju...

(sa)
foto: damir krajač / cropix

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk
Page 1 of 24FirstPrevious[1]2345678910Last