Sport Hajduk

posudba do ljeta

Bencun za Ercega?; Radošević: Ovo je za mene samo novi početak

posudba do ljeta
Napoli je i službeno objavio kako je Josip Radošević postao njihov igrač, no uz isprva čudnu napomenu kako se radi o posudbi s opcijom prvokupa Radoševića na ljeto!

Makar informacija zvuči  čudno iz Hajduka nas uvjeravaju kako je sve u redu i  kako se doista formalno radi o posudbi, no takvoj da Talijani uplate dio novca odmah, a do ljeta Napoli ima uplatiti veliku većinu ukupnog transfera, oko 90 posto, a onda i ostatak.

Predsjednik Hajdukove uprave Marin Brbić pojašnjava nam kako je Napoli tražio  takav ugovor zbog pravila o nastupima stranaca u talijanskoj ligi, njima tako odgovara, te kako nema govora o tome da će Napoli na ljeto vratiti Radoševića.

A kad bi  to i napravili, bilo bi  na njihovu  štetu jer bi 'bijelima' ionako morali uplatiti gotovo čitavu vrijednost transfera. Dakle, Radošević jest prodan, svjedoči tome i ugovor Napolija i  igrača u trajanju od četiri i pol godine, no prodaja se do ljeta vodi kao posudba.

A Josip Radošević potpisao je jučer poslijepodne ugovor s Napolijem. Radošević je uspješno prošao  liječničke preglede u kampu Napolija u Castel Volturnu te je potom potpisao na četiri i pol godine. I hrvatskom reprezentativcu je konačno laknulo.

- Odličan je osjećaj napokon postati igrač Napolija! Sve je ispalo baš kako treba. U klubu su me odlično primili - kazao nam je sretni Radošević.

Potrajalo je do pretposljednjeg dana prijelaznog roka, no nije mu iščekivanje omelo san.

- Ma, normalno sam spavao, nema takvog uzbuđenja. Vjera u Boga i potpora obitelji pomažu mi da sve ovo mirno prolazim. Ovo je za mene samo novi početak - rekao je Radošević kojem se ipak nije bilo lako pozdraviti sa obitelji i sa samo 18 godina otići u inozemstvo, u zahtjevni i temperamentni Napulj.

- Roditelji su bili sretni što odlazim u klub kao što je Napoli, poručili su mi da budem miran.

No zato je s njim otišao stariji brat Antonio koji se brine prvo o njemu, a onda i o njegovoj karijeri.

- Puno će mi to značiti, jako smo povezani.

Novi suigrači su mu svjetske zvijezde Cavani, Hamšik...

- Nisam prije potpisa mogao s njima trenirati. Zasad sam ih samo upoznao.

Već je izabrao i broj dresa.

- Uzeo sam broj 25, bio je slobodan, a imao sam ga i na treninzima reprezentacije.

Talijani su mu zbog načina igre dali nadimak 'hrvatski Gattuso'. Zanimljivo je kako su liječnici na čelu s dr. Alfonsom De Nicolom mislili po fotografijama kako će kod Radoševića biti malog viška masnog tkiva, valjda po izgledu lica, no nalazi su očekivano pokazali sasvim suprotno.

- Riječ je o igraču vrlo snažne muskulature, mišićav je, snažan. Iznenadio me jer je već govorio neke talijanske riječi, rekao je kako je posljednjih dana učio jezik. To mi je dalo vjeru u njega: ne samo da izgleda kao Gattuso, već mu je taj Kalabrez i idol – rekao je dr. Domenico Falco, a prenio je portal CalcioNapoli24.

Menadžer Eupremio Carruezzo, Talijan koji je sudjelovao u transferu, otišao je još korak dalje.

- Po igračkim karakteristikama Radošević je novi Gattuso, ali Gattuso u njegovoj dobi nije bio toliko fizički snažan, zbog toga je vrlo perspektivan. Nakon što na ljeto Hrvatska uđe u EU bit će hrvatskim igračima lakše ostvariti transfere u Italiju. Nadam se da će nam ovo otvoriti vrata suradnje s Napolijem i na ljeto angažmanom novih igrača – kazao je Carruezzo za TuttoNapoli, a već je ranije Napoli bacio oko na drugog hajdukovca Antonija Milića.

Je li dakle Gattuso idol?

- Hvala liječnicima što su pohvalili moju pripremljenost. Nemam idola, samo upijam igračke vještine od raznih nogometaša.

Od odštete će konačno i Hajduk lakše disati, a i njegovi suigrači dobiti plaće. Je li s njima razgovarao o tome?

- Ne znam ništa o novcu, nisam tip koji puno priča o tome. Druge stvari su mi bitnije. Još se nisam uspio čuti ni sa kime.

Voditelj omladinskog pogona Francesco Baresi potvrdio je kako će Radošević zasad trenirati s prvom momčadi nakon čega će trener Walter Mazzari odlučiti što dalje.

F. VULAS, S. ALFIREVIĆ
Vujcic, Anđelković, Erceg?

U zadnjim trenucima boravka u Turskoj izbijaju neke opcije kao rješenje za poziciju zadnjeg veznog u redovima "bijelih". Spominje se mogućnost kombinacije, trampe sa Splitom, Marko Bencun za Antu Ercega?! Opet diramo zabranjeno voće", je li to izvedivo?

Rješenja kroz HNL su Mislav Anđelković iz Istre 1961, Stephan Vujcic, zapravo Vujčić, Nijemac, ali Slobodana našeg Brace sin, Vrgorčanina iz agencije UFA iliti Sportfive, u međuvremenu i predsjednika skopskog Vardara. Stephan Vujcic igra dobro već neko vrijeme za zaprešićki Inter.

Ponuđen je i Miloš Vidović, iz sarajevskog Olimpica, ali to je pepavo, zastavica pade u ponoć...

Anel Hadžić iz austrijskog Rieda ima odštetu, a na ljeto mu istječe ugovor, pa ga ostavljamo do daljnjeg.
HNL opcije rješive su sve do 10. veljače, Bencun za Ercega, možda za Anđelkovića, Vujčića... Treba odvagnuti.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk
Page 1 of 54FirstPrevious[1]2345678910Last