Sport Hajduk

VELIKA SUBOTA

Nepotrebne baklje, Tomaš, Ahmad, Ozobić i Krečak

VELIKA SUBOTA
Hajduk je na Veliku subotu upisao sva tri boda protiv Karlovca (1:0), u utakmici što je donijela nekoliko detalja da ih se posebno izdvoji:

Prekidi, ima dima, nema struje, opet kazna

1. susret je dvaput bio prekinut, najprije dvije i pol  minute zbog bakljade, a potom cijelih petnaestak minuta zbog nestanka rasvjete. Pao je napon, ostali smo svi u mraku. I taj mrak stvar je više sile, u zraku munje, osigurači su iskočili. Nema posebnih objašnjenja, dogodi se. Nakon petnaesetak minuta čekanja igrači su se vratili iz svlačionice i dovršili meč. Međutim, da se vratimo na prvi, kraći prekid u 62. minuti dogodilo se da su navijači opet upalili baklje, a dim prekrio igralište i stvorio uvjete za – prekid susreta.

Opet i iznova. Hajduk je došao pred vrata da ga se kazni jednom igrom bez gledatelja. Je li to za potrebu? Jasno je da iz redova navijača stiže bunt prema aktualnoj vlasti u HNS-u i kući nogometa, ali je inzistiranje na bakljadama protivno (novčanim) interesima Hajduka. Opet kazna, novčana ili igranje bez publike, dokle?!

Debi Tomaša, otkriven (?!) i Ahmad

2. Hajduk je bio bolji, premoćniji od Karlovca, ništa drugo nismo ni očekivali, ali zapažamo šaren sastav u kojem trener Mišo Krstičević želi iskristalizirati momčad za dogodine na svoj način. Nastupe su upisali čak 38. i 39. nogometaš ove sezone, bili su to daroviti junior Ivo Valentino Tomaš da začepi rupu na desnom beku, te Goran Jozinović, izvađen iz naftalina. Krstičević je u drugom poluvremenu novu šansu dao i Ahmadu Sharbiniju što mu je bio prvi nastup ovog proljeća, a počastio je jednom minutom i Krešu Ljubičića, da zna da nije unaprijed otpisan.

Krstičević to želi po svoju... Za stil igre koji preferira Krstičević Ahmad mu nije a priori višak, kao što je to bio u doba Reje, Poklepovića ili Balakova, koji su momčad držali povučeno, pa je Ahmad u tim okolnostima patio...

Kad će se Ozobić razigrati

3. Pitanje razigravača momčadi nameće se, tu treba čekati da se Filip Ozobić razigra. Svi su predznaci da će u Poljudu zadržati Ozobića i za iduću godinu, pa tek u narednoj sezoni od njegove igre u bijelom dresu treba očekivati prave stvari.

Penal je kad ga sudac dosudi

4. Saga o jedanaestercima: odmah na početku, u 15. minuti šibenski sudac Ivo Krečak trebao je dosuditi najstrožu kaznu za Karlovac kad je Neretljak prekršajem zaustavio Bektašija nadomak Blaževiću. Da je Krečak u tom trenutku pogriješio, opća je procjena.

Kasniji penal za Hajduk bio je čist, tu Krečak nije pogriješio, a Vukušić se novim pogotkom približio vrhu ljestvice golgetera.

S. ALFIREVIĆ
CROPIX

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk
Page 1 of 13FirstPrevious[1]2345678910Last