Sport Hajduk

koREJOgrafija

Zdravko Reić: Kod Krstičevića obećavajuća žestina, strast i neumornost svih igrača

koREJOgrafija
Krstičević se potvrđuje
Hajduk je kao i protiv Cibalije, ovog puta u sudaru s Karlovcem, osvojio tri boda, potpuno zasluženo. I onda protiv Vinkovčana, kao i sad protiv Karlovčana pobjeda „bijelih“ izražena je s 1:0, što je malo, zapravo mizerno, u odnosu na prikazanu igru.

Prije svega treba priznati da je momčad Karlovca iznenadila dobro organiziranom, poduzimljivom igrom (svaka čast treneru Sanjinu Lucijaniću), posebno u drugom dijelu kad su faktički bili ravnopravni domaćinima. Tko bi rekao da je to momčad koja ispada iz lige, koja možda zbog financijskih problema neće dočekati kraj prvenstva.

Bitna značajka za ovaj susret je s jedne strane nedosuđeni, a s druge strane dosuđeni jedanaesterac. Dakle, u 15.minuti bio je faul za kazneni udarac u korist Karlovca (Neretljak je nepropisno zaustavio Bektašija), kao što je bio prekršaj vratara Karlovca Lovre Kalinića nad Antom Vukušićem, koji je i dosuđen (57., gol Vukušića iz 11 m). Šibenski sudac Ivo Krečak je pokazao slabost,šteta za njegovu reputaciju.

Ali bez obzira na (ne)dosuđeni jedanaesterac, Hajduk je igrao jako dobro u prvih 45 minuta: napadi su bili kontinuirani, smišljeni, kroz dodavanja, ona vertikalna. Zato je bilo aplauza na otvorenoj sceni bez obzira na činjenicu što „bijeli“ nisu uspjeli ugurati loptu u mrežu Kalinića iz igre.

Nedvojbeno, mladi igrači „bijelih“ zaslužuju podršku, trener Mišo Krstičević je na pravom putu, on se potvrđuje, na najboljem putu da stvori momčad koja će na račun igre, odnosno nadigravanja predstavljati autoritet u HNL-u. Dakle, ne samo na račun tradicije i imena Hajduka, već i po tome kako će „bijeli“ igrati…

Naravno, bilo je tu i praznog hoda, pojedinih krivih dodavanja, grešnih procjena, dokaza neiskustva. Međutim, vrijedni potencijali (jasno uz dokazanog Vukušića) pojedinih mladića, na primjer Mije Caktaša i Josipa Radoševića su evidentni, kao što se sa sigurnošću može računati na potvrde mogućnosti Flipa Ozobića i Franka Andrijašević. Ono što je za Hajduka obećavajuće to je žestina, strast, neumornost svih igrača.

A to je medicina koju je propisao trener…

I za kraj, po sto puta postavljeno pitanje, zar stvarno pojedini navijači, pa i grupe, svojim bengalkama, bakljama i raketama vjeruju da su neke face. Njihov revolt protiv HNS-a može se shvatiti, ali nikako se ne smije pravdati ispade zbog kojih Hajduk ispašta. Ili njih zapravo i nije briga za navodno voljeni klub.

ZR

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk
Page 1 of 4FirstPrevious[1]234Last