Sport Hajduk

USKRS BIJELI

Nema kluba koji više od Hajduka želi opet - uskrsnuti

USKRS BIJELI
Hajduk i Uskrs, nema bolje poveznice, nema kluba koji više od Hajduka želi opet - uskrsnuti. Vratiti se na staze stare slave.Prošlo je vrijeme korizme i što bi se reklo, opet se smije piti i kladiti, a Hajduk bi se nakon svoje duge korizme rado vratio i na stazu uspjeha.

Kapelica što je otvorena na dva koraka od svlačionica unutar stadiona u Poljudu nije baš zaživjela. Promovirana gotovo pompozno u svibnju 2009., bila je predmet našeg interesa i u prosincu 2010. godine:

- Kapelica stoji zatvorena u Poljudu, zar je i Bog digao ruke od Hajduka?! - pitali smo se.
- Nije to za šalu, ali je evidentno kako prostor za duhovnu obnovu rimokatolika stoji zaključan. Ako netko poželi koristiti kapelicu, ključ je kod oružara... A i nije baš umjesno da se raspitujemo tko ulazi, kad se moli ili samo prašina pada...

Kako bilo, predsjednik Hajduka Hrvoje Maleš sklon je tradicionalnom obilježavanju Uskrsa, obvezno obiteljsko okupljanje, uz kamin. Molitva i trpeza, po mogućnosti janjetina. Neće to izostati ni ovog Uskrsa.

Trener Mišo Krstičević veseli se obiteljskom okupljanju u svojim Pločama, nije bio odavna, okupiran obvezama. Još je zaokupljen Karlovcem, ali poslije utakmice upalit će automobil i pravac – kući.
- Ne mogu reći da sam baš aktivan po crkvama, ali moja supruga Emi svakako jest, ona je baš pravi vjernik. Bit ćemo opet svi zajedno za Uskrs, za veliki kršćanski blagdan. Kći Tina radi u Pločama, moj sin Mišo stažira u Splitu, ali je već dolje otputovao. Čekaju još mene, međutim prvo Karlovac da apsolviramo...

Mišo se veseli uskršnjem okupljanju:
- Duboko poštujem sve koji vjeruju, a ja sam uvjeren da nas Bog gleda s neba... Ja vam živim po svim regulama katoličke vjere: obitelj, poštenje, rad, odgovornost, disciplina – nerijetko nam je Krstičević kazivao.

U momčadi “bijelih” najdalje će otputovati Mato Neretljak, toliko je vremena već profesionalac koji je igrao za Osijek i Hajduk, pa godinama u Južnoj Koreji i Japanu da naprosto žudi za svojim Orašjem... Braća Sharbini, pak, pogađate, blagdane će provesti u svome Grobniku, uz napomenu da je Ahmad zaljubljen u – Split. Da nije baš ovih blagdana kad sve miruje Ahmad bi najradije po Žnjanu šetao... Mario Maloča, ozlijeđen i s terapije u Belgije dolazi svojoj kući u Zagreb, u Dubec. Tako je avionske karte uzeo da bude sa svojima nakon desetak dana napornog rada u Antwerpenu. Bolje je, hvala na pitanju, i njegova karijera mora opet uskrisiti.

Ostala hajdučka dica velikom većinom – po svome gradu ili u okolici. Većina ih je domaćih. Od njih izdvajamo simpatičnog Miju Caktaša, Dugopoljca, koji sigurno i preko tjedna redovito ide u crkvu, pa će i ovog Uskrsa. U župi u Dugopolju često je na zajedničkim molitvama što ih organizira Goran Granić, sjećate ga se, bio je i Hajdukov nogometaš, stoper, inače vjernik i dobričina posebnog kova...


SLAVEN ALFIREVIĆ

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk
Page 1 of 16FirstPrevious[1]2345678910Last