Sport Hajduk

na poljud bi mogla sletjeti odšteta od gotovo milijun eura

Kaiserslautern zove Balakova, ostaje li Hajduk sutra bez trenera?

na poljud bi mogla sletjeti odšteta od gotovo milijun eura


Krasimir Balakov odlazi iz Hajduka u Kaiserslautern i trebao bi se već u četvrtak predstaviti kao novi trener bundesligaškog fenjeraša, koji je s posljednjeg mjesta na ljestvici otpustio u utorak kasno popodne svog dosadašnjeg trenera Marca Kurza.

Dakle, Balakov umjesto Kurza, utakmica Balakova za kormilom Hajduka u jadranskom derbiju protiv Rijeke bit će po svemu sudeći – posljednja!

Balakov presutra, u četvrtak, već će biti u Njemačkoj, a onda bi Hajduk morao odmah pronaći svog novog kormilara, favorit je već otprije dosadašnji trener juniora Mišo Krstičević, premda se može aktivirati i kombinacija o želji da se u Split vrati Luka Peruzović ili da se pozove Ivana Katalinića, nekog trećeg u podužem redu ze čekanje... No, o tome je još rano govoriti.

Vijest da bi Balakov mogao otići odmah u Njemačku stigla je u utorak navečer, u Hajduku nisu ni potvrdili ni demantirali te navode, a Balakov se iz karantene opatijskog hotela Adriatic nije oglasio.

U najavi jadranskog derbija nekoliko sati ranije tvrdio je kako je "Rijeka najvažnija utakmica, ne zbog njega nego zbog morala momčadi i duga prema navijačima"! I sad ispada, po svim čvrstim navodima kako se Balakov već večeras oprašta od "bijelih"?!

No, uzmimo samo malo ograde, Kaiserslautern jučer nije htio potvrditi da je Balakov njihov novi trener u trenutku razlaza s Marcom Kurzom, pa neka mediji, pa i čuveni "Bild" najavljuju prezentaciju Balakova već u četvrtak! I Kaiserslautern još čeka da službeno pečatira kontakte.

Navodno pak ni Balakov nije tako čvrst u naumu da ode, jer sve što je govorio minula dva dana nakon derbija u Maksimiru nije blefirao nego je govorio iz srca, a s druge strane Kaiserslautern kaže kako je angažman Balakova moguć posao jer odšteta nije velika, manja od milijun eura, točnije se računa na cca 350.000 eura i to bi za njih bio dobar posao.

I Hajduk bi napravio dobar posao kao i s Edy Rejom, prodao bi trenera kad već ne uspijeva nogometaše...

Sve ovo smo prolazili prije mjesec dana kad je Balakov bio kandidat za trenera Herthe, pa kad se sve već činilo sasvim izvjesno klub iz Berlina je uzeo iskusnog Otta Rehhagela i na dnu njemačke Bundeslige pretekao Herthu.

Ako doista uzme Kaiserslautern Balakovu bi se ispunila želja da se vrati u Njemačku, gdje je postao legenda za igračke karijere odigravši 236 utakmica za Stutrgart. Nema veze što u teškoj borbi za ostanak ima na ljeto drugoligašku perspektivu...

Hajduk u sasvim posebnoj atmosferi čeka popodnevni okršaj na Kantridi.

S. ALFIREVIĆ


Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk
Page 1 of 26FirstPrevious[1]2345678910Last