StoryEditorOCM
HajdukKao u siječnju 2005.

Brekalo poput Kranjčara. Žele ga također i Grci, Talijani, ali jako je blizu dogovora s Hajdukom

27. siječnja 2024. - 11:30

Sapunica oko Josipa Brekala uzburkala je duhove nakon što je kao favorit u toj utrci pomalo neočekivano isplivao Hajduk. Žele ga i Grci, Talijani, ali jako je blizu dolasku u Hajduk. Vrlo brzo bismo mogli dočekati epilog.

Čeka se konačan rasplet te sage. Stvari se vrlo brzo razvijaju. Nije još Brekalo prihvatio poziv Hajduka, ali ‘bijeli‘ su jako blizu da nakon Ivana Perišića, Nikole Kalinića i Laszla Kleinheislera osiguraju još jedno bombastično pojačanje ove zime. Time bi zaokružili spektakularan zimski prijelazni rok pred nastavak lova na prvi naslov prvaka poslije 2005. godine.

Poput bombe odjeknulo je kako je povremeni hrvatski reprezentativac Josip Brekalo na pragu Poljuda. Sredinom ovog tjedna propao je praktično već dogovoreni dolazak Brekala u Dinamo na posudbu iz Fiorentine, klub iz Maksimira se povukao iz već dogovorenog posla nakon što je poslije poraza od Lokomotive ‘visio‘ trener Sergej Jakirović, pa se Hajduk koji je dotad u toj priči bio realno autsajder prometnuo u favorita u toj utrci.

image
Darko Tomaš/Cropix

Brekala love i drugi klubovi, financijski moćniji od Hajduka. No, dolazak na Poljud, u poznatu sredinu, među suigrače koja zna, uz vjerojatno sigurniju minutažu, donio bi mu definitivno i veće šanse da zaigra na Euru. Brekala želi dovesti grčki Olympiacos, ističe to poznati talijanski nogometni insajder Nicolo Schira. Lovi ga navodno i Udinese. No, na vratima je Hajduka.

Bio bi to veliki udarac Dinamu, ne samo šampionskim ambicijama ‘modrih‘. Transfer u stilu Nike Kranjčara koji je šokantnim dolaskom iz Dinama u Hajduk u siječnju 2005. godine uzburkao duhove, ali je postao miljenik navijača Hajduka bez obzira što je dinamovac. Te 2005. godine je Hajduk i osvojio zadnji naslov prvaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 20:05