stdClass Object ( [id] => 196210 [title] => Brbić: Nadamo se da ćemo se brzo dogovoriti sa Andrijaševićem; Slišković: Pronaći ćemo zajedničko rješenje [alias] => brbic-nadamo-se-da-cemo-se-brzo-dogovoriti-sa-andrijasevicem-sliskovic-pronaci-cemo-zajednicko-rjesenje [catid] => 275 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>
Franko Andrijašević novi je/stari zadatak Hajduka koji s vremenom izlazi – na vidjelo. I nailazi kao - prioritet. S Andrijaševićem treba produžiti ugovor da bi se Hajduk našao u pogodnoj situaciji skorašnje prodaje svog dragulja... Na ljeto već ili još bolje dogodine...

I upravi "bijelih" nije lako, taj "problem" treba brzo riješiti da se ne dođe u slijepu ulicu, jer što više vremena prolazi, ono radi za - Andrijaševića.

1. Na ljeto već bi se Andrijašević mogao prodati za – minimalac od odštete. Recimo okruglo milijun eura. To bi bilo realno, ali u suštini i gubitak za Hajduk, Franko će brzo vrijediti više;

2. Ako uopće ne potpiše novi ugovor, na ljeto 2014. godine Andrijašević će biti sasvim slobodan igrač, nula kuna od odštete, to je najgora opcija, poslovni promašaj Hajduka;

3. Najbolje bi ga bilo prodati na ljeto 2014. godine, u godini Svjetskog prvenstva u Brazilu, tada bi mu i cijena narasla, ali Hajduk u tom trenutku mora imati ugovor s igračem i pravo na krupnu odštetu.

4. Andrijašević u to ime smije u novom ugovoru za sebe zaželiti, zatražiti -  postotak odštete! To je postulat za kojeg sadašnji Nadzorni odbor Hajduka ne želi ni čuti, diže im se kosa na glavi. Jer, to se kosi s oštrim principima (n)ove uprave "bijelih" i na tom planu pregovori će vrlo vjerojatno zapeti, a da nisu ni počeli.

Vrlo nezgrapna situacija. Novac ili princip.

Sve nas to čeka, sa svime zapravo – prejudiciramo, trčemo nekoliko tjedana unaprijed, no ova tema neće uteći. Čim Hajduk zaokruži svoju financijsku bitku kontra UEFA do Uskrsa, idući prioritet na predsjedniku Brbiću i Nadzornom odboru "bijelih" bit će – novi ugovor s najboljim igračem. Vrlo delikatno.

Sam Andrijašević trenutačno nam se čini u posebnom "feelingu". I njemu se sve to mota po glavi. Kad i kakav novi ugovor, kad je najbolji trenutak da se proda dalje.

Nećemo sad u bližu povijest kad je bio potcijenjen i zapravo neprepoznat. Dugo se Franko borio za vlastiti hajdučki identitet, borio se, ali i – izborio. Svaka čast. Nakon što je izletio u najvišu orbitu, samo 365 dana nakon što se vratio u Hajduk na mala vrata s posudbe u Dugopolja, sad dolazi pred upravu kao – veliki zadatak. I enigma!

Andrijašević danas više nije bilo tko, dapače: uživa ulogu ponajboljeg nogometaša Hajduka (na ljestvici ocjena odmah je plasiran iza vratara Gorana Blaževića), bio je pozvan i u reprezentaciju gdje je odigrao prve minute za "kockaste" u Londonu protiv Južne Koreje.

Istodobno, sad je dobio crveni karton i isključen je protiv Istre 1961 u 41. minuti, a izbornik Igor Štimac ga je zaobišao "u drugom čitanju", nije ga iznova pozvao "u bubanj", Franko se našao izvan šireg popisa pozvanih za oglede protiv Srbije, odnosno Walesa. "Jaka je konkurencija", sam je na takav  način doživio činjenicu što je bio unutra, a sad opet nije. I to je normalno, objektivno nije neka drama...

No, oštri prekršaji protiv Čopa u derbiju s Dinamom (dobio je žuti, a mogao i crveni, bio mu je to treći žuti pa nije mogao igrati u Vinkovcima), te sada neoprezan start u prsi Anđelkovića, te izravni crveni karton, možda ili zacijelo iskazuju određenu nervozu i posebno stanje psihe potencijalnog reprezentativca.

I o tome se ovih dana govori. Franko je u posebnom filmu, jer je - pred novim potpisom, odlukom! Nakon što je "odradio" vjenčanje ujesen, životnu odluku vezanja za družicu Marinu Božidar zbog čega je kontroverzno propustio derbi u Maksimiru, sad ga čeka novi iskorak u karijeri. Za produžetak ugovora s Hajdukom!

A pred taj novi Andrijaševićev iskorak u karijeri blago su nervozni i Franko i Hajduk!

Dogovor s Hajdukom po svemu će biti pepav, jer trenutačno je na snazi pat-pozicija. Andrijaševiću ugovor istječe na ljeto 2014. godine, ali je krajnji momenat Hajduku da ga se zaveže na dulji period, ne bi li "bijeli" oko buduće prodaje pregovarali - u boljoj poziciji.

Kako mu odgovoriti na eventualni zahtjev oko postotka?!

1. Biti poslovan, odobriti mu postotak i čuvati ga kao eksponat za momenat bolje prođe na tržištu dogodine, u doba Svjetskog prvenstva u Brazilu 2014. godine?

2. Čuvati hajdučke principe, nema postotka, pa ga onda imperativno prodati odmah, na ljeto, takoreći - za bilo šta, samo da ne ode naknadno mukte?!

Ajmo uprostiti do kraja, teoretski: prodati ga odmah za milijun eura i taj milijun strpati u džep u komadu ili mu omogućiti primjerice 20 posto od transfera po novom ugovoru, čekati da vrijednost naraste na tri milijuna, prepustiti mu 600.000 eura i inkasirati 2,4 milijuna eura? Brojke su trenutačno izmišljene, ali u bliskoj budućnosti postaju sasvim – realne... A dilema stvarna.

A sam konac pregovora će – uskoro. Odnosno, dogovorili su se da će se dogovoriti oko prve runde razgovora. S Hajdukove strane predsjednik uprave Marin Brbić potvrđuje kako je svjestan važnosti razgovora i novog ugovora za Franka Andrijaševića koji je već “omirisao” reprezentaciju:

- Mi smo počeli određene razgovore, nadamo se da ćemo se brzo dogovoriti - optimist je Brbić.

Priča o procentu je prejudiciranje i ne ulazi u predsjedničke procjene.

- Andrijašević nam je i te kako važan igrač, svjesni smo koliko je važno da se pravodobno o svemu dogovorimo- diplomatska je izjava Hajdukova čelnika.

Andrijaševića zastupaju Božo Slišković i Andy Barra, sklopili su suradnju još prije dvije godine, u doba kad je Andrijašević blistao kao juniorski reprezentativac (gol Portugalu u Francuskoj), još prije nego što je išao u Dugopolje na kaljenje... Sad im je kao “bingo”, dobro su ga prepoznali. Božo Slišković nam je rekao:

- Bili smo jednom razgovarali, rekli su nam se javiti, čekamo da opet sjednemo. Pitate hoće li biti problema? Ma, neće, obostrani je interes, pronaći ćemo zajedničko rješenje – riječi su impresarija Bože Sliškovića.

SLAVEN ALFIREVIĆ

Slučaj Tomasov i Lendrić

Hajduk u procjepu dogovora i principa ima dva gorka iskustva, odnosno bio mu je ‘ćef’ da sve to tako ispadne kako je ispalo:

1. Marin Tomasov – tražio je diktat da mu se garantiraju nastupi, što je Hajduk glatko odbio, evo točno godinu dana. U tom trenutku Hajduk ga je isplatio do kraja i pustio slobodnog kao pticu da ode, Tomasov je sletio u München 1860 i Hajduk ne samo da je ostao bez zarade, nego ni uloženo nije vratio. Promašaj od oko milijun eura u ime hajdučkog čojstva, “nećeš ti nama diktirati”, bio je proglas dr. Josipa Paladina, čelnika Nadzornog odbora Hajduka!

2. Ivan Lendrić – njemu bi ugovor istjecao tek u ljeto ove godine, ali je već lani nesuđeni centarfor poželio otići po slovu zakona na način da se u roku od 15 dana odmah poslije zadnje službene utakmice klub pismeno obavijesti o nakani igrača da ode, promijeni sredinu.

U tom slučaju klubu pripada jamčena mini-odšteta, povrat uloženog, kad se ode godinu dana prije isteka ugovora. Hajduk sve to Lendriću gotovo nije povjerovao, a budući da je Lendrić k tome “potegao” i uvjerenje o konstantnom neredovnom plaćanju (slično kako je otišao Masahiko Inoha nešto ranije) plasirao se uredno mukte u belgijski Zulte Waregem čiji je i danas član.

Opreza nikad dosta, opareni i na hladno puše.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => pristati na postotak? [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2013-03-13 20:04:45 [created_by] => 35 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2013-03-13 21:25:11 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2013-03-13 21:04:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 20463 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 275 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o Hajduku. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, hajduk [secure] => 0 [page_title] => Hajduk [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2013/03/13/sport/franko.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "700x349" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 4786820 Threads: 4 Questions: 165763991 Slow queries: 71889 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 4874683 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 52 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front04 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/hajduk ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/hajduk/brbic-nadamo-se-da-cemo-se-brzo-dogovoriti-sa-andrijasevicem-sliskovic-pronaci-cemo-zajednicko-rjesenje-196210 [printLink] => /sport/hajduk/brbic-nadamo-se-da-cemo-se-brzo-dogovoriti-sa-andrijasevicem-sliskovic-pronaci-cemo-zajednicko-rjesenje-196210?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 209311 [name] => frankoandrijašević [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => frankoandrijasevic [link] => /tag/frankoandrijasevic ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => pristati na postotak? [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Brbić: Nadamo se da ćemo se brzo dogovoriti sa Andrijaševićem; Slišković: Pronaći ćemo zajedničko rješenje [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-19-12-08-23-35 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2013/03/13/sport/franko.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2013/03/13/sport/franko.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}
Franko Andrijašević novi je/stari zadatak Hajduka koji s vremenom izlazi – na vidjelo. I nailazi kao - prioritet. S Andrijaševićem treba produžiti ugovor da bi se Hajduk našao u pogodnoj situaciji skorašnje prodaje svog dragulja... Na ljeto već ili još bolje dogodine...

I upravi "bijelih" nije lako, taj "problem" treba brzo riješiti da se ne dođe u slijepu ulicu, jer što više vremena prolazi, ono radi za - Andrijaševića.

1. Na ljeto već bi se Andrijašević mogao prodati za – minimalac od odštete. Recimo okruglo milijun eura. To bi bilo realno, ali u suštini i gubitak za Hajduk, Franko će brzo vrijediti više;

2. Ako uopće ne potpiše novi ugovor, na ljeto 2014. godine Andrijašević će biti sasvim slobodan igrač, nula kuna od odštete, to je najgora opcija, poslovni promašaj Hajduka;

3. Najbolje bi ga bilo prodati na ljeto 2014. godine, u godini Svjetskog prvenstva u Brazilu, tada bi mu i cijena narasla, ali Hajduk u tom trenutku mora imati ugovor s igračem i pravo na krupnu odštetu.

4. Andrijašević u to ime smije u novom ugovoru za sebe zaželiti, zatražiti -  postotak odštete! To je postulat za kojeg sadašnji Nadzorni odbor Hajduka ne želi ni čuti, diže im se kosa na glavi. Jer, to se kosi s oštrim principima (n)ove uprave "bijelih" i na tom planu pregovori će vrlo vjerojatno zapeti, a da nisu ni počeli.

Vrlo nezgrapna situacija. Novac ili princip.

Sve nas to čeka, sa svime zapravo – prejudiciramo, trčemo nekoliko tjedana unaprijed, no ova tema neće uteći. Čim Hajduk zaokruži svoju financijsku bitku kontra UEFA do Uskrsa, idući prioritet na predsjedniku Brbiću i Nadzornom odboru "bijelih" bit će – novi ugovor s najboljim igračem. Vrlo delikatno.

Sam Andrijašević trenutačno nam se čini u posebnom "feelingu". I njemu se sve to mota po glavi. Kad i kakav novi ugovor, kad je najbolji trenutak da se proda dalje.

Nećemo sad u bližu povijest kad je bio potcijenjen i zapravo neprepoznat. Dugo se Franko borio za vlastiti hajdučki identitet, borio se, ali i – izborio. Svaka čast. Nakon što je izletio u najvišu orbitu, samo 365 dana nakon što se vratio u Hajduk na mala vrata s posudbe u Dugopolja, sad dolazi pred upravu kao – veliki zadatak. I enigma!

Andrijašević danas više nije bilo tko, dapače: uživa ulogu ponajboljeg nogometaša Hajduka (na ljestvici ocjena odmah je plasiran iza vratara Gorana Blaževića), bio je pozvan i u reprezentaciju gdje je odigrao prve minute za "kockaste" u Londonu protiv Južne Koreje.

Istodobno, sad je dobio crveni karton i isključen je protiv Istre 1961 u 41. minuti, a izbornik Igor Štimac ga je zaobišao "u drugom čitanju", nije ga iznova pozvao "u bubanj", Franko se našao izvan šireg popisa pozvanih za oglede protiv Srbije, odnosno Walesa. "Jaka je konkurencija", sam je na takav  način doživio činjenicu što je bio unutra, a sad opet nije. I to je normalno, objektivno nije neka drama...

No, oštri prekršaji protiv Čopa u derbiju s Dinamom (dobio je žuti, a mogao i crveni, bio mu je to treći žuti pa nije mogao igrati u Vinkovcima), te sada neoprezan start u prsi Anđelkovića, te izravni crveni karton, možda ili zacijelo iskazuju određenu nervozu i posebno stanje psihe potencijalnog reprezentativca.

I o tome se ovih dana govori. Franko je u posebnom filmu, jer je - pred novim potpisom, odlukom! Nakon što je "odradio" vjenčanje ujesen, životnu odluku vezanja za družicu Marinu Božidar zbog čega je kontroverzno propustio derbi u Maksimiru, sad ga čeka novi iskorak u karijeri. Za produžetak ugovora s Hajdukom!

A pred taj novi Andrijaševićev iskorak u karijeri blago su nervozni i Franko i Hajduk!

Dogovor s Hajdukom po svemu će biti pepav, jer trenutačno je na snazi pat-pozicija. Andrijaševiću ugovor istječe na ljeto 2014. godine, ali je krajnji momenat Hajduku da ga se zaveže na dulji period, ne bi li "bijeli" oko buduće prodaje pregovarali - u boljoj poziciji.

Kako mu odgovoriti na eventualni zahtjev oko postotka?!

1. Biti poslovan, odobriti mu postotak i čuvati ga kao eksponat za momenat bolje prođe na tržištu dogodine, u doba Svjetskog prvenstva u Brazilu 2014. godine?

2. Čuvati hajdučke principe, nema postotka, pa ga onda imperativno prodati odmah, na ljeto, takoreći - za bilo šta, samo da ne ode naknadno mukte?!

Ajmo uprostiti do kraja, teoretski: prodati ga odmah za milijun eura i taj milijun strpati u džep u komadu ili mu omogućiti primjerice 20 posto od transfera po novom ugovoru, čekati da vrijednost naraste na tri milijuna, prepustiti mu 600.000 eura i inkasirati 2,4 milijuna eura? Brojke su trenutačno izmišljene, ali u bliskoj budućnosti postaju sasvim – realne... A dilema stvarna.

A sam konac pregovora će – uskoro. Odnosno, dogovorili su se da će se dogovoriti oko prve runde razgovora. S Hajdukove strane predsjednik uprave Marin Brbić potvrđuje kako je svjestan važnosti razgovora i novog ugovora za Franka Andrijaševića koji je već “omirisao” reprezentaciju:

- Mi smo počeli određene razgovore, nadamo se da ćemo se brzo dogovoriti - optimist je Brbić.

Priča o procentu je prejudiciranje i ne ulazi u predsjedničke procjene.

- Andrijašević nam je i te kako važan igrač, svjesni smo koliko je važno da se pravodobno o svemu dogovorimo- diplomatska je izjava Hajdukova čelnika.

Andrijaševića zastupaju Božo Slišković i Andy Barra, sklopili su suradnju još prije dvije godine, u doba kad je Andrijašević blistao kao juniorski reprezentativac (gol Portugalu u Francuskoj), još prije nego što je išao u Dugopolje na kaljenje... Sad im je kao “bingo”, dobro su ga prepoznali. Božo Slišković nam je rekao:

- Bili smo jednom razgovarali, rekli su nam se javiti, čekamo da opet sjednemo. Pitate hoće li biti problema? Ma, neće, obostrani je interes, pronaći ćemo zajedničko rješenje – riječi su impresarija Bože Sliškovića.

SLAVEN ALFIREVIĆ

Slučaj Tomasov i Lendrić

Hajduk u procjepu dogovora i principa ima dva gorka iskustva, odnosno bio mu je ‘ćef’ da sve to tako ispadne kako je ispalo:

1. Marin Tomasov – tražio je diktat da mu se garantiraju nastupi, što je Hajduk glatko odbio, evo točno godinu dana. U tom trenutku Hajduk ga je isplatio do kraja i pustio slobodnog kao pticu da ode, Tomasov je sletio u München 1860 i Hajduk ne samo da je ostao bez zarade, nego ni uloženo nije vratio. Promašaj od oko milijun eura u ime hajdučkog čojstva, “nećeš ti nama diktirati”, bio je proglas dr. Josipa Paladina, čelnika Nadzornog odbora Hajduka!

2. Ivan Lendrić – njemu bi ugovor istjecao tek u ljeto ove godine, ali je već lani nesuđeni centarfor poželio otići po slovu zakona na način da se u roku od 15 dana odmah poslije zadnje službene utakmice klub pismeno obavijesti o nakani igrača da ode, promijeni sredinu.

U tom slučaju klubu pripada jamčena mini-odšteta, povrat uloženog, kad se ode godinu dana prije isteka ugovora. Hajduk sve to Lendriću gotovo nije povjerovao, a budući da je Lendrić k tome “potegao” i uvjerenje o konstantnom neredovnom plaćanju (slično kako je otišao Masahiko Inoha nešto ranije) plasirao se uredno mukte u belgijski Zulte Waregem čiji je i danas član.

Opreza nikad dosta, opareni i na hladno puše.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/hajduk/brbic-nadamo-se-da-cemo-se-brzo-dogovoriti-sa-andrijasevicem-sliskovic-pronaci-cemo-zajednicko-rjesenje-196210 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=3d2b0ad8986978beb6bbcd76262c5329577f48e7 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Brbi%C4%87%3A+Nadamo+se+da+%C4%87emo+se+brzo+dogovoriti+sa+Andrija%C5%A1evi%C4%87em%3B+Sli%C5%A1kovi%C4%87%3A+Prona%C4%87i+%C4%87emo+zajedni%C4%8Dko+rje%C5%A1enje&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fbrbic-nadamo-se-da-cemo-se-brzo-dogovoriti-sa-andrijasevicem-sliskovic-pronaci-cemo-zajednicko-rjesenje-196210 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fbrbic-nadamo-se-da-cemo-se-brzo-dogovoriti-sa-andrijasevicem-sliskovic-pronaci-cemo-zajednicko-rjesenje-196210 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => pristati na postotak? [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Hajdukpristati na postotak?

Brbić: Nadamo se da ćemo se brzo dogovoriti sa Andrijaševićem; Slišković: Pronaći ćemo zajedničko rješenje

Piše PSD.
13. ožujka 2013. - 22:04

Slučaj Tomasov i Lendrić

Hajduk u procjepu dogovora i principa ima dva gorka iskustva, odnosno bio mu je ‘ćef’ da sve to tako ispadne kako je ispalo:

1. Marin Tomasov – tražio je diktat da mu se garantiraju nastupi, što je Hajduk glatko odbio, evo točno godinu dana. U tom trenutku Hajduk ga je isplatio do kraja i pustio slobodnog kao pticu da ode, Tomasov je sletio u München 1860 i Hajduk ne samo da je ostao bez zarade, nego ni uloženo nije vratio. Promašaj od oko milijun eura u ime hajdučkog čojstva, “nećeš ti nama diktirati”, bio je proglas dr. Josipa Paladina, čelnika Nadzornog odbora Hajduka!

2. Ivan Lendrić – njemu bi ugovor istjecao tek u ljeto ove godine, ali je već lani nesuđeni centarfo...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. svibanj 2024 14:08