StoryEditorOCM
HajdukDi baš sad?!

Bizarnije ne može! Neće igrati za Hajduk u Rijeci zbog toga što je dobio crveni karton u drugoj ligi

Piše Frane Vulas
6. travnja 2024. - 19:58

Na konferenciji za medije dan uoči susreta Rijeke i Hajduka na Rujevici (nedjelja, 19.30 sati), trener momčadi s Poljuda Mislav Karoglan kod nabrajanja izostanaka spomenuo je kako u kadru neće biti niti Filipa Čuića zbog crvenog kartona. Ne bi to bilo ništa čudno da napadač Hajduka isključenje nije zaradio u SuperSport Prvoj NL, odnosno nominalno u drugoj ligi.

Čuić je u petak poslijepodne dobio dva žuta kartona odnosno crveni karton u 2:1 pobjedi momčadi Solina u Sesvetama. U Solinu je Čuić na dvojnoj registraciji iz Hajduka, kao i još neki igrači ‘bijelih‘ kako bi skupljali iskustvo. Zbog tog crvenoga kartona nema pravo nastupa u nedjelju za Hajduk.

image

Filip Čuić

Ante Čizmić/Cropix

Objektivno s obzirom na dosadašnju skromnu minutažu Čuića u Hajduku to ne bi bio toliki hendikep da nije ozlijeđen Marko Livaja koji opet neće igrati. Od klasičnih napadača ostao je Karoglan samo na Nikoli Kaliniću kojem će ovo biti već treća utakmica u razmaku od sedam dana (Dinamo u prvenstvu, potom i u kupu). A prije povratka nogometu Kalinić je pola godine posve pauzirao, a u prethodnih pola sezone prije povlačenja imao je mizernu minutažu u Hajduku. Zbog toga je bilo od početka najavljeno da će se njegova minutaža dozirati. Zato se u ovoj situaciji kada nema Livaje, a Kalinić ne smije biti preforsiran, vjerojatno otvarala vrlo dobra šansa za Čuića. Dapače, bio bi potreban. No, zbog bizarnog spleta okolnosti ne može igrati.

Ukupno je Čuić ove sezone u svim natjecanjima za Hajduk upisao osam nastupa, ali je na terenu proveo samo 165 minuta. Pritom je zabio jedan pogodak. U osam ligaških nastupa za Solin zabio je tri pogotka. Od igrača koji bi se mogli koristiti u toj ulozi tu je još samo kao potencijalni polušpic Aleksandar Trajkovski.

image

Filip Čuić

Vojko Bašić/Cropix

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 19:33