stdClass Object ( [id] => 153698 [title] => Balakov potvrdio novu strategiju, a kapetan poveo mlade u nove pobjede (FOTO) [alias] => balakov-potvrdio-novu-strategiju-a-kapetan-poveo-mlade-u-nove-pobjede-foto [catid] => 275 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>
Hajduk je započeo s pripremama za proljetni dio sezone, a uoči prozivke i prvoga treninga bugarski trener Krasimir Balakov održao je press konferenciju.

Svih je prije svega zanimao njegov status, smanjenje ugovora u sklopu rezanja troškova koje je predsjedniku Hrvoju Malešu naložio novoizabrani Nadzorni odbor. Premda je izbjegavao izravni odgovor na pitanje, Balakov je priznao kako je pristao na smanjenje ugovora.

- Našao sam se s Hrvojem Malešom u Njemačkoj, dobro mi je objasnio kakva je situacija, što je tražio Nadzorni odbor, i ja sam se uklopio u to. Dobro sam se razumio s Malešom, zaključimo tu temu – prvotno je kazao Balakov.

Na daljnje inzistiranje sedme sile Bugarin je kazao da činjenica da je došao u Split na početak priprema dovoljno govori sama za sebe.

- Činjenica je da sam ovdje, to je to – dodao je trener "bijelih", no kasnije je u razgovoru ipak izustio:

- Smanjio sam svoj ugovor, stavio se u službu kluba, i 200 posto sam uz novu filozofiju Hajduka.

Demantirao je i medijske napise po kojima ga je bundesligaš Freiburg zvao za trenera.

- Freiburgov menadžer je radio u Stuttgartu, znamo se dobro i to je sve. Sve ostalo su špekulacije koje nemaju osnove.

Dakle, Balakov je tu, sa smanjenim ugovorom (u medijima se spominjalo smanjenje s 26 na 16 tisuća eura mjesečno), a za sada ga neće oteti neki strani klub, valjda se neće dogoditi da na kraju priprema napusti Split kao Edoardo Reja prije dvije godine, kada nije mogao odbiti zov Lazija...

Pripreme započinju s 28 igrača, odnosno 24, jer su četvorica mladih do ponedjeljka u kampu juniorske reprezentacije u Umagu. No, Balakov i glasnogovornik Ante Bilić više su puta naglasili kako to nije popis igrača koji će krenuti na turski dio priprema, već onih koji će s prvom momčadi vježbati sljedećih tjedan dana.

Na popisu nema Danijela Subašića i Marina Tomasova, kojima na ljeto istječe ugovor, kao ni Ljube Milićevića, Stevena Luštice, Nikole Sarića...

Službeno objašnjenje je kako su dobili dodatnih tjedan dana odmora, ništa više od toga Balakov nije želio reći.

- Svi igračei koji nisu u ovome kadru službeno imaju odmor od još sedam dana, dalje ništa neću komentirati, to je stvar Uprave. Nismo ih izbacili, nikoga nisam otpisao, to su sve igrači Hajduka, ali ne mogu ništa više reći ni o Subašiću i Tomasovu, ni o Milićeviću, Sariću... O tome ćemo pričati kada dođe vrijeme.

Na popisu su samo dva vratara, 21-godišnji Lovre Kalinić i godinu mlađi Dante Stipica. No, mogao bi doći Goran Blažević iz Šibenika. Balakov kaže kako će svakako biti dolazaka igrača, ali spominjao imena.

- Neće biti samo dva vratara, uzet ćemo igrače koji nam budu trebali. Nije nam dovoljan ovaj kadar, ima još vremena do kraja prijelaznog roka. Neki igrači će otići, a sigurno ćemo dovesti dva-tri igrača sa strane, zna se da nam trebaju robusni napadač i desetka.

Koji su igrači na listi želja, pokušali smo nešto izvući. Balakov se nasmijao.

- Zabranjena mi je lista želja, na ljeto sam imao listu želja, ali situacija u Hajduku se promijenila.

Također je rečeno kako će po preporuci menadžera dolaziti igrači na probu.

- Mi nemamo novca da bismo nekoga tek tako platili i doveli, zato ne smijemo napraviti grešku, već moramo dobro provjeriti igrača prije nego ga angažiramo. Ako neki igrač ima dobru preporuku od strane menadžera koji voli Hajduk i želi dovesti igrača u Hajduk, onda ćemo tog igrača probati na tjedan dana i vidjeti.

Naglasio je Balakov i važnost da se što prije riješi status kapetana Srđana Andrića, kojemu na kraju sezone istječe ugovor.

- Andrić mi je desna ruka, očekujem da se do 25. siječnja, odnosno odlaska u Tursku, riješi problem njegova ugovora.

Na konstataciju kako se od svoga dolaska odrekao velikoga broja igrača, njih 20-a, Balakov je odgovorio kako je predsjednik Maleš od njega tražio agresivnu i atraktivnu igru, te da igrački kadar bira u skladu s tim. No, nije želio otkrivati što mu je još Maleš rekao na nedavnome sastanku u Münchenu.

- Ono što mi je Maleš rekao bilo je u četiri oka i to ne može izaći u javnost od mene.

Balakov je naglasio i važnost da isplata plaća igračima bude redovita, da im kašnjenje plaća ne remeti koncentraciju na treninge i utakmice.
- To je nogometna psihologija, ne možeš iskoristiti sav potencijal koji igrač ima ako mu plaća ne stiže redovito. Zato je važno da u tome ne bude problema, onda će i meni biti lakši rad – apostrofirao je Balakov.

Dinamo je smijenio trenera, Krunoslava Jurčića naslijedio je Ante Čačić koji je Balakova jesenas pobijedio kao trener Lokomotive.

- Ma ne zanima me Dinamo. Imamo već tako velikih svojih problema, da nemamo energije misliti o drugima. Vjerujem da mogu izvući sav potencijal iz momčadi. No, ako imamo puno mladih igrača u momčadi, treba strpljenja. Na ljeto smo sigurno napravili grešku, zato sada idemo korak po korak – zaključio je bugarski trener na Hajdukovoj klupi.

Veselo s puno upitnika bilo je na prozivci igrača koji su popodne odradili prvi trening na Poljudu nakon blagdana.

- Može li kava dok čekamo igrače - pitao je neupućeni kolega novinar?

- Nema kave na prozivkama i tako već milijun godina - odgovorila mu je revna domaćica Dragana, jedna od omiljenih osoba pod poljudskim krovovima.

Nešto kasnije stigao je i trener Krasimir Balakov sa svojim pomoćnicima Jončom Arsovim i Ilijom Grujevom. Potom i igrači, naoko, neki puniji od poslastica s blagdanskog stola.

- Nema šale, na svakih deset dekagrama viška platit će po stotinu eura - nasmijao se Balakov.

Malo šale, no atmosfera je brzo postala ozbiljna kada se u Bijelom salonu pojavimo predsjednik Uprave Hrvoje Maleš, čovjek koji radu zajednicu, uključujući i igrače i stružni stožer, poziva  na štednju u ovim za klub teškim vremenima. Kako je Maleš stigao do bijelih fotelja, poput popularnih navijačkih 'valova’ igrači su ustali.

- Dragi članovi stručnog stožera, treneru, igrači. Strategija je jasna, vizija je vidljiva i drugačija, ali cilj ostaje isti, jaki Hajduk. Vjerujem da je struka dobro probrala, a Uprava vam daje podršku. Vjerujem da moramo biti jači i bolji i da smo na dobrom putu da stvorimo jaki Hajduk - prvo je poručio Maleš.

U 'klupama’ se našlo puno mladog življa, čak 15 igrača ima 20 ili manje godina, a rekorder je hitronogi kadet Tonći Mujan koji još nije otpuhnuo 17 svjećica na torti.

Naravno, kod tako mladih igrača uvijek je aktualna priča kako im ovakva priključivanja prvoj momčadi udare u glavu te kako povratak u svoje matično jato, u svoju dobnu skupinu, kasnije teško pada.

- Vi mladi, vi koji se vratite u juniore, kadete ili u redove stobrečkog Primorca, ne smatrajte to kaznom. Ovo što ste se našli na prozivci prve momčadi vam je nagrada za sve što ste do sada napravili i pokažite treneru što znate. Eventualni povratak ne znači kaznu. A oni koji su bili do sada u prvoj momčadi podnijet će najveći teret i nadam se da će nastaviti tim putem - kazao je Maleš te dodao:

- Želim sve najbolje vama i Hajduku kojem će biti bolje što ste vi bolji. Vjerujem da ono što smo gradili ovih sedam mjeseci nastavljamo, da smo izgradili temelje, trenera već prepoznajete, njegov rukopis, i vjerujem kako ćemo imati još bolju igru i rezultat.

Predsjednik je odaslao svoju poslanicu, a sada mu ostaje vidjeti tko će doista biti u sastavu prve momčadi u nastavku prvenstva. Puno je još otvorenih pitanja, a prvo u oko upada izostanak prvog vratara Danijela Subašića i veznjaka Marina Tomasova. Puleni Rena Sinovčića i dalje ne žele produžiti ugovor koji ih zasad za 'bijele’ veže do ljeta.

Žele u inozemstvo, imaju li klub koji će zadovoljiti Malešove apetite po pitanju odštete? Zasad ne, no igra se nastavlja. Subašiću nikako ne bi odgovaralo da proljeće prosjedi na klupi, Maleš bi mogao razmišljati ako će Hajduk već zbog isteka ugovora ostati bez eura, nek’ Subašić ostane bez Eura, onog u Poljskoj i Ukrajini. Ulozi su veliki, vremena sve manje. Pogotovo jer Šibenikov Goran Blažević čeka u niskom startu Subašićev odlazak. Spreman je doći na Poljud, ali samo kao prvi vratar.

- Sigurno je da je Suba nervozan, s njim sam jako dobar, nadam se da će se ta situacija brzo razriješiti - kazao nam je stoper Mario Maloča.

I kod njega je situacija neizvijesna, spominje se Kaiserslautern.

- Nemam ništa protiv da ostanem u Hajduku - nasmijao se Maloča.

Već sutra bi se moglo znati nose li Tri Kralja Maloči i Hajduku darove iz daleke Njemačke, ili ne. Na spisku nije bilo ni Tičinovića, Trebotića, Luštice, Sarića, Milićevića, Vejića, Buljata...

Čekaju se dogovori, kome razlaz, tko na posudbu... A valjalo bi koga i prodati, Maloču, Subašića i Tomasova smo spomenuli, kapitalac bi mogao biti Vukušić, možda Vuković, moglo bi se nešto utržiti za Inohu...

Svi s popisa kojeg nam je servirao glasnogovornik Ante Bilić pojavili su se na prozivci izuzev Jamesa Densa. No, nema mjesta panici, kasnio je u povratku zbog problema s avionskim linijama te je Dens tu, na spisku, makar se fizički nije pojavio u Bijelom salonu.

Srđan Andrić
poveo je "bijele" kao kapetan u pripreme za proljetni dio sezone, prvi je od 28 igrača s popisa ušao u Bijeli salon na prozivku.

- Svake godine, odnosno dva puta godišnje, je ista priča, okupljamo se i počinjemo s pripremama. Puno je mladih, ideja kluba je da ide tim putem, vidjet ćemo kako će to funkcionirati. Nadam se da je to pravi put, a ako je tako odlučeno, onda je vrijeme da pokuša malo duže ustrajati na tome, a ne da se nakon kratkoga vremena promijeni strategija – rekao je Andrić novinarima nakon prozivke.

Zna se kako trener Krasimir Balakov drži Andrića vrlo važnom figurom u svojoj momčadi, sam je rekao kako mu je "desna ruka", te naglasio važnost rješavanja njegova statusa, odnosno produženja ugovora koji istječe već u lipnju ove godine. Premda se spominjala čak i mogućnost njegova transfera, jasno je da Dubrovčanin prije svega razmišlja o Hajduku.

- Već sam razgovarao s trenerom, rekao mi je da želi da se pitanje novog ugovora riješi do odlaska u Tursku. Vidjet ćemo, ta odluka ne ovisi samo o meni. Razgovarat ću s ljudima u klubu, osobno bih i ja volio da se to što prije riješi.

To bi trebao biti "doživotni" ugovor?

- Pa već sam prije govorio o svojoj želji da karijeru završim u Hajduku, to se zna.

Što se može očekivati od Hajduka na proljeće?

- Teško je govorit unaprijed, vidjet ćemo kakve će biti pripreme, vrijeme će najbolje pokazati. Najvažnije je da ovi naši mladići stasaju u prave igrače.

Mogu li se navijači nadati borbi za prvo mjesto?

- Dinamo je klub s kojim se moramo uspoređivati i pokušati ih pratiti. Ali, u ovakvoj situaciji, s puno mladih igrača, glavni cilj je da se mi stabiliziramo. Vrijeme je da se počne gledati na duže staze. Zaostajemo šest bodova, naravno da ćemo sve učiniti da im se približimo. Najvažnije je da se dobro radi, onda će i rezultati doći – zaključio je kapetan "bijelih".

T.BILIĆ, P.SMOLČIĆ, CROPIX
[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2012-01-05 19:30:11 [created_by] => 35 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2012-01-05 22:46:45 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2012-01-05 20:11:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 15088 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 275 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o Hajduku. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, hajduk [secure] => 0 [page_title] => Hajduk [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"is_import_from_dnn":true,"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/Archive\/images\/2012\/01\/06\/SPORT\/andric.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/01\/05\/AAA\/haj\/hajduk_prozivka8-050112.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/01\/05\/AAA\/haj\/hajduk_trening15-050112.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/01\/05\/AAA\/haj\/hajduk_trening10-050112.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/01\/05\/AAA\/haj\/hajduk_trening8-050112.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/01\/05\/AAA\/haj\/hajduk_trening7-050112.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/01\/05\/AAA\/haj\/hajduk_trening6-050112.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/01\/05\/AAA\/haj\/hajduk_trening4-050112.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/01\/05\/AAA\/haj\/hajduk_trening3-050112.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/01\/05\/AAA\/haj\/hajduk_trening2-050112.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/01\/05\/AAA\/haj\/hajduk_trening1-050112.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/01\/05\/AAA\/haj\/hajduk_trening-050112.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/01\/05\/AAA\/haj\/hajduk_prozivka-050112.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/01\/05\/AAA\/haj\/hajduk_prozivka9-050112.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/01\/05\/AAA\/haj\/hajduk_tiskovna-050112.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/01\/05\/AAA\/haj\/hajduk_prozivka7-050112.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/01\/05\/AAA\/haj\/hajduk_prozivka6-050112.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/01\/05\/AAA\/haj\/hajduk_prozivka5-050112.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/01\/05\/AAA\/haj\/hajduk_prozivka4-050112.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/01\/05\/AAA\/haj\/hajduk_prozivka3-050112.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/01\/05\/AAA\/haj\/hajduk_prozivka2-050112.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/01\/05\/AAA\/haj\/hajduk_prozivka1-050112.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/01\/05\/AAA\/haj\/hajduk_tiskovna8-050112.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/01\/05\/AAA\/haj\/hajduk_tiskovna7-050112.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/01\/05\/AAA\/haj\/hajduk_tiskovna6-050112.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/01\/05\/AAA\/haj\/hajduk_tiskovna5-050112.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/01\/05\/AAA\/haj\/hajduk_tiskovna3-050112.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/01\/05\/AAA\/haj\/hajduk_tiskovna1-050112.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"700x468"},{"size0":"700x468"},{"size0":"368x550"},{"size0":"700x468"},{"size0":"700x468"},{"size0":"700x468"},{"size0":"700x468"},{"size0":"700x469"},{"size0":"700x468"},{"size0":"700x468"},{"size0":"700x468"},{"size0":"700x468"},{"size0":"700x468"},{"size0":"700x468"},{"size0":"700x467"},{"size0":"700x468"},{"size0":"700x468"},{"size0":"700x468"},{"size0":"700x468"},{"size0":"700x468"},{"size0":"700x468"},{"size0":"700x468"},{"size0":"700x491"},{"size0":"700x467"},{"size0":"700x467"},{"size0":"367x550"},{"size0":"367x550"},{"size0":"367x550"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 38371344 Threads: 4 Questions: 7096212416 Slow queries: 3299957 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 608301039 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 51 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front01 [password] => Y2AfBGoJRKhS9HNdMJ [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/hajduk ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/hajduk/balakov-potvrdio-novu-strategiju-a-kapetan-poveo-mlade-u-nove-pobjede-foto-153698 [printLink] => /sport/hajduk/balakov-potvrdio-novu-strategiju-a-kapetan-poveo-mlade-u-nove-pobjede-foto-153698?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 165100 [name] => krasimirbalakov [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => krasimirbalakov [link] => /tag/krasimirbalakov ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Balakov potvrdio novu strategiju, a kapetan poveo mlade u nove pobjede (FOTO) [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-14-14-14-23-35 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2012/01/06/SPORT/andric.jpg [galleryCount] => 28 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2012/01/06/SPORT/andric.jpg [title] => ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/01/05/AAA/haj/hajduk_prozivka8-050112.jpg [title] => ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/01/05/AAA/haj/hajduk_trening15-050112.jpg [title] => ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/01/05/AAA/haj/hajduk_trening10-050112.jpg [title] => ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/01/05/AAA/haj/hajduk_trening8-050112.jpg [title] => ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/01/05/AAA/haj/hajduk_trening7-050112.jpg [title] => ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/01/05/AAA/haj/hajduk_trening6-050112.jpg [title] => ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/01/05/AAA/haj/hajduk_trening4-050112.jpg [title] => ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/01/05/AAA/haj/hajduk_trening3-050112.jpg [title] => ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/01/05/AAA/haj/hajduk_trening2-050112.jpg [title] => ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/01/05/AAA/haj/hajduk_trening1-050112.jpg [title] => ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/01/05/AAA/haj/hajduk_trening-050112.jpg [title] => ) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/01/05/AAA/haj/hajduk_prozivka-050112.jpg [title] => ) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/01/05/AAA/haj/hajduk_prozivka9-050112.jpg [title] => ) [14] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/01/05/AAA/haj/hajduk_tiskovna-050112.jpg [title] => ) [15] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/01/05/AAA/haj/hajduk_prozivka7-050112.jpg [title] => ) [16] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/01/05/AAA/haj/hajduk_prozivka6-050112.jpg [title] => ) [17] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/01/05/AAA/haj/hajduk_prozivka5-050112.jpg [title] => ) [18] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/01/05/AAA/haj/hajduk_prozivka4-050112.jpg [title] => ) [19] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/01/05/AAA/haj/hajduk_prozivka3-050112.jpg [title] => ) [20] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/01/05/AAA/haj/hajduk_prozivka2-050112.jpg [title] => ) [21] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/01/05/AAA/haj/hajduk_prozivka1-050112.jpg [title] => ) [22] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/01/05/AAA/haj/hajduk_tiskovna8-050112.jpg [title] => ) [23] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/01/05/AAA/haj/hajduk_tiskovna7-050112.jpg [title] => ) [24] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/01/05/AAA/haj/hajduk_tiskovna6-050112.jpg [title] => ) [25] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/01/05/AAA/haj/hajduk_tiskovna5-050112.jpg [title] => ) [26] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/01/05/AAA/haj/hajduk_tiskovna3-050112.jpg [title] => ) [27] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/01/05/AAA/haj/hajduk_tiskovna1-050112.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}
Hajduk je započeo s pripremama za proljetni dio sezone, a uoči prozivke i prvoga treninga bugarski trener Krasimir Balakov održao je press konferenciju.

Svih je prije svega zanimao njegov status, smanjenje ugovora u sklopu rezanja troškova koje je predsjedniku Hrvoju Malešu naložio novoizabrani Nadzorni odbor. Premda je izbjegavao izravni odgovor na pitanje, Balakov je priznao kako je pristao na smanjenje ugovora.

- Našao sam se s Hrvojem Malešom u Njemačkoj, dobro mi je objasnio kakva je situacija, što je tražio Nadzorni odbor, i ja sam se uklopio u to. Dobro sam se razumio s Malešom, zaključimo tu temu – prvotno je kazao Balakov.

Na daljnje inzistiranje sedme sile Bugarin je kazao da činjenica da je došao u Split na početak priprema dovoljno govori sama za sebe.

- Činjenica je da sam ovdje, to je to – dodao je trener "bijelih", no kasnije je u razgovoru ipak izustio:

- Smanjio sam svoj ugovor, stavio se u službu kluba, i 200 posto sam uz novu filozofiju Hajduka.

Demantirao je i medijske napise po kojima ga je bundesligaš Freiburg zvao za trenera.

- Freiburgov menadžer je radio u Stuttgartu, znamo se dobro i to je sve. Sve ostalo su špekulacije koje nemaju osnove.

Dakle, Balakov je tu, sa smanjenim ugovorom (u medijima se spominjalo smanjenje s 26 na 16 tisuća eura mjesečno), a za sada ga neće oteti neki strani klub, valjda se neće dogoditi da na kraju priprema napusti Split kao Edoardo Reja prije dvije godine, kada nije mogao odbiti zov Lazija...

Pripreme započinju s 28 igrača, odnosno 24, jer su četvorica mladih do ponedjeljka u kampu juniorske reprezentacije u Umagu. No, Balakov i glasnogovornik Ante Bilić više su puta naglasili kako to nije popis igrača koji će krenuti na turski dio priprema, već onih koji će s prvom momčadi vježbati sljedećih tjedan dana.

Na popisu nema Danijela Subašića i Marina Tomasova, kojima na ljeto istječe ugovor, kao ni Ljube Milićevića, Stevena Luštice, Nikole Sarića...

Službeno objašnjenje je kako su dobili dodatnih tjedan dana odmora, ništa više od toga Balakov nije želio reći.

- Svi igračei koji nisu u ovome kadru službeno imaju odmor od još sedam dana, dalje ništa neću komentirati, to je stvar Uprave. Nismo ih izbacili, nikoga nisam otpisao, to su sve igrači Hajduka, ali ne mogu ništa više reći ni o Subašiću i Tomasovu, ni o Milićeviću, Sariću... O tome ćemo pričati kada dođe vrijeme.

Na popisu su samo dva vratara, 21-godišnji Lovre Kalinić i godinu mlađi Dante Stipica. No, mogao bi doći Goran Blažević iz Šibenika. Balakov kaže kako će svakako biti dolazaka igrača, ali spominjao imena.

- Neće biti samo dva vratara, uzet ćemo igrače koji nam budu trebali. Nije nam dovoljan ovaj kadar, ima još vremena do kraja prijelaznog roka. Neki igrači će otići, a sigurno ćemo dovesti dva-tri igrača sa strane, zna se da nam trebaju robusni napadač i desetka.

Koji su igrači na listi želja, pokušali smo nešto izvući. Balakov se nasmijao.

- Zabranjena mi je lista želja, na ljeto sam imao listu želja, ali situacija u Hajduku se promijenila.

Također je rečeno kako će po preporuci menadžera dolaziti igrači na probu.

- Mi nemamo novca da bismo nekoga tek tako platili i doveli, zato ne smijemo napraviti grešku, već moramo dobro provjeriti igrača prije nego ga angažiramo. Ako neki igrač ima dobru preporuku od strane menadžera koji voli Hajduk i želi dovesti igrača u Hajduk, onda ćemo tog igrača probati na tjedan dana i vidjeti.

Naglasio je Balakov i važnost da se što prije riješi status kapetana Srđana Andrića, kojemu na kraju sezone istječe ugovor.

- Andrić mi je desna ruka, očekujem da se do 25. siječnja, odnosno odlaska u Tursku, riješi problem njegova ugovora.

Na konstataciju kako se od svoga dolaska odrekao velikoga broja igrača, njih 20-a, Balakov je odgovorio kako je predsjednik Maleš od njega tražio agresivnu i atraktivnu igru, te da igrački kadar bira u skladu s tim. No, nije želio otkrivati što mu je još Maleš rekao na nedavnome sastanku u Münchenu.

- Ono što mi je Maleš rekao bilo je u četiri oka i to ne može izaći u javnost od mene.

Balakov je naglasio i važnost da isplata plaća igračima bude redovita, da im kašnjenje plaća ne remeti koncentraciju na treninge i utakmice.
- To je nogometna psihologija, ne možeš iskoristiti sav potencijal koji igrač ima ako mu plaća ne stiže redovito. Zato je važno da u tome ne bude problema, onda će i meni biti lakši rad – apostrofirao je Balakov.

Dinamo je smijenio trenera, Krunoslava Jurčića naslijedio je Ante Čačić koji je Balakova jesenas pobijedio kao trener Lokomotive.

- Ma ne zanima me Dinamo. Imamo već tako velikih svojih problema, da nemamo energije misliti o drugima. Vjerujem da mogu izvući sav potencijal iz momčadi. No, ako imamo puno mladih igrača u momčadi, treba strpljenja. Na ljeto smo sigurno napravili grešku, zato sada idemo korak po korak – zaključio je bugarski trener na Hajdukovoj klupi.

Veselo s puno upitnika bilo je na prozivci igrača koji su popodne odradili prvi trening na Poljudu nakon blagdana.

- Može li kava dok čekamo igrače - pitao je neupućeni kolega novinar?

- Nema kave na prozivkama i tako već milijun godina - odgovorila mu je revna domaćica Dragana, jedna od omiljenih osoba pod poljudskim krovovima.

Nešto kasnije stigao je i trener Krasimir Balakov sa svojim pomoćnicima Jončom Arsovim i Ilijom Grujevom. Potom i igrači, naoko, neki puniji od poslastica s blagdanskog stola.

- Nema šale, na svakih deset dekagrama viška platit će po stotinu eura - nasmijao se Balakov.

Malo šale, no atmosfera je brzo postala ozbiljna kada se u Bijelom salonu pojavimo predsjednik Uprave Hrvoje Maleš, čovjek koji radu zajednicu, uključujući i igrače i stružni stožer, poziva  na štednju u ovim za klub teškim vremenima. Kako je Maleš stigao do bijelih fotelja, poput popularnih navijačkih 'valova’ igrači su ustali.

- Dragi članovi stručnog stožera, treneru, igrači. Strategija je jasna, vizija je vidljiva i drugačija, ali cilj ostaje isti, jaki Hajduk. Vjerujem da je struka dobro probrala, a Uprava vam daje podršku. Vjerujem da moramo biti jači i bolji i da smo na dobrom putu da stvorimo jaki Hajduk - prvo je poručio Maleš.

U 'klupama’ se našlo puno mladog življa, čak 15 igrača ima 20 ili manje godina, a rekorder je hitronogi kadet Tonći Mujan koji još nije otpuhnuo 17 svjećica na torti.

Naravno, kod tako mladih igrača uvijek je aktualna priča kako im ovakva priključivanja prvoj momčadi udare u glavu te kako povratak u svoje matično jato, u svoju dobnu skupinu, kasnije teško pada.

- Vi mladi, vi koji se vratite u juniore, kadete ili u redove stobrečkog Primorca, ne smatrajte to kaznom. Ovo što ste se našli na prozivci prve momčadi vam je nagrada za sve što ste do sada napravili i pokažite treneru što znate. Eventualni povratak ne znači kaznu. A oni koji su bili do sada u prvoj momčadi podnijet će najveći teret i nadam se da će nastaviti tim putem - kazao je Maleš te dodao:

- Želim sve najbolje vama i Hajduku kojem će biti bolje što ste vi bolji. Vjerujem da ono što smo gradili ovih sedam mjeseci nastavljamo, da smo izgradili temelje, trenera već prepoznajete, njegov rukopis, i vjerujem kako ćemo imati još bolju igru i rezultat.

Predsjednik je odaslao svoju poslanicu, a sada mu ostaje vidjeti tko će doista biti u sastavu prve momčadi u nastavku prvenstva. Puno je još otvorenih pitanja, a prvo u oko upada izostanak prvog vratara Danijela Subašića i veznjaka Marina Tomasova. Puleni Rena Sinovčića i dalje ne žele produžiti ugovor koji ih zasad za 'bijele’ veže do ljeta.

Žele u inozemstvo, imaju li klub koji će zadovoljiti Malešove apetite po pitanju odštete? Zasad ne, no igra se nastavlja. Subašiću nikako ne bi odgovaralo da proljeće prosjedi na klupi, Maleš bi mogao razmišljati ako će Hajduk već zbog isteka ugovora ostati bez eura, nek’ Subašić ostane bez Eura, onog u Poljskoj i Ukrajini. Ulozi su veliki, vremena sve manje. Pogotovo jer Šibenikov Goran Blažević čeka u niskom startu Subašićev odlazak. Spreman je doći na Poljud, ali samo kao prvi vratar.

- Sigurno je da je Suba nervozan, s njim sam jako dobar, nadam se da će se ta situacija brzo razriješiti - kazao nam je stoper Mario Maloča.

I kod njega je situacija neizvijesna, spominje se Kaiserslautern.

- Nemam ništa protiv da ostanem u Hajduku - nasmijao se Maloča.

Već sutra bi se moglo znati nose li Tri Kralja Maloči i Hajduku darove iz daleke Njemačke, ili ne. Na spisku nije bilo ni Tičinovića, Trebotića, Luštice, Sarića, Milićevića, Vejića, Buljata...

Čekaju se dogovori, kome razlaz, tko na posudbu... A valjalo bi koga i prodati, Maloču, Subašića i Tomasova smo spomenuli, kapitalac bi mogao biti Vukušić, možda Vuković, moglo bi se nešto utržiti za Inohu...

Svi s popisa kojeg nam je servirao glasnogovornik Ante Bilić pojavili su se na prozivci izuzev Jamesa Densa. No, nema mjesta panici, kasnio je u povratku zbog problema s avionskim linijama te je Dens tu, na spisku, makar se fizički nije pojavio u Bijelom salonu.

Srđan Andrić
poveo je "bijele" kao kapetan u pripreme za proljetni dio sezone, prvi je od 28 igrača s popisa ušao u Bijeli salon na prozivku.

- Svake godine, odnosno dva puta godišnje, je ista priča, okupljamo se i počinjemo s pripremama. Puno je mladih, ideja kluba je da ide tim putem, vidjet ćemo kako će to funkcionirati. Nadam se da je to pravi put, a ako je tako odlučeno, onda je vrijeme da pokuša malo duže ustrajati na tome, a ne da se nakon kratkoga vremena promijeni strategija – rekao je Andrić novinarima nakon prozivke.

Zna se kako trener Krasimir Balakov drži Andrića vrlo važnom figurom u svojoj momčadi, sam je rekao kako mu je "desna ruka", te naglasio važnost rješavanja njegova statusa, odnosno produženja ugovora koji istječe već u lipnju ove godine. Premda se spominjala čak i mogućnost njegova transfera, jasno je da Dubrovčanin prije svega razmišlja o Hajduku.

- Već sam razgovarao s trenerom, rekao mi je da želi da se pitanje novog ugovora riješi do odlaska u Tursku. Vidjet ćemo, ta odluka ne ovisi samo o meni. Razgovarat ću s ljudima u klubu, osobno bih i ja volio da se to što prije riješi.

To bi trebao biti "doživotni" ugovor?

- Pa već sam prije govorio o svojoj želji da karijeru završim u Hajduku, to se zna.

Što se može očekivati od Hajduka na proljeće?

- Teško je govorit unaprijed, vidjet ćemo kakve će biti pripreme, vrijeme će najbolje pokazati. Najvažnije je da ovi naši mladići stasaju u prave igrače.

Mogu li se navijači nadati borbi za prvo mjesto?

- Dinamo je klub s kojim se moramo uspoređivati i pokušati ih pratiti. Ali, u ovakvoj situaciji, s puno mladih igrača, glavni cilj je da se mi stabiliziramo. Vrijeme je da se počne gledati na duže staze. Zaostajemo šest bodova, naravno da ćemo sve učiniti da im se približimo. Najvažnije je da se dobro radi, onda će i rezultati doći – zaključio je kapetan "bijelih".

T.BILIĆ, P.SMOLČIĆ, CROPIX
[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>




























[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/hajduk/balakov-potvrdio-novu-strategiju-a-kapetan-poveo-mlade-u-nove-pobjede-foto-153698 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=acc97ab2b8b6f4106cc4023cf6e3401e5136ad57 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Balakov+potvrdio+novu+strategiju%2C+a+kapetan+poveo+mlade+u+nove+pobjede+%28FOTO%29&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fbalakov-potvrdio-novu-strategiju-a-kapetan-poveo-mlade-u-nove-pobjede-foto-153698 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fbalakov-potvrdio-novu-strategiju-a-kapetan-poveo-mlade-u-nove-pobjede-foto-153698 )
Array ( [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM

Balakov potvrdio novu strategiju, a kapetan poveo mlade u nove pobjede (FOTO)

Piše PSD.
5. siječnja 2012. - 21:11
Balakov je naglasio i važnost da isplata plaća igračima bude redovita, da im kašnjenje plaća ne remeti koncentraciju na treninge i utakmice.
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. svibanj 2024 16:14