StoryEditorOCM
HajdukGost komentator

Ante Miše: ‘Leko je napravio pravu stvar, Hajduk u dobrom trenutku odlazi na finale, ali jedna stvar me baš brine‘

Piše Frane Vulas
20. svibnja 2023. - 09:00

Bivši igrač i trener Hajduka Ante Miše prokomentirao nam je susret Slaven Belupa i Hajduka 0:1, posljednji prvenstveni ogled ‘bijelih‘ prije finala kupa protiv Šibenika u srijedu u Rijeci.

- Trener Ivan Leko je napravio dobru stvar. Napravio je standardan sustav igre koji mu je u zadnje vrijeme donio rezultate, a jedino što je promijenio bio je dijelom sastav, što je i logično. Odmorio je tri najbitnija igrača Livaju, Krovinovića i Melnjaka, iz svake linije momčadi po jednog. A opet im je dao pola sata da budu u natjecateljskom ritmu za finale kupa.

U prvom poluvremenu Hajduk je bio ozbiljan, imao je maksimalnu kontrolu. Pogotovo su koristili kvartet Pukštas, Benrahou, Sahiti i Mlakar koji je napokon bio na svojoj prirodnoj poziciji centarfora što se i vidjelo. Pokazalo se koliko je opasan kao prava ‘devetka‘. Bili su vrlo opasni i konkretni. Na kraju su tako i dali gol, preko Pukštasa, Sahitija i Mlakara koji je napao prvu stativu manirom pravog centarfora. Ima tu kretnju, bez obzira što je mnogo utakmica igrao na krilu zna ući ispred igrača i zabio je tako dosta golova. Koristio je Hajduk dosta prostor između linija Slavena koji je prvo poluvrijeme praktično izišao bez agresije, trke, a još su bili u igri za Konferencijsku ligu. Hajduk je lako izlazio iz svoje zadnje trećine i ulazio u napadačku trećinu, kroz pas, između linija. Slaven je dugim loptama tražio Krstanovića pa ako on zadrži loptu. To im je možda uspjelo jednom.

U nastavku je Zoran Zekić puno toga popravio jednom izmjenom. U prvom dijelu Hajduk je imao tri igrača u sredini, Slaven samo dvojicu jer su igrali nešto kao klasičnih 4-4-2, s Marinom i Mudražijom u vezi koji nisu mogli parirati Pukštasu, Fossatiju, Benrahouu, pa i Anellu koji je isto ulazio u sredinu, pravili su višak. Uvođenjem Jambora umjesto Crnca dobio je Zekić stabilnost u veznoj liniji i Slaven je puno bolje parirao Hajduku. Utakmica je tada bila lošija. Hajduk se logično malo i povukao, čuvao se za srijedu.

U lijepom rezultatskom nizu, dobrom trenutku, odmorenih igrača ide Hajduk na finale kupa. U zadnjim susretima Leko je uspio stabilizirati momčad i igru. Po meni je Hajduk veliki favorit. Sve osim osvajanja kupa ne bi dobro. Osvajanjem kupa bi se može se reći spasila sezona i Hajduk bi bio na tragu onoga što se želi iduće sezone. Mislim da će tom utakmicom Hajduk zatvoriti sezonu na najbolji mogući način. Samo me zabrinjavaju ozljede Borevkovića i Awaziema. Postali su standardni stoperi, Hajduk šest utakmica nije primio gol, a obojica su se ozlijedili. Po meni sigurno Borevković neće igrati finale, a ne znam za Awaziema, treba sačekati. Iskrenuo je skočni zglob, nastavio je igrati dok je to još bilo vruće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2024 06:22