stdClass Object ( [id] => 214370 [title] => Amerikanci se vratili s poboljšanom ponudom; Glover: Slušali smo koje su gradske potrebe [alias] => amerikanci-se-vratili-s-poboljsanom-ponudom-glover-slusali-smo-koje-su-gradske-potrebe [catid] => 275 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] => Amerikanci su se vratili! Odvjetnik Michael Glover koji predstavlja grupaciju ulagača željnih kupiti Hajduka i njegov suradnik Sead Karaselimović jučer su nešto iza 14 sati sletjeli u Zračnu luku Split-Kaštela, krenuli prema hotelu Le Meridien Lav na kratko osvježenje, a potom trk prema zgradi Banovine kamo su otišli službeno dostaviti svoju najnoviju ponudu za kupnju Hajduka ukupno u periodu od pet godina tešku oko 250 milijuna kuna!

- Rekao sam da ću se vratiti - nasmijao se Glover.

Što ste promijenilo u odnosu na vašu prethodnu ponudu?

- Slušali smo koje su gradske potrebe i istražili smo potrebe Hajduka najviše što smo mogli. Isto tako,u ponudu smo uvrstili stavke koje bi trebale zadovoljiti Grad po pitanju kredita, isto tako i stavke koje trebaju zadovoljiti čelnike Hajduka po pitanju dugova. Isto tako usredotočili smo se na bolju budućnost kluba. Unijeli smo značajna ulaganja u klub, u stadion i plaćanje duga kojemu je Grad jamac - kazao nam je Glover.

Najveća mana vaše ranije ponude bila je ta što niste kazali kako preuzimate obvezu vraćanja dvaju kredita od po 15 milijuna kuna. Sada se to promijenilo, što sada očekujete? Kakav odgovor gradonačelnika Baldasara ili gradskih vijećnika?

- Očekujemo da će gradsko vijeće u srijedu odlučiti hoće li prodati Hajduk. U tom trenutku, odluče li, ide se, koliko razumijem, u javni natječaj.

Spremni ste sudjelovati u natječaju?

- Naravno. Ako netko može pobijediti našu ponudu, a govorim o cijelom paketu... Pratio sam novine i vidim da se govori da klub polako plaća dugove. Ali to nije dovoljno. Dugovi su tek mali  dio, tu je taj kredit, značajni dugovi ljudima. A onda je tu i fizička struktura stadiona koja se 'ruši'. Tu je i  doživljaj navijača na stadionu, ne bi trebali ići u WC u mraku. A iza svega toga dolaze i ulaganja u liječničku službu, uvjete treninga.

Kompetetivni nogometni svijet je otišao daleko. Hajduk mora zadržati korak s time, i to je u našoj ponudi. Dakle, ako netko to nadmaši, Grad bi im svakako trebao dati priliku. Ali ne sumnjam daje naša ponuda najbolja, odradili smo  'domaću zadaću' i znamo što treba klubu, a što treba Gradu.

Ono u što sam siguran, klub mora biti prodan. Nema drugog načina da Hajduk postigne išta više od toga da se spašava dugova iz dana u dan da preživi. I to je razumljivo, Grad nije spreman upravljati profesionalnim nogometnim klubom. Traže se velika ulaganja i dugoročne investicije - govorio nam je Glover.

Jeste li u zadnje vrijeme kontaktirali gradonačelnika Baldasara?

- Osim formalnosti prezentiranja naše ponude nismo imali konkretnih razgovora. Ali on je bio iskren o stvarima u ranijoj ponudi. Kazao je da neke stvari ne može prihvatiti. Govorio je o kreditu i ulaganjima u stadion. Grad ni do sada nije ulagao u održavanje Poljuda. Njegove sam kritike doživio konstruktivnima. Pričao sam sa svojim kolegama i lako smo se dogovorili da ispravimo neke stvari.

Prilično ste samouvjereni kad kažete da vas nitko ne može nadmašiti?
- Ostalima je gotovo nemoguće nadmašiti našu ponudu, a praktički iznimno teško doći i blizu. Želimo biti aktivni u zajednici, otvarati radna mjesta, Split nam je primarni interes, ali i Hrvatska ukupno je intrigantna.

Dobro, da se vratimo na prvi korak, eventualno preuzimanje Hajduka. Navijači, barem ovaj organizirani dio kroz Torcidu i udrugu Naš Hajduk je generalno protiv prodaje bilo kome, ne samo vama?

- Ne doživljavamo to kao problem, poštujem strast pripadnika Torcida, i mi smo strastveni i pokušat ćemo im tu parirati. Bili su jasni u svojim stavovima, ja samo se nadam da ukoliko budemo sretni i dobijemo priliku imati većinski paket, da nam daju priliku da im se dokažemo. Da želimo sve najbolje klubu za kojega navijaju.

Očekujete, kažete, da gradski vijećnici donesu odluku o prodaji. Što im možete poručiti?

- Nismo pozvani na tu sjednicu, ali smo u našim materijalima koje smo predali naglasili da smo spremni doći pred gradske vijećnike i njima odgovarati na sva pitanja. Ne pokušavamo ništa skrivati, neka nas pitaju što god žele već u srijedu, ako u Gradu procijene daje to potrebno, koje su naše namjere... - poručio je Glover.

On i Karaselimović su se javnosti predstavili krajem lipnja kada su boravili u Splitu te odradili niz sastanaka s više ili manje relevantnim faktorima u njihovom pokušaju da kupe većinski paket dionica Hajduka. Odradili su nekoliko sastanaka s gradonačelnikom Ivom Baldasarom, potom s predsjednikom uprave 'bijelih' Marinom Brbićem, našli su se i s navijačima, prvo okupljenim u udruzi 'Naš Hajduk', a potom i s predstavnicima Torcide. Očekivano, navijački puk nije blagonaklono gledao na njihov dolazak.

Naravno, navijači vjeruju u svoj put kroz projekt 'Naš Hajduk'. Tim je projektom izabran aktualni Nadzorni odbor kluba koji je kasnije imenovao i predsjednika uprave Brbića. Dakle, navijači, barem ovaj istaknutiji i angažiraniji dio, vjeruju kako je sinergija s klubom na znantno većoj razini nego ranije te nisu skloni opciji prodaje, ne samo aktualnim Amerikancima nego uopće. I predsjednica NO-a Branka Ramljak tvrdi da je u klubu trenutni sustav 'samoodrživ'.

S druge strane, pak, mnogi sumnjaju kako je ovaj model funkcioniranja kluba doista 'samoodrživ'. U tom svjetlu zanimljiv je trenutak povratka/dolaska Glovera i Karaselimovića. Naime, već sutra je na rasporedu tematska sjednica splitskog gradskog vijeća, tema je Hajduk. Sasvim je izvjesno kako će se opaliti drvljem i kamenjem po sadašnjem vodstvu 'bijelih'. Kako je, primjerice vijećnik Luka Podrug najavio', 'municiju čuvam za raspravu o Hajduku'.

Dio 'municije' mu je izbijen prijevremenim odlaskom preskupog sportskog direktora Jensa Anderssona, no vjerujemo kako će Podrug te još poneki vijećnik izvaditi još ponekog asa iz rukava.

Jedna od ključnih primjedbi bit će činjenica da Hajduk nije tijekom godine dana, barem ne do sada, uspio skupiti novac za vraćanje dva kredita od po 15 milijuna kuna. A onda, dva dana prije gradskog vijeća, dolaze Amerikanci koji u svom paketu za preuzimanjem većinskog vlasništva između ostalog nude i kako će oni pokriti kredit!

Sasvim je izgledno da će poneki vijećnik barem razmisliti o toj opciji, iako je pitanje koliko je realno da se već sutra dogodi odluka o prodaji, ne konkretnim Amerikancima, nego uopće da se krene u javni natječaj.

No, sama činjenica da postoji konkretna alternativa aktualnom modelu, pa bila ona loša ili dobra, stavlja dodatni teret na leđa aktualnom vodstvu kluba i tjera ih da budu još racionalniji, uspješniji i bolji, kako bi dokazali predstavnicima većinskog vlasnika, a to je Grad Split, da nema potrebe posezati za Amerikancima, ili nekim drugim, trećim privatnim vlasnikom. Vidjet ćemo u srijedu čiji će argumenti prevladati.

                                                                                                                                                                            Pero Smolčić

Nije želio o brojkama

Michael Glover nije želio otkrivati brojke koje nudi jer bi se time, u slučaju međunarodnog javnog natječaja, doveo u nepovoljniji položaj prema potencijalnim drugim kupcima koji bi znali što on i suradnici nude. No, ponuda je više-manje poznata, a sadrži saniranje svih evidentnih dugova kluba, godišnja ulaganja u momčad na razini od oko 12 milijuna kuna (ne bi to bilo sve, to je ono što jamče, a uključivali bi se i drugi njihovi partneri, sponzori...), ulaganje u stadion u visini od oko 60 milijuna kuna, a što je novo tu je i pokrivanje kredita od 30 milijuna kuna...
'Imamo dovoljno sredstava'

Kažete da ste spremni kazati tko ste i što želite. Ali, jeste li spremni otkriti imena i ostalih u vašoj 'momčadi'?

- Ponavljam, ja, gospodin Darren Treasure (psiholog u NBA momčadi Charlotte Bobcats, nap. a.) i Ndamukong Suh (igrač Detroit Lionsa, momčadi američkog nogometa, nap. a.) imamo dovoljno sredstava da odradimo ovo što smo ponudili, a ostali bi se, sukladno potrebama, uključivali u procesu. Ovo što je u ponudi jamčimo nas trojica - kazao nam je Michael Glover.


[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => TRK DO BANOVINE [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2013-10-07 19:25:51 [created_by] => 35 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2013-10-08 10:29:30 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2013-10-07 20:00:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 24877 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 275 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o Hajduku. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, hajduk [secure] => 0 [page_title] => Hajduk [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2013/10/07/Sport/investicije_amerikanci1-270.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "800x535" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7461751 Threads: 4 Questions: 1535022423 Slow queries: 4668072 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 110774269 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 47 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/hajduk ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/hajduk/amerikanci-se-vratili-s-poboljsanom-ponudom-glover-slusali-smo-koje-su-gradske-potrebe-214370 [printLink] => /sport/hajduk/amerikanci-se-vratili-s-poboljsanom-ponudom-glover-slusali-smo-koje-su-gradske-potrebe-214370?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 183095 [name] => FREDIFIORENTINI [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => fredifiorentini [link] => /tag/fredifiorentini ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => TRK DO BANOVINE [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Amerikanci se vratili s poboljšanom ponudom; Glover: Slušali smo koje su gradske potrebe [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-12-15-58-06-35 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2013/10/07/Sport/investicije_amerikanci1-270.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2013/10/07/Sport/investicije_amerikanci1-270.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}Amerikanci su se vratili! Odvjetnik Michael Glover koji predstavlja grupaciju ulagača željnih kupiti Hajduka i njegov suradnik Sead Karaselimović jučer su nešto iza 14 sati sletjeli u Zračnu luku Split-Kaštela, krenuli prema hotelu Le Meridien Lav na kratko osvježenje, a potom trk prema zgradi Banovine kamo su otišli službeno dostaviti svoju najnoviju ponudu za kupnju Hajduka ukupno u periodu od pet godina tešku oko 250 milijuna kuna!

- Rekao sam da ću se vratiti - nasmijao se Glover.

Što ste promijenilo u odnosu na vašu prethodnu ponudu?

- Slušali smo koje su gradske potrebe i istražili smo potrebe Hajduka najviše što smo mogli. Isto tako,u ponudu smo uvrstili stavke koje bi trebale zadovoljiti Grad po pitanju kredita, isto tako i stavke koje trebaju zadovoljiti čelnike Hajduka po pitanju dugova. Isto tako usredotočili smo se na bolju budućnost kluba. Unijeli smo značajna ulaganja u klub, u stadion i plaćanje duga kojemu je Grad jamac - kazao nam je Glover.

Najveća mana vaše ranije ponude bila je ta što niste kazali kako preuzimate obvezu vraćanja dvaju kredita od po 15 milijuna kuna. Sada se to promijenilo, što sada očekujete? Kakav odgovor gradonačelnika Baldasara ili gradskih vijećnika?

- Očekujemo da će gradsko vijeće u srijedu odlučiti hoće li prodati Hajduk. U tom trenutku, odluče li, ide se, koliko razumijem, u javni natječaj.

Spremni ste sudjelovati u natječaju?

- Naravno. Ako netko može pobijediti našu ponudu, a govorim o cijelom paketu... Pratio sam novine i vidim da se govori da klub polako plaća dugove. Ali to nije dovoljno. Dugovi su tek mali  dio, tu je taj kredit, značajni dugovi ljudima. A onda je tu i fizička struktura stadiona koja se 'ruši'. Tu je i  doživljaj navijača na stadionu, ne bi trebali ići u WC u mraku. A iza svega toga dolaze i ulaganja u liječničku službu, uvjete treninga.

Kompetetivni nogometni svijet je otišao daleko. Hajduk mora zadržati korak s time, i to je u našoj ponudi. Dakle, ako netko to nadmaši, Grad bi im svakako trebao dati priliku. Ali ne sumnjam daje naša ponuda najbolja, odradili smo  'domaću zadaću' i znamo što treba klubu, a što treba Gradu.

Ono u što sam siguran, klub mora biti prodan. Nema drugog načina da Hajduk postigne išta više od toga da se spašava dugova iz dana u dan da preživi. I to je razumljivo, Grad nije spreman upravljati profesionalnim nogometnim klubom. Traže se velika ulaganja i dugoročne investicije - govorio nam je Glover.

Jeste li u zadnje vrijeme kontaktirali gradonačelnika Baldasara?

- Osim formalnosti prezentiranja naše ponude nismo imali konkretnih razgovora. Ali on je bio iskren o stvarima u ranijoj ponudi. Kazao je da neke stvari ne može prihvatiti. Govorio je o kreditu i ulaganjima u stadion. Grad ni do sada nije ulagao u održavanje Poljuda. Njegove sam kritike doživio konstruktivnima. Pričao sam sa svojim kolegama i lako smo se dogovorili da ispravimo neke stvari.

Prilično ste samouvjereni kad kažete da vas nitko ne može nadmašiti?
- Ostalima je gotovo nemoguće nadmašiti našu ponudu, a praktički iznimno teško doći i blizu. Želimo biti aktivni u zajednici, otvarati radna mjesta, Split nam je primarni interes, ali i Hrvatska ukupno je intrigantna.

Dobro, da se vratimo na prvi korak, eventualno preuzimanje Hajduka. Navijači, barem ovaj organizirani dio kroz Torcidu i udrugu Naš Hajduk je generalno protiv prodaje bilo kome, ne samo vama?

- Ne doživljavamo to kao problem, poštujem strast pripadnika Torcida, i mi smo strastveni i pokušat ćemo im tu parirati. Bili su jasni u svojim stavovima, ja samo se nadam da ukoliko budemo sretni i dobijemo priliku imati većinski paket, da nam daju priliku da im se dokažemo. Da želimo sve najbolje klubu za kojega navijaju.

Očekujete, kažete, da gradski vijećnici donesu odluku o prodaji. Što im možete poručiti?

- Nismo pozvani na tu sjednicu, ali smo u našim materijalima koje smo predali naglasili da smo spremni doći pred gradske vijećnike i njima odgovarati na sva pitanja. Ne pokušavamo ništa skrivati, neka nas pitaju što god žele već u srijedu, ako u Gradu procijene daje to potrebno, koje su naše namjere... - poručio je Glover.

On i Karaselimović su se javnosti predstavili krajem lipnja kada su boravili u Splitu te odradili niz sastanaka s više ili manje relevantnim faktorima u njihovom pokušaju da kupe većinski paket dionica Hajduka. Odradili su nekoliko sastanaka s gradonačelnikom Ivom Baldasarom, potom s predsjednikom uprave 'bijelih' Marinom Brbićem, našli su se i s navijačima, prvo okupljenim u udruzi 'Naš Hajduk', a potom i s predstavnicima Torcide. Očekivano, navijački puk nije blagonaklono gledao na njihov dolazak.

Naravno, navijači vjeruju u svoj put kroz projekt 'Naš Hajduk'. Tim je projektom izabran aktualni Nadzorni odbor kluba koji je kasnije imenovao i predsjednika uprave Brbića. Dakle, navijači, barem ovaj istaknutiji i angažiraniji dio, vjeruju kako je sinergija s klubom na znantno većoj razini nego ranije te nisu skloni opciji prodaje, ne samo aktualnim Amerikancima nego uopće. I predsjednica NO-a Branka Ramljak tvrdi da je u klubu trenutni sustav 'samoodrživ'.

S druge strane, pak, mnogi sumnjaju kako je ovaj model funkcioniranja kluba doista 'samoodrživ'. U tom svjetlu zanimljiv je trenutak povratka/dolaska Glovera i Karaselimovića. Naime, već sutra je na rasporedu tematska sjednica splitskog gradskog vijeća, tema je Hajduk. Sasvim je izvjesno kako će se opaliti drvljem i kamenjem po sadašnjem vodstvu 'bijelih'. Kako je, primjerice vijećnik Luka Podrug najavio', 'municiju čuvam za raspravu o Hajduku'.

Dio 'municije' mu je izbijen prijevremenim odlaskom preskupog sportskog direktora Jensa Anderssona, no vjerujemo kako će Podrug te još poneki vijećnik izvaditi još ponekog asa iz rukava.

Jedna od ključnih primjedbi bit će činjenica da Hajduk nije tijekom godine dana, barem ne do sada, uspio skupiti novac za vraćanje dva kredita od po 15 milijuna kuna. A onda, dva dana prije gradskog vijeća, dolaze Amerikanci koji u svom paketu za preuzimanjem većinskog vlasništva između ostalog nude i kako će oni pokriti kredit!

Sasvim je izgledno da će poneki vijećnik barem razmisliti o toj opciji, iako je pitanje koliko je realno da se već sutra dogodi odluka o prodaji, ne konkretnim Amerikancima, nego uopće da se krene u javni natječaj.

No, sama činjenica da postoji konkretna alternativa aktualnom modelu, pa bila ona loša ili dobra, stavlja dodatni teret na leđa aktualnom vodstvu kluba i tjera ih da budu još racionalniji, uspješniji i bolji, kako bi dokazali predstavnicima većinskog vlasnika, a to je Grad Split, da nema potrebe posezati za Amerikancima, ili nekim drugim, trećim privatnim vlasnikom. Vidjet ćemo u srijedu čiji će argumenti prevladati.

                                                                                                                                                                            Pero Smolčić

Nije želio o brojkama

Michael Glover nije želio otkrivati brojke koje nudi jer bi se time, u slučaju međunarodnog javnog natječaja, doveo u nepovoljniji položaj prema potencijalnim drugim kupcima koji bi znali što on i suradnici nude. No, ponuda je više-manje poznata, a sadrži saniranje svih evidentnih dugova kluba, godišnja ulaganja u momčad na razini od oko 12 milijuna kuna (ne bi to bilo sve, to je ono što jamče, a uključivali bi se i drugi njihovi partneri, sponzori...), ulaganje u stadion u visini od oko 60 milijuna kuna, a što je novo tu je i pokrivanje kredita od 30 milijuna kuna...
'Imamo dovoljno sredstava'

Kažete da ste spremni kazati tko ste i što želite. Ali, jeste li spremni otkriti imena i ostalih u vašoj 'momčadi'?

- Ponavljam, ja, gospodin Darren Treasure (psiholog u NBA momčadi Charlotte Bobcats, nap. a.) i Ndamukong Suh (igrač Detroit Lionsa, momčadi američkog nogometa, nap. a.) imamo dovoljno sredstava da odradimo ovo što smo ponudili, a ostali bi se, sukladno potrebama, uključivali u procesu. Ovo što je u ponudi jamčimo nas trojica - kazao nam je Michael Glover.


[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/hajduk/amerikanci-se-vratili-s-poboljsanom-ponudom-glover-slusali-smo-koje-su-gradske-potrebe-214370 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=25c0fae207bb14db2f1b52255ba2933c0fb6de72 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Amerikanci+se+vratili+s+pobolj%C5%A1anom+ponudom%3B+Glover%3A+Slu%C5%A1ali+smo+koje+su+gradske+potrebe&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Famerikanci-se-vratili-s-poboljsanom-ponudom-glover-slusali-smo-koje-su-gradske-potrebe-214370 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Famerikanci-se-vratili-s-poboljsanom-ponudom-glover-slusali-smo-koje-su-gradske-potrebe-214370 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => TRK DO BANOVINE [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
HajdukTRK DO BANOVINE

Amerikanci se vratili s poboljšanom ponudom; Glover: Slušali smo koje su gradske potrebe

Piše PSD.
7. listopada 2013. - 22:00
Amerikanci su se vratili! Odvjetnik Michael Glover koji predstavlja grupaciju ulagača željnih kupiti Hajduka i njegov suradnik Sead Karaselimović jučer su nešto iza 14 sati sletjeli u Zračnu luku Split-Kaštela, krenuli prema hotelu Le Meridien Lav na kratko osvježenje, a potom trk prema zgradi Banovine kamo su otišli službeno dostaviti svoju najnoviju ponudu za kupnju Hajduka ukupno u periodu od pet godina tešku oko 250 milijuna kuna!

- Rekao sam da ću se vratiti - nasmijao se Glover.

Što ste promijenilo u odnosu na vašu prethodnu ponudu?

- Slušali smo koje su gradske potrebe i istražili smo potrebe Hajduka najviše što smo mogli. Isto tako,u ponudu smo uvrstili stavke koje bi trebale zadovoljiti Grad po pitanju kredita, isto tako i stavke koje trebaju zadovoljiti čelnike Hajd...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. svibanj 2024 17:58