StoryEditorOCM
Hajdukdisciplinski sud

Alan Klakočer kaznio Dinamo i Hajduk, ali ovaj će put Modri platiti više: evo i koliko, te zbog kakvih grijeha

Piše Sport SD
26. srpnja 2023. - 16:57

Disciplinski sudac SuperSport Hrvatske nogometne lige, Alan Klakočer, donio je odluke o kaznama iz utakmica 1. kola.

GNK Dinamo se kažnjava zbog toga što je na prvenstvenoj utakmici 1. kola SuperSport HNL-a između Dinama i Hajduka domaća navijačka skupina BBB u 36. minuti zapalila jednu baklju koja je dogorjela na tribini, a u 79. minuti dvadeset i pet baklji koje su dogorjele na tribini. Navijačka skupina Torcida zapalila je u 20. minuti jednu baklju koja je dogorjela na tribini, u 71. minuti sedamnaest baklji, od kojih je petnaest bačeno na tartan stazu te u 76. minuti jednu baklju koja je dogorjela na tribini kojom prilikom je zapaljeno nekoliko sjedalica, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka Disciplinskog pravilnika HNS-a, zbog čega se utvrđuje: novčana kazna u iznosu od 2.700,00 €

I zbog toga što u 1. minuti utakmice domaća navijačka skupina BBB skandira: “Ubij „Ubij, ubij tovara, tovara, tovara“, u 2. minuti navijači sa zapadne tribine skandiraju "Cigane, Cigane“ te u 74. minuti sa sjeverne tribine "Ubij, ubij tovara, tovara“, čime je počinjen prekršaj iz članka 87. Disciplinskog pravilnika HNS, zbog čega se utvrđuje: novčana kazna u iznosu od 2.500,00 € pa se na temelju odredbe članka 38. st. 1. DP HNS-a izriče ukupna novčana kazna u visini od 5.000,00 eura.

HNK Hajduk se kažnjava zbog toga što je na prvenstvenoj utakmici 1. kola SuperSport HNL između Dinama i Hajduka, gostujuća navijačka skupina Torcida zapalila u 20. minuti jednu baklju koja je dogorjela na tribini, u 71. minuti sedamnaest baklji, od kojih je petnaest bačeno na tartan stazu te u 76. minuti jednu baklju koja je dogorjela na tribini kojom prilikom je zapaljeno nekoliko sjedalica, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 2. Disciplinskog pravilnika HNS-a, zbog čega se utvrđuje: novčana kazna u iznosu od 1.500,00 €.

I zbog toga što je u 24. minuti utakmice od strane navijačke skupine Torcide došlo do skandiranja “Visoke peći potpaljujem ja, dva reda koksa, četiri purgera, purger se dere aaa, bit će pečenja, radujem se jaaa“, u 25. i 28. minuti “Mrzim Dinamo, srpsko ime to“, čime je počinjen prekršaj iz članka 87. Disciplinskog pravilnika HNS, zbog čega se utvrđuje: novčana kazna u iznosu od 2.500,00 € pa se na temelju odredbe članka 38. st. 1. DP HNS-a izriče ukupna novčana kazna u visini od 3.800,00 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 21:29