stdClass Object ( [id] => 161303 [title] => ADIO BRATKO Balakov ujutro u avionu, novi trener Mišo Krstičević! [alias] => adio-bratko-balakov-ujutro-u-avionu-novi-trener-miso-krsticevic [catid] => 275 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>
Hajduk je tijekom povratka prve momčadi iz Rijeke prema Splitu objavio kako će pressicu, sastanak s novinarima, prirediti po dolasku u 3 sata u noći sa srijede na četvrtak!?

U tom trenutku su naumili objaviti da Krasimir Balakov više nije trener Hajduka i da se Hajduk rastaje s Balakovom i njegovim pomoćnicima Ilijom Grujevom i Jončom Arsovom.

Već u četvrtak izjutra, na letu za Zagreb pa dalje za Frankfurt od 6.50 sati treba biti Balakov u svom napuštanju Splita i hitanju u Kaiserslautern, gdje ga u četvrtak , ponovimo to još jednom, u 14.30 sati dočekuju kao novog trenera bundesligaškog fenjeraša. 

Iščekuje se da Hajduk objavi trenera prve momčadi. S velikom sigurnošću tvrdi se da će to biti Mišo Krstičević, dosadašnji trener juniora, njemu bi pomoćnik trebao postati Ive Šeparović, dok bi trener juniora postao Stipe Andrijašević koji je dosad radio s Krstičevićem.

Balakov nije želio odmah potvrditi da odlazi u Kaiserslautern, u „igrokazu“ na pressici na Kantridi, poslije doista velike pobjede splitske momčadi, riječ na riječ o odlasku u Njemačku govorio je samo i uporno „kein komentar“, na njemačkom, „nema komentara“!

Nije želio zadovoljiti znatiželju niti onda kad smo mu rekli da su već svi u Njemačkoj objavili da ga Kaiserslautern u četvrtak, predstavlja na pressici koja je zakazana u 14.30 sati.

Prešao je preko toga, a splitskim novinarima u prolazu je samo rekao: „Čut ćemo se...“

Kasnije će izaći na vidjelo da se Balakov oprostio s nogometašima u svlačionici, da im je u svlačionici rekao da odlazi, da se rastaju, da mu je žao zbog toga, ali da je to tako. Kažu da je bio dirljiv trenutak, jer Balakov je u momčadi imao sjajno ozračje i povjerenje svojih pulena.

A na pressici se govorilo o glatkoj i zasluženoj pobjedi splitske momčadi koja je djelovala moćno i razigrano. Eto što su radili hajduci na pripremama u Turskoj, a još se i u Maksimiru naziralo da igraju dobro. Balakov je našao za shodno da ponovi kako je i u Maksimiru bio zadovoljan igrom svoje momčadi i da je ovo zapravo očekivao, tako je najavljivao jadranski derbi, da njegovi momci moraju požnjeti plodove svog mukotrpnog rada.

Ne može biti stalno loš rezultat, kad oni igraju dobro i trude se. Da još jednom ponovimo, dok smo sve to razgovarali s Balakovom i igrali se na kukalo, u Njemačkoj je objavljeno da je pressica prezentacije Balakova, kao novog trenera Kaiserslauterna zakazana u 14.30 sati.

Ne bismo li od Balakova izvukli nešto više, pitali smo ga:

- Ako nećete da nam kažete o Kasierslauternu, idete li onda s momcima natrag u Split autobusom?

- Kako da ne! Kako da propustim tu pobjedničku atmosferu s moji igračima.

Izvrsna partija Hajduka na Kantridi u kojoj su prednjačili Mijo Caktaš i Ante Vukušić, pa Anas Sharbini i Tonči Kukoč, tako je nezasluženo ostala u drugom planu.
Balakova smo pitali kako to da je otrčao prema navijačima, što mu nije običaj da ode sve tamo do njih, nije li to bio njegov oproštaj, a ova pobjeda poklon za kraj?

- A, to vi objasnite kako hoćete...

O utakmici, a želio je govoriti samo o njoj, Balakov je rekao:

- Dajem velike komplimente mojim momcima koji su odigrali fantastičnu utakmicu, imali smo svo vrijeme pozitivnu atmosferu, o tome sam govorio i nakon derbija u Maksimiru. Rijeka je bila dobra dok nismo postigli naš drugi gol. Naš drugi pogodak sasvim ih je dotukao. Odigrali smo taktički savršenu utakmicu, vrlo mudro, pametno, kao plod velikog truda i rada kojega ulažemo iz dana u dan..

I sad je tu kraj. BAlakov faktički odlazi , sutra je u Kasierslauternu, Hajduk traži novog trenera, mora ga imenovati, i sad na sve to skupa što je razvidno i očigledno fali još samo službena izjava koju iščekujemo iz trenutka u trenutak.

Ako je Balakov već pustio suzu pred igračima za rastanak, zašto sedmu silu ovako pušta na čekanje... S riječke strane treba notirati da je novi kormilar rijeke Dragan Skočić rekao:

- Teška srca moram čestitati pobjedniku, mom kolegi treneru Hajduka BAlakovu. Bolja su ekipa, mi smo u prvom dijelu imali neke situacije, trebali reagirati bolje, ali nismo se mogli othrvati Hajduku. Sad znam bolje mogućnosti svojih igrača, nama predstoji borba za opstanak i vrlo važne utakmice – rekao je Skočić.

A danas izjutra bilo je ovako...Jadranski derbi? Rijeka i Hajduk? Ma, nikoga uokolo hotela Adriatic u Opatiji nije zanimala utakmica (osim nogometaša, s njima ni ne smiješ pričati...) nego je samo jedno pitanje bilo u zraku:

- Odlazi li doista trener Hajduka Krasimir Balakov preko noći u Kaiserslautern?! Da će ga njemački klub predstaviti već u četvrtak ujutro?!

Izričite potvrde nije bilo, ali su sve naznake bile tu...
"Službeni Hajduk" je rekao da nema što reći, a Krasimir Balakov jedino što je poručio (prije utakmice) jest:

- Razmišljam samo o utakmici protiv Rijeke!

Ni riječi o Kaiserslauternu nije rekao ni nogometašima, svojim štićenicima, ni na sastanku o taktici, ni na redovitoj šetnji u srijedu izjutra u 10.30 sati uokolo hotela. Igrači su se raspitivali sa strane, prateći što se zbiva na internetu.

A Nijemci su požurili, premda ni Kaiserslautern, baš kao ni Hajduk ništa nije rekao. Izvori u njemačkim medijima, najprije visokotiražni Bild u utorak navečer, pa i agencija DPA u srijedu izjutra unaprijed su od danas promovirali Balakova u trenera Kaiserslauterna.

Sasvim su sigurni, niti malo ne ostavljaju prostora dvojbi. A kad je Balakov kandidirao za trenera Herthe, dvojba je bila, pa je na površinu izronio Otto Rehhagel.

Sad je pak još jedna činjenica prevagnula na stranu da se dolazak Balakova u Kaiserslautern prejudicira. Jedan od mogućih kandidata, Franco Foda, trener austrijskog Sturma iz Graza, otpao je iz kombinacija.

Kaiserslautern je zanimljiva opcija, ali prije se čini da im sada više nema spasa za ostanak u Bundesligi, pa nakon što su smijenili Marca Kurza očito je da im dogodine predstoji boravak u drugoj ligi za povratak u elitu. Ili će novi trener, Balakov(?) ostvariti čudo. Ako je žudio za plasmanom u Bundesligu, kad-tad, je li Kaiserslautern baš ta idealna opcija? Ali, baš i ne može birati.

U četvrtak zrakoplov iz Splita za Frankfurt polijeće u 14.40 sati, tko su putnici? Ili će već ranim jutrom od 06.50 preko Zagreba do Frankfurta?

Na recepciji hotela Adriatic, prije nego što će s "bijelima" u relaksirajuću šetnju uokolo po Opatiji, dočekali smo bugarskog stručnjaka:

- Nemam vam što reći, mislim samo na Rijeku – rekao je dobro raspoložen.

- Šefe, jedno je sigurno: idućeg trenera Hajduka sigurno nitko neće zvati iz Bundeslige – ispalili smo, što na um, to na drum.

Nasmijao se, godila mu je ta dosjetka, gotovo nas je zagrlio kao pokazatelj da se dobro nosi s pritiskom i da nije ljut ni na kakvu pisanje medija, a najmanje što smo mu do izjave pokušali doći večer ranije u sitnim satima poslavši mu "sms", mimo redovite kontrole.
Stanje je "pod uzbunom", pa je razumio novinarsku znatiželju.

U Hajduku su potvrdili "da tu ima nešto", nitko nije demantirao da je Kaiserslautern pokazao interes za Hajdukovim stručnjakom.

Dakle, Nijemci čekaju Bugara u "vražjem kotlu", to je nadimak stadionu u Kaiserslauternu.

Svejedno, čekalo se što će Balakov kazati... Nešto konkretnije osim izjave pred liftom:

- Idem se spakirati... Za utakmicu.

I tako, izjutra i navečer, Balakov se oprostio od Hajduka velikom pobjedom, ostaje zapisano da je u 22 prvenstvene utakmice osvojio 44 boda, točno dva po utakmici.

SLAVEN ALFIREVIĆ
[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2012-03-21 20:39:21 [created_by] => 35 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2012-03-21 22:10:45 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2012-03-21 22:04:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 19681 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 275 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o Hajduku. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, hajduk [secure] => 0 [page_title] => Hajduk [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2012/03/22/sport/BALE.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "700x463" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 15080088 Threads: 1 Questions: 3158593029 Slow queries: 7062419 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 235121578 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 49 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front06 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/hajduk ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/hajduk/adio-bratko-balakov-ujutro-u-avionu-novi-trener-miso-krsticevic-161303 [printLink] => /sport/hajduk/adio-bratko-balakov-ujutro-u-avionu-novi-trener-miso-krsticevic-161303?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 152558 [name] => KRASIMIRBALAKOV [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => krasimirbalakov [link] => /tag/krasimirbalakov ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => ADIO BRATKO Balakov ujutro u avionu, novi trener Mišo Krstičević! [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-13-22-05-43-35 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2012/03/22/sport/BALE.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2012/03/22/sport/BALE.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}
Hajduk je tijekom povratka prve momčadi iz Rijeke prema Splitu objavio kako će pressicu, sastanak s novinarima, prirediti po dolasku u 3 sata u noći sa srijede na četvrtak!?

U tom trenutku su naumili objaviti da Krasimir Balakov više nije trener Hajduka i da se Hajduk rastaje s Balakovom i njegovim pomoćnicima Ilijom Grujevom i Jončom Arsovom.

Već u četvrtak izjutra, na letu za Zagreb pa dalje za Frankfurt od 6.50 sati treba biti Balakov u svom napuštanju Splita i hitanju u Kaiserslautern, gdje ga u četvrtak , ponovimo to još jednom, u 14.30 sati dočekuju kao novog trenera bundesligaškog fenjeraša. 

Iščekuje se da Hajduk objavi trenera prve momčadi. S velikom sigurnošću tvrdi se da će to biti Mišo Krstičević, dosadašnji trener juniora, njemu bi pomoćnik trebao postati Ive Šeparović, dok bi trener juniora postao Stipe Andrijašević koji je dosad radio s Krstičevićem.

Balakov nije želio odmah potvrditi da odlazi u Kaiserslautern, u „igrokazu“ na pressici na Kantridi, poslije doista velike pobjede splitske momčadi, riječ na riječ o odlasku u Njemačku govorio je samo i uporno „kein komentar“, na njemačkom, „nema komentara“!

Nije želio zadovoljiti znatiželju niti onda kad smo mu rekli da su već svi u Njemačkoj objavili da ga Kaiserslautern u četvrtak, predstavlja na pressici koja je zakazana u 14.30 sati.

Prešao je preko toga, a splitskim novinarima u prolazu je samo rekao: „Čut ćemo se...“

Kasnije će izaći na vidjelo da se Balakov oprostio s nogometašima u svlačionici, da im je u svlačionici rekao da odlazi, da se rastaju, da mu je žao zbog toga, ali da je to tako. Kažu da je bio dirljiv trenutak, jer Balakov je u momčadi imao sjajno ozračje i povjerenje svojih pulena.

A na pressici se govorilo o glatkoj i zasluženoj pobjedi splitske momčadi koja je djelovala moćno i razigrano. Eto što su radili hajduci na pripremama u Turskoj, a još se i u Maksimiru naziralo da igraju dobro. Balakov je našao za shodno da ponovi kako je i u Maksimiru bio zadovoljan igrom svoje momčadi i da je ovo zapravo očekivao, tako je najavljivao jadranski derbi, da njegovi momci moraju požnjeti plodove svog mukotrpnog rada.

Ne može biti stalno loš rezultat, kad oni igraju dobro i trude se. Da još jednom ponovimo, dok smo sve to razgovarali s Balakovom i igrali se na kukalo, u Njemačkoj je objavljeno da je pressica prezentacije Balakova, kao novog trenera Kaiserslauterna zakazana u 14.30 sati.

Ne bismo li od Balakova izvukli nešto više, pitali smo ga:

- Ako nećete da nam kažete o Kasierslauternu, idete li onda s momcima natrag u Split autobusom?

- Kako da ne! Kako da propustim tu pobjedničku atmosferu s moji igračima.

Izvrsna partija Hajduka na Kantridi u kojoj su prednjačili Mijo Caktaš i Ante Vukušić, pa Anas Sharbini i Tonči Kukoč, tako je nezasluženo ostala u drugom planu.
Balakova smo pitali kako to da je otrčao prema navijačima, što mu nije običaj da ode sve tamo do njih, nije li to bio njegov oproštaj, a ova pobjeda poklon za kraj?

- A, to vi objasnite kako hoćete...

O utakmici, a želio je govoriti samo o njoj, Balakov je rekao:

- Dajem velike komplimente mojim momcima koji su odigrali fantastičnu utakmicu, imali smo svo vrijeme pozitivnu atmosferu, o tome sam govorio i nakon derbija u Maksimiru. Rijeka je bila dobra dok nismo postigli naš drugi gol. Naš drugi pogodak sasvim ih je dotukao. Odigrali smo taktički savršenu utakmicu, vrlo mudro, pametno, kao plod velikog truda i rada kojega ulažemo iz dana u dan..

I sad je tu kraj. BAlakov faktički odlazi , sutra je u Kasierslauternu, Hajduk traži novog trenera, mora ga imenovati, i sad na sve to skupa što je razvidno i očigledno fali još samo službena izjava koju iščekujemo iz trenutka u trenutak.

Ako je Balakov već pustio suzu pred igračima za rastanak, zašto sedmu silu ovako pušta na čekanje... S riječke strane treba notirati da je novi kormilar rijeke Dragan Skočić rekao:

- Teška srca moram čestitati pobjedniku, mom kolegi treneru Hajduka BAlakovu. Bolja su ekipa, mi smo u prvom dijelu imali neke situacije, trebali reagirati bolje, ali nismo se mogli othrvati Hajduku. Sad znam bolje mogućnosti svojih igrača, nama predstoji borba za opstanak i vrlo važne utakmice – rekao je Skočić.

A danas izjutra bilo je ovako...Jadranski derbi? Rijeka i Hajduk? Ma, nikoga uokolo hotela Adriatic u Opatiji nije zanimala utakmica (osim nogometaša, s njima ni ne smiješ pričati...) nego je samo jedno pitanje bilo u zraku:

- Odlazi li doista trener Hajduka Krasimir Balakov preko noći u Kaiserslautern?! Da će ga njemački klub predstaviti već u četvrtak ujutro?!

Izričite potvrde nije bilo, ali su sve naznake bile tu...
"Službeni Hajduk" je rekao da nema što reći, a Krasimir Balakov jedino što je poručio (prije utakmice) jest:

- Razmišljam samo o utakmici protiv Rijeke!

Ni riječi o Kaiserslauternu nije rekao ni nogometašima, svojim štićenicima, ni na sastanku o taktici, ni na redovitoj šetnji u srijedu izjutra u 10.30 sati uokolo hotela. Igrači su se raspitivali sa strane, prateći što se zbiva na internetu.

A Nijemci su požurili, premda ni Kaiserslautern, baš kao ni Hajduk ništa nije rekao. Izvori u njemačkim medijima, najprije visokotiražni Bild u utorak navečer, pa i agencija DPA u srijedu izjutra unaprijed su od danas promovirali Balakova u trenera Kaiserslauterna.

Sasvim su sigurni, niti malo ne ostavljaju prostora dvojbi. A kad je Balakov kandidirao za trenera Herthe, dvojba je bila, pa je na površinu izronio Otto Rehhagel.

Sad je pak još jedna činjenica prevagnula na stranu da se dolazak Balakova u Kaiserslautern prejudicira. Jedan od mogućih kandidata, Franco Foda, trener austrijskog Sturma iz Graza, otpao je iz kombinacija.

Kaiserslautern je zanimljiva opcija, ali prije se čini da im sada više nema spasa za ostanak u Bundesligi, pa nakon što su smijenili Marca Kurza očito je da im dogodine predstoji boravak u drugoj ligi za povratak u elitu. Ili će novi trener, Balakov(?) ostvariti čudo. Ako je žudio za plasmanom u Bundesligu, kad-tad, je li Kaiserslautern baš ta idealna opcija? Ali, baš i ne može birati.

U četvrtak zrakoplov iz Splita za Frankfurt polijeće u 14.40 sati, tko su putnici? Ili će već ranim jutrom od 06.50 preko Zagreba do Frankfurta?

Na recepciji hotela Adriatic, prije nego što će s "bijelima" u relaksirajuću šetnju uokolo po Opatiji, dočekali smo bugarskog stručnjaka:

- Nemam vam što reći, mislim samo na Rijeku – rekao je dobro raspoložen.

- Šefe, jedno je sigurno: idućeg trenera Hajduka sigurno nitko neće zvati iz Bundeslige – ispalili smo, što na um, to na drum.

Nasmijao se, godila mu je ta dosjetka, gotovo nas je zagrlio kao pokazatelj da se dobro nosi s pritiskom i da nije ljut ni na kakvu pisanje medija, a najmanje što smo mu do izjave pokušali doći večer ranije u sitnim satima poslavši mu "sms", mimo redovite kontrole.
Stanje je "pod uzbunom", pa je razumio novinarsku znatiželju.

U Hajduku su potvrdili "da tu ima nešto", nitko nije demantirao da je Kaiserslautern pokazao interes za Hajdukovim stručnjakom.

Dakle, Nijemci čekaju Bugara u "vražjem kotlu", to je nadimak stadionu u Kaiserslauternu.

Svejedno, čekalo se što će Balakov kazati... Nešto konkretnije osim izjave pred liftom:

- Idem se spakirati... Za utakmicu.

I tako, izjutra i navečer, Balakov se oprostio od Hajduka velikom pobjedom, ostaje zapisano da je u 22 prvenstvene utakmice osvojio 44 boda, točno dva po utakmici.

SLAVEN ALFIREVIĆ
[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/hajduk/adio-bratko-balakov-ujutro-u-avionu-novi-trener-miso-krsticevic-161303 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=9e5db113bbf6f643852d4526bf9e8ca532552cfa [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=ADIO+BRATKO+Balakov+ujutro+u+avionu%2C+novi+trener+Mi%C5%A1o+Krsti%C4%8Devi%C4%87%21&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fadio-bratko-balakov-ujutro-u-avionu-novi-trener-miso-krsticevic-161303 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fadio-bratko-balakov-ujutro-u-avionu-novi-trener-miso-krsticevic-161303 )
Array ( [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM

ADIO BRATKO Balakov ujutro u avionu, novi trener Mišo Krstičević!

Piše PSD.
21. ožujka 2012. - 23:04

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. svibanj 2024 00:05