StoryEditorOCM
Domaći nogometnova uloga

Treća sjednica novog Izvršnog odbora: Dario Šimić se vratio u Dinamo

Piše Tomislav Juranović/SN
10. travnja 2024. - 22:28

Ključna vijest nakon treće sjednice novog Dinamova Izvršnog odbora glasi: pet mjeseci nakon što je dao neopozivu ostavku na mjesto člana Uprave, Dario Šimić ipak se vraća u Dinamo. Ovoga puta prihvatio je ulogu potpredsjednika novooformljenog Odbora za sponzorstva. Predsjednik toga tijela bit će Zrinko Hržić, a uz njega i Šimića, odbor će činiti i Marko Njavro, Mario Petrović, Robert Penezić, Igor Arlović te Hrvoje Slade.

Premda je Šimić dao do znanja kako trenutačno ne razmišlja o povratku u upravljačke strukture, nova uloga u dijelu za sponzore smatra se idealnom kako bi se iskoristio i Šimićev poduzetnički kredo, prepoznatljivost, ali svakako i brojni kontakti, koje je stekao ne samo u nogometnom svijetu., pišu Sportske novosti.

Kao dio svoga programa, lista "Dinamovo proljeće" upravo je u tome sektoru podcrtala ogroman prostor za napredak, a u skladu s time, Odbor je istaknuo kako je primarni cilj "izgraditi te strateški razvijati sustav putem kojeg će se kontaktirati svi potencijalni partneri kluba te sustavno jačati baza dugoročnih i relevantnih sponzora.

- Uz uspostavu samog sustava koji će biti dugoročno održiv i usklađen s tržišnim praksama, inicijalna ideja je da Dinamo vlastitim proaktivnim pristupom otvori i inicira komunikaciju te kontaktira potencijalne partnere i sponzore. Navedeno se primarno odnosi na čitav niz relevantnih hrvatskih kompanija iz svih značajnih sektora, kao što su primjerice energetika, maloprodaja, autoindustrija, financijska i prehrambena industrija te druge. Obzirom na sponzorski potencijal te snagu i prepoznatljivost brenda i izvan granica te na globalnom nivou, uz partnere s domaćeg tržišta paralelno će se kontaktirati i kompanije izvan RH. Težit ćemo povećanju sponzorskih prihoda od 70% do 100% u 2024. godini u odnosu na 2023. godinu - izjavio je odvažno nakon sjednice Zrinko Hržić.

Još jedna važna stvar tiče se - stadiona: naime, prvo će se graditi "nova Kranjča", a radovi bi trebali početi početkom 2025. godine. Planirana izgradnja novog stadiona u Kranjčevićevoj je 15 do 18 mjeseci, znači do sredine 2026. godine Dinamo bi se preselio na tu lokaciju. Ujedno, pronalaze se i lokacije na koja će se izmjestiti uredi, omladinski pogon..., a jedna je opcija i -Zagrebello.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 17:42