Domaći nogometsve se promijenilo

Totalni preokret i sada više nije na prodaju: Barcelona donijela odluku oko hrvatkog reprezentativca, ali jedan klub nikako ne želi odustati

Piše Igor Krištafor/SN

Sve se promijenilo preko noći vezano uz status Ivana Rakitića u Barceloni, pišu Sportske novosti. Rakitić više nije na prodaju", piše Mundo Deportivo u svom tekstu koji je objavljen uoči utakmice Lige prvaka između Intera i Barcelone na San Siru.

Na početku ove sezone Rakitić je dolaskom Frenkiea De Jonga izgubio mjesto u početnoj postavi Barcelone i od statusa nezamjenjivog igrača, postao je 'džoker' s klupe, što ga dakako nije zadovoljavalo i naveliko se počelo pisati o njegovom odlasku. Uoči zimskog prijelaznog roka spominjali su se mogući transferi u Atletico Madrid, Manchester United, Juventus i Inter, ali onda je došlo do velikog zaokreta.

- Sve se promijenilo u dva tjedna, situacija se preokrenula i nakon ogorčenja i tuge koje je iskusio, vratila se radost - piše Mundo Deportivo.

Rakitić je započeo četiri posljednje Barcelonine utakmice, protiv Borussie Dortmund, Atletico Madrida, Mallorce i Intera i katalonski je velikan slavio u sve četiri, a sinoć je protiv milanskog velikana nosio kapetansku traku.

- U Barceloni više ne smatraju Rakitića kao igrača koji je na prodaju - piše ugledni španjolski dnevnik.

Sam Rakitić u izjavama je naglašavao kako želi ostati u Barceloni, ali ako će dobivati priliku za igru.

- Puno se stvari dogodilo zadnjih nekoliko mjeseci. Ponekad ne razumijete stvari koje se dogodine, ali ih morate prihvatiti. To je bio slučaj kod mene, Želim davati sve od sebe i uvijek sam govorio da za mene nema boljeg mjesta od Barcelone da bih nastavio osvajati trofeje - rekao je nedavno Rakitić.

No transfer bi se mogao dogoditi. I to u smjeru - bivšeg kluba!

- Vidjet ćemo, vrijeme će pokazati hoćemo li ga vratiti ili ne - rekao je Jose Castro, predsjednik Seville, te je dodao:

- To je stvar trenera koji će vidjeti trebamo li Ivana ili ne. A dalje, naravno i financijski detalji - zaključio je za Marcu.

#BARCELONA#PRODAJA#IVAN RAKITIć