StoryEditorOCM
Domaći nogometVeliko priznanje

Tko kaže da Hrvatska nema dobrih nogometnih sudaca? Splićanin će dijeliti pravdu na U21 Europskom prvenstvu

Piše F. V.
22. svibnja 2023. - 14:26

Splitski sudac Duje Strukan dijelit će pravdu na U21 Europskom prvenstvu. Uz njega će hrvatsko suđenje na skorašnjem kontinentalnom prvenstvu koje će se održati u Rumunjskoj i Gruziji predstavljati i pomoćnici Bojan Zobenica iz Velike Gorice i Alen Jakšić iz Splita (točnije Solina), već dobro uhodana trojka.

Za 39-godišnjeg Strukana koji FIFA-inu značku nosi od 2017. godine je to ogromno priznanje koje je stiglo poslije možda i najbolje odrađene sezone u karijeri. U ovoj sezoni svirao je i jedan susret kvalifikacija za Euro, susrete grupne faze Europske lige, ali i susrete Konferencijske lige (i susret osmine finala!), kvalifikacije Lige prvaka... U domaćim okvirima Strukana najveće utakmice odnosno derbiji Hajduka i Dinama mimoilaze zbog toga što je iz Splita, kao i posljednja dva finala kupa iz istog razloga što je u njima nastupio i nastupit će Hajduk. No, u Savezu i u UEFA-i su prepoznali dobar rad, napredak te novo priznanje stiže u vidu toga što će nakon dugo vremena Hrvatska baš u Strukanu imati predstavnika na ovako važnom natjecanju i među ‘ljudima u crnom‘. U konačnici to može biti Strukanu i pomoćnicima odskočna daska za još veće dosege na međunarodnoj sceni.

Euro se igra od 21. lipnja do 8. srpnja, a na njemu će nastupiti i reprezentacija Hrvatske koja je u skupini B s Rumunjskom, Španjolskom i Ukrajinom. Sva tri susreta grupne faze Hrvatska će igrati u Bukureštu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 21:53