StoryEditorOCM
Domaći nogometsupersport hnl

Stigao je u Hajduk iz Zagreba, ali nije uspio, sada s Goricom planira osvetu: Dolazimo se na Poljud pofajtati za bodove

Piše Toni Roić/SN
29. studenog 2023. - 07:33

Nakon utakmice u Koprivnici, a uoči treće dvotjedne pauze u prvom dijelu prvenstva, trener Gorice Dinko Jeličić je kazao:

- Poslije svake pauze izlazili smo bolji i jači, a tako će biti i nakon ove posljednje.

Najavljeno i ostvareno. Glatkom pobjedom 3:0 protiv Rudeša njegova momčad je dokazala da s 26 bodova iz 15 utakmica potpuno zasluženo drži četvrto mjesto i da priča o rekordima i borbi za europsku poziciju do posljednjeg kola ima jako uporište i čvrste temelje - pišu Sportske novosti.

Jest da će neki reći kako posljednjeplasirani Rudeš i nije ozbiljno mjerilo s obzirom na očajne dosadašnje rezultate, ali zar taj Rudeš nije nedavno na Poljudu držao vodećeg Hajduka u neizvjesnosti do posljednje sekunde, prijeteći izjednačenjem i senzacijom?

Prije će biti da su igrači Gorice maksimalno ozbiljno shvatili svog trenera, koji je prije utakmice upozoravao “da bi najveća zamka bila kada bi se unaprijed upisali bodovi”. Stoga su i izašli na teren kao gladni lavovi, željni da suparniku što prije oduzmu nadu u bilo kakav pozitivan rasplet.

Unutarnje rezerve

Lopta je išla brzo i precizno, redale su se akcije i kombinacije, a jednu takvu u četiri poteza Nikola Vujnović je u 16. minuti zaključio vodećim pogotkom.

Tek 20 minuta trebalo je čekati na još lucidniju akciju asistenta Jurice Pršira i strijelca Svena Blummela, da bi u nadoknadi prvog poluvremena Nizozemac Blummel došao i do drugog pogotka, čime je praktički i riješio pitanje pobjednika.

image
Damir Krajač/Cropix

U drugom poluvremenu Velikogoričani su skinuli nogu s gasa i više se branili, nego napadali, ali i u takvom odnosu snaga Ivan Banić je sedmi put u aktualnom prvenstvu ostao čiste mreže.

- Što je za napadača gol, to je za vratara čista mreža, ali ne treba zaboraviti da je cijela momčad zaslužna za to, kao i za ove odlične rezultate koje postižemo - pojašnjava vratar Gorice, koji je u listopadu imao najviše obrana u ligi, a studeni je završio bez primljenog pogotka jer su upisane pobjede 3:0 protiv Osijeka i Rudeša, te remi 0:0 u dvoboju sa Slavenom Belupom.

Tko onda kaže da se ne može uvijek i bolje, ali tu tezu ovaj put više treba pripisati 23-godišnjem Jurici Prširu, čija igra je oduševila sve na tribinama, a pogotovo trenere i suigrače. Dogodilo se to u trenutku kada je Gorica pretrpjela veliki gubitak ozljedom Merveila Ndockyta, koji je nesreću doživio na treningu reprezentacije Konga. Ndockyt je bio glavni motor igre Turopoljaca i Jeličić je i prije dvoboja s Rudešom naglasio “da je to u ovom trenutku veliki hendikep”, ali isto tako iskazao uvjerenje da ima unutarnjih rezervi da se dostojno nadomjesti Kongoanca.

Izbor je očekivano pao na Pršira, koji je iz uloge zadnjeg veznog pomaknut prema naprijed i on kao da je odlučio odmah dokazati kako je istinski lider ove momčadi. Najprije je sudjelovao u akciji za prvi pogodak Vujnovića kad je uposlio asistenta Mitrovića, a onda je kod gola Blummela za 2:0 uzeo loptu na centru, prošao dva suparnika i s lijeve strane prebacio loptu na desnu gdje je bio Blummel, koji je ušao sam u šesnaesterac i onda lako poentirao. Ovakvi potezi u pravilu se pokazuju na špicama televizijskih emisija i u izborima za najljepšu akciju mjeseca ili čak sezone.

- Znamo svi tko je Jure, a neću reći da ga je samo trebalo probuditi jer nije prošao cijele pripreme. Stoga je ušao u jaki ritam bez pravih priprema, što ga je u jednom trenutku presjeklo, ali kad smo ga osvježili, onda je on kako bi se reklo nadošao i iz utakmice u utakmicu sve bolje izgleda. Pršir sada nosi našu igru jer se od njega i očekuje da bude lider. Pokazao je to u ovoj, a i u prošlih nekoliko utakmica i vjerujem da će tako i nastaviti - pojasnio je trener Jeličić.

image

Jurica Pršir u dresu Hajduka

Paun Paunović/Cropix

Atmosfera dodatni motiv

Pohvale svakako zaslužuje i dvostruki asistent Josip Mitrović, čija forma je poput Prširove također u uzlaznoj putanji.

- Sretan sam zbog svoje igre, ali najbitnija je pobjeda jer smo s njom stabilni pred utakmicu na Poljudu s Hajdukom. Čeka nas dobra atmosfera i pun stadion, ali to je plus i dodatan motiv za nas i idemo u subotu u Split pofajtati se za bodove - naglasio je Jurica Pršir, koji je nekad i nosio dres Hajduka.

Osim predstojećeg derbija u Splitu, Gorica će do kraja godine dočekati Istru 1961 i Varaždin, a kako ima niz od 16 uzastopnih utakmica na svom stadionu bez poraza (15 u ligi), s pravom se nada da bi mogla prebaciti učinak od 30 bodova i tako ostvariti najbolji rezultat na polusezoni u prvoligaškoj povijesti kluba...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 01:27