StoryEditorOCM

Šok za Zlatka Dalića! Ovakav rasplet sigurno nije očekivao, vijest o otkazu stigla iz Abu Dhabija, stiglo rješenje

Piše Sport SD
13. ožujka 2024. - 15:24
Zagreb, 251123. Trg bana Josipa Jelacica. Humanitarni koncert Zelim zivot u organizaciji Zaklade Ana Rukavina. Na fotografiji: Zlatko Dalic.Darko Tomas/Cropix

Organizatori turnira u Abu Dhabiju otkazali su W Cup, koji se trebao igrati od 22. do 26. ožujka. Na njemu su uz Vatrene trebali sudjelovati Tunis, Egipat i Novi Zeland.

Prva se utakmica trebala odigrati 22. ožujak, a finale je bilo na rasporedu igrati četiri dana kasnije. Hrvatski je izbornik pozvao 25 igrača za turnir, imao je viziju kako što bolje pripremiti reprezentativce pred Euro, a sada se dogodio otkaz Abu Dhabija.

No, brzo je stiglo novo rješenje, odnosno nova lokacija.

Hrvatski nogometni savez postigao je dogovor s nogometnim savezima Egipta, Tunisa i Novog Zelanda da međusobni prijateljski turnir umjesto u predviđenom Abu Dhabiju (UAE) bude odigran u glavnom gradu Egipta, Kairu.

- Žao nam je zbog ovakvog raspleta, no morali smo reagirati i zaštititi sportski interes reprezentacije, kao i poslovni interes Saveza. Zahvaljujem kolegama iz Novog Zelanda, Tunisa i Egipta s kojima smo bili u otvorenoj komunikaciji te zajednički dogovorili sve korake, a posebno cijenimo spremnost Egipta da preuzme organizaciju ovog turnira. Najvažnije, uspjeli smo osigurati da reprezentaciji ne mijenjamo značajno plan reprezentacije, u dogovoru s izbornikom, jer imamo iste protivnike i ostajemo vjerni ideji da ekipi omogućimo da provede kvalitetnih tjedan dana zajedno - izjavio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

- Promjena lokacije ne mijenja puno naše planove te zahvaljujem Savezu što je u ovako kratkom roku pronašao odgovarajuće rješenje u suradnji s preostalim sudionicima turnira. U Zagrebu i Kairu imat ćemo sve uvjete da ispunimo svoje ciljeve - odigramo dvije kompetitivne utakmice, odradimo dobre treninge i provedemo kvalitetno vrijeme zajedno, osnažujući tako dobru atmosferu uoči Eura ovog ljeta - izjavio je izbornik Zlatko Dalić.

Hrvatski nogometni savez naknadno će informirati javnost o prodaji ulaznica za ovaj turnir te preciznom rasporedu odigravanja utakmica s lokacijama. Vatreni će se okupiti u Zagrebu u ponedjeljak 18. lipnja, gdje će boraviti do 21. ožujka kada putuju u Kairo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 11:52