StoryEditorOCM
Domaći nogometmajka hrvatica

Sin ikone debitirao za hrvatsku reprezentaciju u Vukovaru, ali ne žele ga samo Vatreni: ‘Kontakti već postoje‘

Piše SPort SD
9. travnja 2024. - 16:25
Stric Murat je izbornik Švicarske, a otac Hakan je potvrdio interes i Turske, ali i Hrvatske Božidar Vukičević/Cropix

Hakan Yakin karijeru u švicarskoj reprezentaciji okončao je s 87 nastupa i 20 pogodaka, a njegovim stopama, u dresu nacionalne vrste, krenuo je i njegov sin Diego. Međutim, 14-godišnji mladić, koji igra za mlađe uzraste Grasshoppera, debitirao je za U15 reprezentaciju - Hrvatske.

Naime, kako javlja Blick.ch, Yakin mlađi bio je u kampu hrvatske reprezentacije, a zaigrao je i na turniru u Vukovaru. Pravo nastupa za hrvatske selekcije ostvario je preko majke, Tanje Micić, koja je Hrvatica, a kako pišu Švicarci, Hrvatski nogometni savez vrlo je zainteresiran za tinejdžera. Premijeru u kockastom dresu okrunio je pogotkom, a zaigrao je za selekciju igrača iz Švicarske i Austrije. Na turniru su sudjelovali i hrvatski klubovi, a Yakin je sa suigračima osvojio treće mjesto od ukupno 16 momčadi koje su sudjelovale.

- Ovo je bila velika prilika za njega, mogao se natjecati na međunarodnom nivou. Njegova je momčad igrala dobro, s obzirom na to da su došli iz različitih krajeva i da se nikada prije nisu sreli. Što se tiče savjeta, uvijek sam mu dostupan, ali zasad sve dobro radi i sam - rekao je njegov otac Hakan.

No, legenda švicarske reprezentacije za Blick je otkrila da Hrvatska nije jedina reprezentacija koja želi osigurati usluge njegova sina u budućnosti. U igri je, naravno, Švicarska, ali i Turska, čije državljanstvo ima Hakan.

- Neki kontakti već postoje - otkrio je njegov otac interes reprezentacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 14:39