StoryEditorOCM
Domaći nogometpogledajte video

Sad je službeno: Marko Rog se vratio u Dinamo, na teren bi mogao uskoro

Piše sport sd
12. veljače 2024. - 20:07

Gotovo je! Marko Rog se vratio u Dinamo. Ono što se već ranije pisalo, sada je dobilo i službenu potvrdu.

Rog je u Dinamo stigao 2015. godine iz RNK Splita za rekordnih pet milijuna eura što je i danas najveći transfer u povijesti HNL-a. Samo godinu dana nakon toga otišao je u Napoli koji ga je najprije posudio, a onda i otkupio od Modrih za 13.5 milijuna eura.

U Napoliju se nije naigrao pa je otišao u Sevillu odakle je 2019. prešao u Cagliari, najprije na posudbu, pa onda i trajno. Krenuo je dobro, a onda su popustili ligamenti. Tri puta je bio na operaciji. Prvi put se ozlijedio 2021. godine i bio out do početka lipnja da bi se na kraju šestog mjeseca 2021. godine ozljeda obnovila.

Vratio se na teren, a onda je u srpnju 2023. godine na pripremama opet ozlijedio ligamente i još se oporavlja od te ozljede. S treninzima bi trebao početi u ožujku ove godine. Dinamo ga je od Cagliarija posudio do ljeta 2025. godine, a kasnije su sve opcije otvorene.

Na teren bi mogao u travnju ako oporavak krene dobrim smjerom i ako se vrati u formu. Dinamo ga je tako vjerojatno uzeo kao pojačanje za iduću sezonu.

Rog je u prvom boravku na Maksimiru odigrao 62 utakmice i zabio 11 golova, te upisao šest asistencija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 17:24