stdClass Object ( [id] => 28496 [title] => Prekinut san o polufinalu: Zagora časno izgubila, a Mamića zalili pivom (FOTOGALERIJA,VIDEO) [alias] => prekinut-san-o-polufinalu-zagora-casno-izgubila-a-mamica-zalili-pivom-fotogalerija-video [catid] => 276 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Zagorina nogometna bajka u Kupu Hrvatske potrajala je još i jučerašnjih 45 minuta nakon čega je do izražaja ipak došla Dinamova nadmoć u kvaliteti i fizičkoj spremi.

U nezaboravnom ambijentu prepunog igrališta na Borovištu domaćin je startao kao da je on prvak Hrvatske, a Dinamo trećeligaš, te je momčad Branka Ivankovića od prve sekunde bila podređeni protivnik.

Pokušaji Milića i Grgas Granda u početnim minutama bili su samo uvod u kolektivno ludilo koje je nastalo u devetoj minuti.

Velik je naš Ivica

Nakon slobodnog udarca Bumbaka u gužvi u petercu Butina je uspio spriječiti prvi pokušaj domaćina, ali je, a tko bi drugi, Ivica Šupe, iz ponovljenoga pokušaja zatresao mrežu Dinama i izvazvao euforiju. Nokautirane goste, koji su u tim trenucima bili potpuno izgubljeni, mogao je samo tri minute poslije dotući Grgas Grando, ali su Butina i Carlos uz dosta sreće spasili svoja vrata.

Tek tada je Dinamo počeo dolaziti k sebi, shvatili su kako u Unešiću nema lako ćemo. Prvo su priprijetili udarcima iz velike udaljenosti Mikića i Moralesa, a jedinu pravu priliku Zagrepčana u prvome poluvremenu zapucao je Tadić koji je sa sedam metara iz poluvoleja prebacio vrata.

Alo, sudac, daj mu crveni

Zagora je i dalje opasno prijetila, a Ibanez je još jednom morao spašavati kontru ispred Grgas Granda. Sudac Šimčić pritom je progledao kroz prste Moralesu koji je nakon odgurivanja Bumbaka, koji mu je još žešće uzvratio, prošao nekažnjeno, a već je imao žuti karton.

Ivanković je nervoznoga Čileanca preventivno zamjenio, a na poluvremenu je svojoj momčadi dobro oprao uši.

U nastavku je Dinamo ušao kudikamo odlučnije i potpuno je stisnuo Zagoru na njenu polovicu igrališta. Ipak, tko zna kako bi se sve završilo da je nakon prodora Ercegovića u 49. minuti njegova povratna lopta u peterac gostiju našla nekog od suigrača.

U samo osam minuta u nastavku goropadni “modri” su potpuno preokrenuli rezultat i utišali dotad vrlo bučno Borovište. U 53. minuti Šokota je na ubačaj Mikića glavom izjednačio, a u 61. Mikić je nakon prodora neobranjivo pogodio suprotne rašlje vrata nemoćnoga Kneževića.

Trener Zagore Vukas pokušao je izmjenama nešto promijeniti, ali nije išlo, stopostotnu prigodu za Dinamo u 73. minuti glavom je propustio Šokota. Tri minute prije kraja regularnog dijela posljednju prigodu za izjednačenje Zagore propustio je Ljupko Vrljić kojem je lopta pri pokušaju voleja prošla preko noge.

U posljednjim sekundama, nošeni probuđenom publikom, domaćini su u još nekoliko navrata iz prekida pokušali ugroziti vrata Zagrepčana, ali bezuspješno.

Na drugoj strani opasno je uzvratio Ibanez pogodivši s 20-ak metara vratnicu.

frane vulas 

Zagora - Dinamo 1:2 (1:0)

Prva utakmica 1/4 finala Kupa Hrvatske.

Unešić: Igralište na Borovištu. Gledatelja 6500.

Sudac: Zlatko Šimčić (Koprivnica) - 6.

Strijelci: 1:0 Šupe (9), 1:1 Šokota (53), 1:2 Mikić (61).

Najbolji igrač: Ivica Šupe (Zagora).

Zagora: Knežević (6,5), Milić (6,5), Matić (6,5), Šupe (7,5), Pešić (7), Dujić (7), Maleš (7), Ercegović (6,5) (od 79. Pletikosa -), Bumbak (7) (od 74. Čveljo -), Grgas-Grando (7), I. Vrljić (6,5) (od 64. Lj. Vrljić -).

Dinamo: Butina (6,5), Mikić (7,5), Carlos (6), Lovren (6,5), Ibanez (6,5), Vrdoljak (6,5), Badelj (6,5), Sammir (7), Morales (5,5) (od 37. Etto 7), Balaban (6,5), Tadić (5,5) (od 46. Šokota 7,5).

Nad Borovištem zavladala tišina...

U prepunom Borovištu ni igla nije mogla stati više. Navijači su okupirali Unešić iz cijele Dalmacije, došli su dati podršku Zagori “fenomenu” s krša.

Utakmica je protekla u izuzetno korektnom navijanju, bez ijednog incidenta, i ovo je za Unešić i Zagoru povjesni sportski dan.

Prije utakmice sportski avion s posadom Matko Niper nadlijetao je iznad Unešića noseći transparent “Ne daj se Zagoro”.

Pred početak susreta u sami centar na igralištu padobranci su donijeli lopte s kojima se igrala utakmica. Prije utakmice Cima i Ante Skelin zabavljali su publiku, a u poluvremena publika je nakon KUD-a Zvona Zagore, koji su izveli kolo iz opere “Ero s onoga svijeta” doživjela pravu ekstazu kad se pojavio Marko Perković Thompson koj je zapjevao “Lijepa li si”.

Između brojnih transparenata izdvajamo 50 metara dugi visoko obješen iznad istočne branke na kojem je pisalo “Smeće u Zagori - no pasaran, mi čekamo život, a ne smrtni dan”.

Brojni su bili transparentni sa natpisom Pašajica, kao Oklaj, Vukovar, Zagreb, Kaštela... TV Dalmacija uporno snima Zagoru, a Zoran Vrbatović, porijekom iz Moseća, kaže kako će i u Maksimir ići snimati Zagoru.

Kulminacija, erupcija oduševljenja, zvučna kulisa, dekor sa zastavama, dogodio se u 9. minuti kada je Šupe glavom postigao gol i doveo Zagoru u vodstvo.

Stara formula Zagore opet je urodila plodom. Bumbak je centrirao, a skače Šupe - na mreži nastaju rupe. Stala je publika, igra Zagore je stala, a Dinamo je počeo napadati početkom drugog poluvremena i kada je poveo Borovištem je zavlada grobna tišina.

Pašajice nisu bile u punom sastavu. Većina njih je bila na osiguranju, na akreditacijama kao domaćini, što se osjetilo kod navijanja.

Proveli smo utakmicu u društvu Hrvoja Braovića, pomoćnik Branka Ivankovića, koji je predvidio pad Zagore u 60. minuti:

- Iznenađen sam uvjetima u kojima igra Zagora, te ovom prigodom čestitam svim ljudima koji su pomogli da se igra u ovakvim uvjetima. Pozdravljam sve moje Omišane, a naročito Donji Dolac iz kojeg potječem.

Branko Ivanković, trener Dinama:

- Zadovoljan sam što sam doživio ovaj ambijent i što smo pobjedili vrlo kvalitetno, ali moram naglasiti korektnog domaćina. Ipak smo mi kvalitetnija ekipa. Čestitam svima koji su pomogli da se ostvari ovaj nogometni dan.

Ivica Šupe, strijelac vodećeg pogotka za Zagoru:

- Hvala publici koja nas je podržala, dok smo imali snagie pokazali smo da i mi znamo igrati nogomet, a Dinamo je ipak kvalitetniji. Još nismo rekli sve, imamo utakmicu na Maksimiru.

Mladen Abramac, načelnik općine Unešić:

- Zadovoljan sam organizacijom koja je protekla bez ijedne mrlje. Mi smo napravili sve što smo mogli.

Dinamo je Zagori poklonio 50 nogometnih lopti marke Adidas. Ukupno je bilo 111 novinara, fotoreportera, komentatora i snimatelja.

Hari Vukas, trener Zagore:

- Ponosam sam na sve moje momke i ovu publiku. Ovo je veliki dan u mom sportskom životu, Dinamo je ipak Dinamo.

Edi Šunjić, četvrti sudac:

- Zagora me oduševila u prvom poluvremenu. Normalno da je na kraju kvaliteta Dinama došla do izražaja.

Ivica Mornar:

- U Unešić se dolazi uživati, ovo je svečani dan nogometa. Čestitam svim ljudima koji su pomogli ostvarenju ovog nogometnog dana.

Igrači Zagore opet su u trenerkama otišli u Centar kod Špace, a mnogi navijači su ostali ispred šatora kod Dugoga.

U šatoru kod Dugoga pravi je dernek. Tamburaši Širok šor iz Slavonskog Broda pjevao je poznate hitove, u drugom dijelu šatora čuje šijavica Unešićana i Sedraničana, oko šatora ojkalica, lijepo pjevaju tri rodjaka prezimena Grbeša, došli su na ovu utakmicu iz Njemačke, Belgije i Vinova.
Ispred šatora čuje ojkalica, ali nad Borovištem razara tišina.

mirko matijaš

Polilo Mamića...

- Već sat vremena prije susreta stadion je bio pun, natiskalo se više od šest tisuća ljudi, pa su policija i zaštitari u 13:30 prestali puštati na ulazima, no snalazilo se na razne načine.

- Manji incident dogodio se kada je Zdravko Mamić u šatoru ispred stadiona, od nepoznatog navijača dobio pivom u glavu, no mokar je to prihvatio kao šalu.

- Autobus s igračima Dinama ispred Borovišta je stigao u 12:30 sati, a popraćeni su glasnim zvižducima.

- Uoči susreta avion prelijeće Unešić noseći natpis "Ne daj se Zagoro", a spektakl je začinio i padobranac koji je sletio s hrvatskom zastavom.

- Dinamovci su igračima Zagore poklonili sportsku opremu, a Unešićani su Zdravku Mamiću uručili dres svog kluba, nakon čega je Maminjo ovacijama ispraćen s terena.

1 - Početak susreta kasnio je nekoliko minuta, a trećeligaš je od starta krenuo bez kompromisno.

5 - Slobodnjak Bumbaka, Milić je pokušao glavom,  ali nije pogodio.

7 - Nakon ubačaja Grgasa novi pokušaj Milića glavom, ali je lopta prošla nekoliko metara pokraj dinamova gola

9 - Goooool za Zagoru. Strijelac Šupe glavom nakon slobodnog udarca Bumbaka! Baklje se pale...

12 - Još jedna velika prilika domaćina. Pred vrat Dinama je ubacio Pešić, a pokušaj Grgasa iz peterca zajedno su zaustavili Butina i Carlos.

14 - Dinamo se pribrao i preuzeo kontrolu nad susretom. Prvi udarac modrih prema vratima uputio je Mikić s 20 m, ali je to išlo iznad vrata

17 - Vrlo opasan pokušaj Vrdoljaka s nešto više od 20 m, ali lopta je prohujala metar od vrata

20 - Prilika za Dinamo. Sammir je ubacio loptu iza obrane Zagore, a Tadić je iz izgledne prilike poluvolejem prebacio vrata Kneževića.

27 - Balabanovu loptu pokušao je uhvatiti natrčali Morales, no zakačio je vratara Zagore, zbog čega mu je sudac dodijelio žuti karton

28 - Zbog prekršaja na Bumbaku požutio je i Vrdoljak

35 - U  jednom duelu za loptu Morales je odgurnuo Bumbaka, na što mu je on još žešće uzvratio. Sudac je kaznio samo igrača Zagore, dok je Čileanac prošao nekažnjeno

37 - Umjesto nervoznog Moralesa, Ivanković je u igru poslao Ettoa.

39 - Gužva na terenu. Pešić i Ibanez su nakon međusobnog koškanja dobili žute kartone.

45 - Slobodan udarac Balabana otišao je visoko iznad gola.

Poluvrijeme: Sudac je produžio prvi dio jednu minutu, a nakon posljednjeg zvižduka, navijači su pozdravili nogometaše Zagore kao da su već pobijedili. No prava euforija na Borovištu je zavladala kada je na teren izašao Marko Perković Thompson koji je zapjevao "Lijepa li si".

46 - Ivanković se u drugom poluvremenu odlučio umjesto Tadića, u momčad uvrstiti Tomu Šokotu.

53 - 1:1, Šokota zabio gol nakon ubacivanja Mikića.

55 - Balaban iz slobodnog udarca s 25 metara, no promašuje.

61 - 1:2 vode gosti. Pritisak Dinama na početku drugog poluvremena urodio je plodom. Mikić se s desne strane sjurio u 16-erac domaćih i uputio udarac neobranjiv za udarac Kneževića. Splasnula je euforija na Borovištu.

63 - Dinamo je umrtvio igru, no još uvijek dominira.

64 - Trener Vukas je pokušao izmjenama nešto promijeniti. Ljupko Vrljić zamijenio je brata Ivana.

67 - Nakon starta Grgas na Carlosu, dinamov Brazilac je zbog ozljede koljena morao biti zamijenjen. Umjesto njega je ušao Ante Tomić.

75  - Umjesto Bumbaka u igru ulazi Čveljo.

81 - U igru je umjesto Ercegovića ušao Pletikosa, Unešićani igraju sa tri napadača

83 - Dinamo ima inicijativu, a igrači Zagore nisu u drugom poluvremenu napravili ništa opasnije po gol Zagrepčana

88 - Dinamo pametnom igrom čuva rezultat

89 - Ibanez tuče s 30 metara, a Knežević odbija u vratnicu 

f. vulas

                                                                                   SNIMke: cropix

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Prekinut san o polufinalu [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2008-11-12 11:49:55 [created_by] => 31 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2008-11-12 23:49:45 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2008-11-12 18:10:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 20358 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 276 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o domaćem nogometu. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, domaći nogomet [secure] => 0 [page_title] => Domaći nogomet [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"is_import_from_dnn":true,"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/Archive\/images\/2008\/11\/12\/Sport\/pivo00.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/11\/12\/Sport\/Zagora\/zagora11.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/11\/12\/Sport\/Zagora\/zagora20.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/11\/12\/Sport\/Zagora\/zagora19.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/11\/12\/Sport\/Zagora\/zagora18.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/11\/12\/Sport\/Zagora\/zagora17.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/11\/12\/Sport\/Zagora\/zagora16.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/11\/12\/Sport\/Zagora\/zagora15.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/11\/12\/Sport\/Zagora\/zagora21.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/11\/12\/Sport\/Zagora\/zagora14.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/11\/12\/Sport\/Zagora\/zagora12.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/11\/12\/Sport\/Zagora\/Zagora08.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/11\/12\/Sport\/Zagora\/zagora10.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/11\/12\/Sport\/Zagora\/zagora09.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/11\/12\/Sport\/Zagora\/zagora13.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/11\/12\/Sport\/Zagora\/Zagora07.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/11\/12\/Sport\/Zagora\/Zagora06.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/11\/12\/Sport\/Zagora\/Zagora05.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/11\/12\/Sport\/Zagora\/Zagora04.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/11\/12\/Sport\/Zagora\/Zagora03.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/11\/12\/Sport\/Zagora\/Zagora02.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/11\/12\/Sport\/Zagora\/Zagora01.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"350x250"},{"size0":"700x466"},{"size0":"434x550"},{"size0":"430x550"},{"size0":"700x444"},{"size0":"700x376"},{"size0":"700x486"},{"size0":"700x384"},{"size0":"700x468"},{"size0":"700x418"},{"size0":"700x466"},{"size0":"700x425"},{"size0":"700x455"},{"size0":"700x489"},{"size0":"341x550"},{"size0":"700x438"},{"size0":"700x492"},{"size0":"700x354"},{"size0":"700x511"},{"size0":"700x466"},{"size0":"700x475"},{"size0":"700x399"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 276 [name] => Domaći nogomet [alias] => domaci-nogomet [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 2 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 15325581 Threads: 6 Questions: 3183000661 Slow queries: 7142124 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 235636231 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 52 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front06 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/domaci-nogomet ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/domaci-nogomet/prekinut-san-o-polufinalu-zagora-casno-izgubila-a-mamica-zalili-pivom-fotogalerija-video-28496 [printLink] => /sport/domaci-nogomet/prekinut-san-o-polufinalu-zagora-casno-izgubila-a-mamica-zalili-pivom-fotogalerija-video-28496?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 36101 [name] => zagoradinamo [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => zagoradinamo [link] => /tag/zagoradinamo ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Prekinut san o polufinalu [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Prekinut san o polufinalu: Zagora časno izgubila, a Mamića zalili pivom (FOTOGALERIJA,VIDEO) [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-16-18-17-17-31 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2008/11/12/Sport/pivo00.jpg [galleryCount] => 22 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2008/11/12/Sport/pivo00.jpg [title] => ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/11/12/Sport/Zagora/zagora11.jpg [title] => ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/11/12/Sport/Zagora/zagora20.jpg [title] => ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/11/12/Sport/Zagora/zagora19.jpg [title] => ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/11/12/Sport/Zagora/zagora18.jpg [title] => ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/11/12/Sport/Zagora/zagora17.jpg [title] => ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/11/12/Sport/Zagora/zagora16.jpg [title] => ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/11/12/Sport/Zagora/zagora15.jpg [title] => ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/11/12/Sport/Zagora/zagora21.jpg [title] => ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/11/12/Sport/Zagora/zagora14.jpg [title] => ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/11/12/Sport/Zagora/zagora12.jpg [title] => ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/11/12/Sport/Zagora/Zagora08.jpg [title] => ) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/11/12/Sport/Zagora/zagora10.jpg [title] => ) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/11/12/Sport/Zagora/zagora09.jpg [title] => ) [14] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/11/12/Sport/Zagora/zagora13.jpg [title] => ) [15] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/11/12/Sport/Zagora/Zagora07.jpg [title] => ) [16] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/11/12/Sport/Zagora/Zagora06.jpg [title] => ) [17] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/11/12/Sport/Zagora/Zagora05.jpg [title] => ) [18] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/11/12/Sport/Zagora/Zagora04.jpg [title] => ) [19] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/11/12/Sport/Zagora/Zagora03.jpg [title] => ) [20] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/11/12/Sport/Zagora/Zagora02.jpg [title] => ) [21] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/11/12/Sport/Zagora/Zagora01.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Zagorina nogometna bajka u Kupu Hrvatske potrajala je još i jučerašnjih 45 minuta nakon čega je do izražaja ipak došla Dinamova nadmoć u kvaliteti i fizičkoj spremi.

U nezaboravnom ambijentu prepunog igrališta na Borovištu domaćin je startao kao da je on prvak Hrvatske, a Dinamo trećeligaš, te je momčad Branka Ivankovića od prve sekunde bila podređeni protivnik.

Pokušaji Milića i Grgas Granda u početnim minutama bili su samo uvod u kolektivno ludilo koje je nastalo u devetoj minuti.

Velik je naš Ivica

Nakon slobodnog udarca Bumbaka u gužvi u petercu Butina je uspio spriječiti prvi pokušaj domaćina, ali je, a tko bi drugi, Ivica Šupe, iz ponovljenoga pokušaja zatresao mrežu Dinama i izvazvao euforiju. Nokautirane goste, koji su u tim trenucima bili potpuno izgubljeni, mogao je samo tri minute poslije dotući Grgas Grando, ali su Butina i Carlos uz dosta sreće spasili svoja vrata.

Tek tada je Dinamo počeo dolaziti k sebi, shvatili su kako u Unešiću nema lako ćemo. Prvo su priprijetili udarcima iz velike udaljenosti Mikića i Moralesa, a jedinu pravu priliku Zagrepčana u prvome poluvremenu zapucao je Tadić koji je sa sedam metara iz poluvoleja prebacio vrata.

Alo, sudac, daj mu crveni

Zagora je i dalje opasno prijetila, a Ibanez je još jednom morao spašavati kontru ispred Grgas Granda. Sudac Šimčić pritom je progledao kroz prste Moralesu koji je nakon odgurivanja Bumbaka, koji mu je još žešće uzvratio, prošao nekažnjeno, a već je imao žuti karton.

Ivanković je nervoznoga Čileanca preventivno zamjenio, a na poluvremenu je svojoj momčadi dobro oprao uši.

U nastavku je Dinamo ušao kudikamo odlučnije i potpuno je stisnuo Zagoru na njenu polovicu igrališta. Ipak, tko zna kako bi se sve završilo da je nakon prodora Ercegovića u 49. minuti njegova povratna lopta u peterac gostiju našla nekog od suigrača.

U samo osam minuta u nastavku goropadni “modri” su potpuno preokrenuli rezultat i utišali dotad vrlo bučno Borovište. U 53. minuti Šokota je na ubačaj Mikića glavom izjednačio, a u 61. Mikić je nakon prodora neobranjivo pogodio suprotne rašlje vrata nemoćnoga Kneževića.

Trener Zagore Vukas pokušao je izmjenama nešto promijeniti, ali nije išlo, stopostotnu prigodu za Dinamo u 73. minuti glavom je propustio Šokota. Tri minute prije kraja regularnog dijela posljednju prigodu za izjednačenje Zagore propustio je Ljupko Vrljić kojem je lopta pri pokušaju voleja prošla preko noge.

U posljednjim sekundama, nošeni probuđenom publikom, domaćini su u još nekoliko navrata iz prekida pokušali ugroziti vrata Zagrepčana, ali bezuspješno.

Na drugoj strani opasno je uzvratio Ibanez pogodivši s 20-ak metara vratnicu.

frane vulas 

Zagora - Dinamo 1:2 (1:0)

Prva utakmica 1/4 finala Kupa Hrvatske.

Unešić: Igralište na Borovištu. Gledatelja 6500.

Sudac: Zlatko Šimčić (Koprivnica) - 6.

Strijelci: 1:0 Šupe (9), 1:1 Šokota (53), 1:2 Mikić (61).

Najbolji igrač: Ivica Šupe (Zagora).

Zagora: Knežević (6,5), Milić (6,5), Matić (6,5), Šupe (7,5), Pešić (7), Dujić (7), Maleš (7), Ercegović (6,5) (od 79. Pletikosa -), Bumbak (7) (od 74. Čveljo -), Grgas-Grando (7), I. Vrljić (6,5) (od 64. Lj. Vrljić -).

Dinamo: Butina (6,5), Mikić (7,5), Carlos (6), Lovren (6,5), Ibanez (6,5), Vrdoljak (6,5), Badelj (6,5), Sammir (7), Morales (5,5) (od 37. Etto 7), Balaban (6,5), Tadić (5,5) (od 46. Šokota 7,5).

Nad Borovištem zavladala tišina...

U prepunom Borovištu ni igla nije mogla stati više. Navijači su okupirali Unešić iz cijele Dalmacije, došli su dati podršku Zagori “fenomenu” s krša.

Utakmica je protekla u izuzetno korektnom navijanju, bez ijednog incidenta, i ovo je za Unešić i Zagoru povjesni sportski dan.

Prije utakmice sportski avion s posadom Matko Niper nadlijetao je iznad Unešića noseći transparent “Ne daj se Zagoro”.

Pred početak susreta u sami centar na igralištu padobranci su donijeli lopte s kojima se igrala utakmica. Prije utakmice Cima i Ante Skelin zabavljali su publiku, a u poluvremena publika je nakon KUD-a Zvona Zagore, koji su izveli kolo iz opere “Ero s onoga svijeta” doživjela pravu ekstazu kad se pojavio Marko Perković Thompson koj je zapjevao “Lijepa li si”.

Između brojnih transparenata izdvajamo 50 metara dugi visoko obješen iznad istočne branke na kojem je pisalo “Smeće u Zagori - no pasaran, mi čekamo život, a ne smrtni dan”.

Brojni su bili transparentni sa natpisom Pašajica, kao Oklaj, Vukovar, Zagreb, Kaštela... TV Dalmacija uporno snima Zagoru, a Zoran Vrbatović, porijekom iz Moseća, kaže kako će i u Maksimir ići snimati Zagoru.

Kulminacija, erupcija oduševljenja, zvučna kulisa, dekor sa zastavama, dogodio se u 9. minuti kada je Šupe glavom postigao gol i doveo Zagoru u vodstvo.

Stara formula Zagore opet je urodila plodom. Bumbak je centrirao, a skače Šupe - na mreži nastaju rupe. Stala je publika, igra Zagore je stala, a Dinamo je počeo napadati početkom drugog poluvremena i kada je poveo Borovištem je zavlada grobna tišina.

Pašajice nisu bile u punom sastavu. Većina njih je bila na osiguranju, na akreditacijama kao domaćini, što se osjetilo kod navijanja.

Proveli smo utakmicu u društvu Hrvoja Braovića, pomoćnik Branka Ivankovića, koji je predvidio pad Zagore u 60. minuti:

- Iznenađen sam uvjetima u kojima igra Zagora, te ovom prigodom čestitam svim ljudima koji su pomogli da se igra u ovakvim uvjetima. Pozdravljam sve moje Omišane, a naročito Donji Dolac iz kojeg potječem.

Branko Ivanković, trener Dinama:

- Zadovoljan sam što sam doživio ovaj ambijent i što smo pobjedili vrlo kvalitetno, ali moram naglasiti korektnog domaćina. Ipak smo mi kvalitetnija ekipa. Čestitam svima koji su pomogli da se ostvari ovaj nogometni dan.

Ivica Šupe, strijelac vodećeg pogotka za Zagoru:

- Hvala publici koja nas je podržala, dok smo imali snagie pokazali smo da i mi znamo igrati nogomet, a Dinamo je ipak kvalitetniji. Još nismo rekli sve, imamo utakmicu na Maksimiru.

Mladen Abramac, načelnik općine Unešić:

- Zadovoljan sam organizacijom koja je protekla bez ijedne mrlje. Mi smo napravili sve što smo mogli.

Dinamo je Zagori poklonio 50 nogometnih lopti marke Adidas. Ukupno je bilo 111 novinara, fotoreportera, komentatora i snimatelja.

Hari Vukas, trener Zagore:

- Ponosam sam na sve moje momke i ovu publiku. Ovo je veliki dan u mom sportskom životu, Dinamo je ipak Dinamo.

Edi Šunjić, četvrti sudac:

- Zagora me oduševila u prvom poluvremenu. Normalno da je na kraju kvaliteta Dinama došla do izražaja.

Ivica Mornar:

- U Unešić se dolazi uživati, ovo je svečani dan nogometa. Čestitam svim ljudima koji su pomogli ostvarenju ovog nogometnog dana.

Igrači Zagore opet su u trenerkama otišli u Centar kod Špace, a mnogi navijači su ostali ispred šatora kod Dugoga.

U šatoru kod Dugoga pravi je dernek. Tamburaši Širok šor iz Slavonskog Broda pjevao je poznate hitove, u drugom dijelu šatora čuje šijavica Unešićana i Sedraničana, oko šatora ojkalica, lijepo pjevaju tri rodjaka prezimena Grbeša, došli su na ovu utakmicu iz Njemačke, Belgije i Vinova.
Ispred šatora čuje ojkalica, ali nad Borovištem razara tišina.

mirko matijaš

Polilo Mamića...

- Već sat vremena prije susreta stadion je bio pun, natiskalo se više od šest tisuća ljudi, pa su policija i zaštitari u 13:30 prestali puštati na ulazima, no snalazilo se na razne načine.

- Manji incident dogodio se kada je Zdravko Mamić u šatoru ispred stadiona, od nepoznatog navijača dobio pivom u glavu, no mokar je to prihvatio kao šalu.

- Autobus s igračima Dinama ispred Borovišta je stigao u 12:30 sati, a popraćeni su glasnim zvižducima.

- Uoči susreta avion prelijeće Unešić noseći natpis "Ne daj se Zagoro", a spektakl je začinio i padobranac koji je sletio s hrvatskom zastavom.

- Dinamovci su igračima Zagore poklonili sportsku opremu, a Unešićani su Zdravku Mamiću uručili dres svog kluba, nakon čega je Maminjo ovacijama ispraćen s terena.

1 - Početak susreta kasnio je nekoliko minuta, a trećeligaš je od starta krenuo bez kompromisno.

5 - Slobodnjak Bumbaka, Milić je pokušao glavom,  ali nije pogodio.

7 - Nakon ubačaja Grgasa novi pokušaj Milića glavom, ali je lopta prošla nekoliko metara pokraj dinamova gola

9 - Goooool za Zagoru. Strijelac Šupe glavom nakon slobodnog udarca Bumbaka! Baklje se pale...

12 - Još jedna velika prilika domaćina. Pred vrat Dinama je ubacio Pešić, a pokušaj Grgasa iz peterca zajedno su zaustavili Butina i Carlos.

14 - Dinamo se pribrao i preuzeo kontrolu nad susretom. Prvi udarac modrih prema vratima uputio je Mikić s 20 m, ali je to išlo iznad vrata

17 - Vrlo opasan pokušaj Vrdoljaka s nešto više od 20 m, ali lopta je prohujala metar od vrata

20 - Prilika za Dinamo. Sammir je ubacio loptu iza obrane Zagore, a Tadić je iz izgledne prilike poluvolejem prebacio vrata Kneževića.

27 - Balabanovu loptu pokušao je uhvatiti natrčali Morales, no zakačio je vratara Zagore, zbog čega mu je sudac dodijelio žuti karton

28 - Zbog prekršaja na Bumbaku požutio je i Vrdoljak

35 - U  jednom duelu za loptu Morales je odgurnuo Bumbaka, na što mu je on još žešće uzvratio. Sudac je kaznio samo igrača Zagore, dok je Čileanac prošao nekažnjeno

37 - Umjesto nervoznog Moralesa, Ivanković je u igru poslao Ettoa.

39 - Gužva na terenu. Pešić i Ibanez su nakon međusobnog koškanja dobili žute kartone.

45 - Slobodan udarac Balabana otišao je visoko iznad gola.

Poluvrijeme: Sudac je produžio prvi dio jednu minutu, a nakon posljednjeg zvižduka, navijači su pozdravili nogometaše Zagore kao da su već pobijedili. No prava euforija na Borovištu je zavladala kada je na teren izašao Marko Perković Thompson koji je zapjevao "Lijepa li si".

46 - Ivanković se u drugom poluvremenu odlučio umjesto Tadića, u momčad uvrstiti Tomu Šokotu.

53 - 1:1, Šokota zabio gol nakon ubacivanja Mikića.

55 - Balaban iz slobodnog udarca s 25 metara, no promašuje.

61 - 1:2 vode gosti. Pritisak Dinama na početku drugog poluvremena urodio je plodom. Mikić se s desne strane sjurio u 16-erac domaćih i uputio udarac neobranjiv za udarac Kneževića. Splasnula je euforija na Borovištu.

63 - Dinamo je umrtvio igru, no još uvijek dominira.

64 - Trener Vukas je pokušao izmjenama nešto promijeniti. Ljupko Vrljić zamijenio je brata Ivana.

67 - Nakon starta Grgas na Carlosu, dinamov Brazilac je zbog ozljede koljena morao biti zamijenjen. Umjesto njega je ušao Ante Tomić.

75  - Umjesto Bumbaka u igru ulazi Čveljo.

81 - U igru je umjesto Ercegovića ušao Pletikosa, Unešićani igraju sa tri napadača

83 - Dinamo ima inicijativu, a igrači Zagore nisu u drugom poluvremenu napravili ništa opasnije po gol Zagrepčana

88 - Dinamo pametnom igrom čuva rezultat

89 - Ibanez tuče s 30 metara, a Knežević odbija u vratnicu 

f. vulas

                                                                                   SNIMke: cropix

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>






















[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/domaci-nogomet/prekinut-san-o-polufinalu-zagora-casno-izgubila-a-mamica-zalili-pivom-fotogalerija-video-28496 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=4c928367892794a54118099d2da7be63d5809632 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Prekinut+san+o+polufinalu%3A+Zagora+%C4%8Dasno+izgubila%2C+a+Mami%C4%87a+zalili+pivom+%28FOTOGALERIJA%2CVIDEO%29&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fdomaci-nogomet%2Fprekinut-san-o-polufinalu-zagora-casno-izgubila-a-mamica-zalili-pivom-fotogalerija-video-28496 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fdomaci-nogomet%2Fprekinut-san-o-polufinalu-zagora-casno-izgubila-a-mamica-zalili-pivom-fotogalerija-video-28496 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Prekinut san o polufinalu [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Domaći nogometPrekinut san o polufinalu

Prekinut san o polufinalu: Zagora časno izgubila, a Mamića zalili pivom (FOTOGALERIJA,VIDEO)

Piše PSD.
12. studenog 2008. - 19:10

Zagorina nogometna bajka u Kupu Hrvatske potrajala je još i jučerašnjih 45 minuta nakon čega je do izražaja ipak došla Dinamova nadmoć u kvaliteti i fizičkoj spremi.

U nezaboravnom ambijentu prepunog igrališta na Borovištu domaćin je startao kao da je on prvak Hrvatske, a Dinamo trećeligaš, te je momčad Branka Ivankovića od prve sekunde bila podređeni protivnik.

Pokušaji Milića i Grgas Granda u početnim minutama bili su samo uvod u kolektivno ludilo koje je nastalo u devetoj minuti.

Velik je naš Ivica

Nakon slobodnog udarca Bumbaka u gužvi u petercu Butina je uspio spriječiti prvi pokušaj domaćina, ali je, a tko bi drugi, Ivica Šupe, iz ponovljenoga pokušaja zatresao mrežu Dinama i izvazvao euforiju. Nokautirane goste, koji su u tim trenucima bili potpuno izgubljeni, mog...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. svibanj 2024 20:17