StoryEditorOCM
Domaći nogometna čekanju

Pala odluka, bivše Hajdučko srce neće nastupiti u ovome kolu, sjeo je za stol s trenerom i sportskim direktorom, ali...

Piše Robert Matteoni/SN
27. listopada 2023. - 08:34

U četvrtak su se, napokon, za istim stolom našli David Catala i Ante Erceg. Dogodilo se to uz prisutnost sportskog direktora Saše Bjelanovića, ali osim vizure aktera sastanka kroz staklene stijenke ureda na Drosini, još se ne zna sadržaj. Erceg je trening odradio opet izvan momčadi i neće konkurirati za Osijek. Hoće li se od drugog tjedna vratiti u trening s ostalim igračima ostaje za vidjeti. Već će se prema tome znati kakvi su epilozi sučeljavanja trenera i iskusnog napadača.

image

Ante Erceg (žuto - zeleni dres)

Goran Sebelic/Cropix

Ono što je ipak važno reći to je da Ante Erceg mora prvi svojim stavom i inicijativom promijeniti novonastalu situaciju. Nedvojbeno je donio višu razinu kvalitete Istri, kao što ga je Pula prigrlila otvorenih ruku i pružila mu punu pažnju, ne samo kroz ovacije navijača, nego i u respektu kojeg je stekao u pulskoj svakodnevici. Klub je napravio pogreške ovog ljeta, bilo je i trenerskih slabosti. No, od Ercega se ne očekuje da ih on kao igrač stalno konstatira i uzima kao alibi za svoja gunđanja, izljeve nervoze prema stožeru, suigračima i klubu ili odlučivanja kad će što raditi. Od tako iskusnog (u prosincu 34) i vrlo kvalitetnog igrača očekuje se da bude predvodnik izlaska iz kriznih situacija i podrška pogotovo mlađim suigračima kad ne ide. Erceg je ljudina kad nije "u elementu" i prava je šteta za njega i momčad da se gube vrijeme i prilike da se zajednički popravljaju "krive Drine".

Znači puno

- Svi znamo što Ante Erceg znači za Istru, što je prošlu sezono donio momčadi, ali svaki pojedinac mora imati stav da je dio momčadi. Imali smo više sastanaka na tu temu sa njime u klubu i što će biti dalje u njegovom statusu ovisi o njemu. Erceg mora promijeniti stav i pristup, i vidjet ćemo kako će se ponijeti dalje. U Osijek neće ići, a onda ćemo drugi tjedan vidjeti - rekao je Catala.

Kako god, nakon remija s Rijekom, atmosfera u zeleno-žutom taboru je bolja, logično. Završiti dvoboj s liderom, uz osjećaj da je i pobjeda bila blizu, ukazuje da Istra 1961 vrijedi i više nego aktualnu poziciju. No, nema vremena za zadovoljstva i opuštanja jer u subotu Puležane očekuje novi veliki izazov, s drugim članom velike četvorke...

- Slijedi nam novi vrlo zahtjevan dvoboj, s velikim suparnikom koji ima dvije pobjede zaredom. Svaka je utakmica nova prilika da se pokažemo u pravom svijetlu, da odigramo s pravom energijom. Momčad je vrlo dobro trenirala u tjednu, vidim ih življe i zadovoljnije, što je očito i dobar odjek utakmice odigrane s Rijekom - kazao je David Catala, trener Zeleno-žutih, ponovivši:

Promjena statusa

- Taj remi nam nije bodovno bitno promijenio status, ali je na planu samopouzdanja i pozitivnog duha u momčadi i klubu puno vrjedniji.

Opus Arena svakom će gostu koji dolazi prvi put biti poseban doživljaj. No, Istra dolazi u trenutku kada Osječani imaju dvije pobjede zaredom, od kojih je druga u Splitu nad Hajdukom. Imaju i novog trenera, Zorana Zekića, koji donosi novu energiju. Zeleno-žute očekuje posebno teška zadaća othrvati se tehnički vrlo kvalitetnoj momčadi Bijelo-plavih...

- Mi ćemo se postaviti čvrsto i sa željom da ostvarimo svoje ciljeve. Ideja jest da ih napadnemo visoko kako ne bi mogli razviti igru od vratara. Doduše, uvijek tijek utakmice može ponuditi druge scenarije, vidjet ćemo i kako će Osijek igrati. Oni imaju brze igrače u tranziciji i treba nam puni fokus da nas ne uhvate na krivoj nozi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 23:12