StoryEditorOCM
Domaći nogometloši rezultati

Nova smjena u HNL-u, bivši hajdukovac preuzima klupu Slaven Belupa

Piše Goran Čičin-Mašansker/SN
9. travnja 2024. - 09:34

Roy Ferenčina više nije trener Slavena Belupa. Vodstvo koprivničkoga kluba odluku o promjeni na klupi donijelo je u ponedjeljak nakon što Farmaceuti u posljednjih osam kola nikoga u HNL-u nisu uspjeli pobijediti, a igrali su sa svima osim s Rudešom kojeg su posljednjeg svladali još na početku veljače - pišu Sportske novosti.

Negativan niz presudio je Ferenčini u njegovom drugom trenerskom mandatu u koprivničkom klubu, u kojem je ostvario zavidnu igračku karijeru, bio kapetan i stekao status legende. Međutim, u nogometnom biznisu nema emocija, uprava je odlučila da je vrijeme za novog čovjeka na čelu stručnog stožera.

Jednoglasno je pritom izabran Ivan Radeljić, dosadašnji pomoćni trener u stručnom stožeru koji je u Koprivnicu stigao na početku sezone u ulozi pomoćnika Ferenčininom prethodniku Ricardu Monizu te ima odličan uvid u stanje momčadi.

Radeljić ima odgovarajuću licencu, kao i iskustvo trenera seniora Hrvaca i Splita. Iza njega je bogata igračka karijera, između ostalog nastupao je i za Slaven Belupo kao kapetan momčadi, a bio je i u Bundesligi, Japanu i Turskoj. U Hrvatskoj je igrao za Imotski, Hajduk, Zadar, Šibenik, Inter i Split u kojem je zaključio igračku karijeru.

Radeljićev pomoćnik bit će dugogodišnji Slavenov prvotimac i kapetan Mateas Delić, koji je dosad u klubu obavljao posao skauta.

Kao mogući kandidat za trenera spominjao se i Mario Gregurina koji vodi Slavenove juniore, no njegov je najveći problem što još uvijek nema PRO licencu, pa će on morati pričekati na svoju priliku koja će kad-tad doći.

Radeljić će u ulozi prvog trenera Farmaceuta debitirati u petak na gostovanju kod Rudeša.

Službena objava kluba očekuje se uskoro...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 02:09