stdClass Object ( [id] => 217958 [title] => Niko Kovač: Uvjeren sam da idemo u Brazil! [alias] => niko-kovac-uvjeren-sam-da-idemo-u-brazil [catid] => 276 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>
Niko Kovač na presicu nakon susreta nije došao u dobrom raspoloženju. U debiju na klupi reprezentacije njegova momčad imala je gotovo 45 minuta igrača više, no nije stigla do trijumfa.

- Tako je to u nogometu. Znali smo da Island ima čvrst mentalitet, to su i pokazali. Vratar Islanda je imao dvije-tri dobre intervencije. Nekad je teže igrati protiv 11 igrača nego protiv 10 – konstatirao je Kovač, ne krijući razočaranje.

- Očekivali smo gol s igračem više. Najviše sam molio Boga da njihov igrač ne sruši Perišića u toj prigodi. Život ide dalje, 0:0 nije loš rezultat. Očekujem da ćemo u Zagrebu realizirati prolaz – uvjeren je Kovač.

Ali 0:0, pogotovo s igračem manje, pred uzvrat ipak više odgovara Islandu?

- Rekli smo prije utakmice da tražimo gol. Nismo ga zabili, ali nisu ni oni. Imali smo više prilika, imali i igrača više doduše. Ali općenito je ostao dojam da smo mi kvalitetnija momčad, da imamo ukupno veći repertoar. Oni su vrlo nogometno 'jednostavni', igraju okomiti nogomet s prebacivanjima. A to je uvijek opasnost. Arnason aut baca sve do druge stative. Uvjeren sam da ćemo u Zagrebu ponoviti našu dominaciju i da će nam na koncu to donijeti Brazil – rekao je Kovač. 

- Ovih 0:0 nismo priželjkivali, ali to nije toliko loš rezultat. Znali i prije da moramo u Zagrebu zabiti da se plasiramo. Vidjelo se da smo kvalitetnija momčad. I zamjene su bile više nego dobre. Hrvatska sigurno može još bolje – uvjeren je hrvatski izbornik. 

Kovač je bio loše volje i jer nije bio potpuno zadovoljan načinom kako su njegovi momci igrali, nije bilo sve onako kako su dogovarali.

- Tražili smo da lopta ide po podlozi. No jedno je ono što tražite, a drugo što bude. Tražio sam da ne igramo toliko dugim loptama i centaršutevima, očekivao sam da ćemo spustiti loptu na zemlju. Neke stvari iz prošlosti su se vratile. Pogotovo duge lopte, a oni imaju visoku obranu – čudio se Kovač.

Island ga kaže nije iznandio.

- Točno smo znali kakva su momčad, da će svakog namučiti. Znali smo da ćemo se morati dobro oznojiti, i u Zagrebu, ali ne odustajemo od našeg cilja.

Već na poluvremenu u svlačionici je ostao Iličević?

- Nije sigurno odigrao kao što smo zahtijevali. Na treningu je bio razigran, ali nije se mogao probiti kao što je htio. Htjeli smo da bude kontra noga, lijeva noga na desnoj strani, da ne idemo na ubačaje. I dalje mu vjerujem, i dalje je član reprezentacije – pojasnio je Kovač.

Zabrinutost je bila vidljiva, iako bi mnogi 0:0 prije utakmice prihvatili.

- Nisam zabrinut, razmišljam već što će biti sutra. Nije bilo tako loše kao što neki govore i razmišljaju, željeli smo gol. Momcima ne mogu ništa zamjeriti. Preko noći se ni Rim nije sagradio. Nastojati ćemo istim putem. I dalje sam optimist. Igramo doma, 30-35 tisuća ljudi, moji dečki znaju da će ih to ponijeti – zaključio je Kovač.

Domaći izbornik Šveđanin Lars Lagerbäck bio je zadovoljan rezultatom nakon susreta, ali najviše je 'grintao' zbog suđenja.

- Imam pomiješane osjećaje oko utakmice. Moji igrači su bili fantastični. Odlično su odigrali s igračem manje, Hrvatska gotovo da nam nije stvorila pravu šansu. No sudac nije imao svoj dan. Nismo imali sreće sa sucem – kazao je odmah u uvodu Lagerbäck.

Nije u pitanju (samo) crveni karton koji nema po čemu biti sporan, već i šira slika. 

- Nisam situaciju kod isključenja dobro vidio sa svoje pozicije na klupi. Volio bih to vidjeti na televiziji. No bilo je mnogo drugih situacija na koje mislim. Mnogo situacija koje su bile 50:50 bilo je dosuđeno protiv nas – uvjeren je Šveđanin.

Zbog toga su negodovali i domaći navijači s tribina tijekom susreta, ali španjolski arbitar Alberto Undiano Mallenco je isti kriterij držao do kraja i po potpisniku ovih redaka sudio više nego dobro.

Lagerbäcka je dočekalo i pitanje je li 'takvo' suđenje posljedica i toga što je Hrvatska veća nogometna nacija.

- Ne mislim da je tako. Jednostavno nije imao svoj dan.

A ubacio se potom njegov pomoćnik iz stožera zadužen za medije koji ga je pratio na presici.

- Tko kaže da su veća nacija.

Rezulatom je s obzirom na okolnosti zadovoljan.

- Rekao sam i prije da želim da ne primimo gol. U prvom dijelu utakmica je bila podjednaka. I dalje imamo realne šanse da pobijedimo Hrvatsku. Nije ovo kao pobjeda, ali s obzirom na okolnosti ovo je odličan rezultat protiv jedne od vrhunskih svjetskih momčadi. Da smo imali kompletnu momčad mislim da bismo imali priliku za pobjedu.

Težina ozljede napadača Ajaxa Sigthorssona još nije poznata.

- Morat će sutra na rendgen, nategnut mu je zglob. Ne mislim zvati novog napadača, imamo 23 igrača – istaknuo je Lagerbäck.

Povratnik u reprezentaciju Danijel Pranjić odigrao je više nego korektnu utakmicu na problematičnom lijevom boku. Trudio se stvoriti višak prema naprijed, te zatvorio sve prolaze prema Pletikosa. Stanka u reprezentaciji kao da se nije niti primijetila. O samoj utakmici Pranjić je kazao:
- Nisam zadovoljan, trebali smo zabiti, bilo bi lakše za uzvrat. Igrali smo s igračem više cijelo drugo poluvrijeme, šteta što nismo zabili. Bila je to tvrda utakmica, znali smo da nam Island ništa neće pokloniti.

Kako vidi ovu reprezentaciju i postavku igre.

- Niko Kovač želi Hrvatsku koja igra brzo, još nismo pohvatali sve njegove ideje, ali bilo je solidno, Islanđani nam nisu stvorili šansu. Trebamo se dobro odmoriti i pred našim navijačima osigurati plasman u Brazil – odgovorio je Pranjić i dodao:

- Spreman sam, izdržao sam svih 90 minuta. Lijepo je biti nazad, nedostajalo mi je sve ovo i stvarno sam presretan.

Trening nakon dvoboja, jači za one koji nisu igrali, istezanje i razgibavanje za one koji su odradili svoj prvi zadatak. Malo ih se zaustavilo u mix-zoni.

- Rezultat je dobar, šteta što nismo napravili više, nismo zabili taj pogodak. Njihov vratar je branio odlično. Ukupno gledajući odigrali smo čvrsto, korektnu utakmicu, ali je nedostajalo da lopta uđe u islandsku mrežu. Ali to ćemo riješiti u Zagrebu - kazao je Josip Šimunić.

Kapetan Darijo Srna u prethodnim je dvobojima Islanđanima bio noćna mora, svojim je centaršutevima razbijao obranu, sinoć je nedostajalo malo sreće i više probojnosti, snažnija završnica. Dobro organizirani Islanđani su se uspjeli obraniti.

- Nije bilo lagano, dapače. Po meni bi bilo bolje da smo do kraja igrali "jedanaest protiv jedanaest". Islanđani su s deset igrača igrali mnogo bolje. Svi su se vratili nazad, u njima se probudio njihov poznati ratnički mentalitet. Naš je cilj bio ne primiti zgoditak, to smo ostvarili. Naravno, bio je cilj i zabiti, ali njihov vratar branio je na visokoj razini. Igrali smo protiv momčadi koja je jako dobro organizirana i disciplinirana. Znali smo da će biti teško. Njima treba čestitati, a ne nas kuditi. Sve je ipak u našim rukama. U Maksimiru očekujemo podršku punog stadiona, prolazak Hrvatske u Brazil - zaključio je Srna.

Islanđani su tijekom cijelog dvoboja imali veliku podršku s tribina, nakon susreta su ispraćeni velikim pljeskom za junački odigranu partiju sa igračem manje. Prezadovoljni jer im je i ovaj rezultat aktivan za uzvrat.

- Izdržali smo s deset igrača gotovo cijelo poluvrijeme i svi smo zbog toga ponosni. U Zagreb idemo postići pogodak i probati se plasirati na Svjetsko prvenstvo. Imamo šanse, ova Hrvatska nije nepobjediva - kazao je Gilfy Sigurdsson


FRANE VULAS, R.RADICA
[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Foto: Boris Kovačev / CROPIX [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => odluka u zagrebu [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2013-11-15 22:21:05 [created_by] => 35 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2013-11-16 07:42:12 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2013-11-15 23:05:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 9909 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 276 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o domaćem nogometu. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, domaći nogomet [secure] => 0 [page_title] => Domaći nogomet [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"is_import_from_dnn":true,"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/Archive\/images\/2013\/11\/15\/Sport\/press_kovac3-121113.jpg","\/Archive\/Images\/2013\/11\/15\/Sport\/navijaci\/island_hrvatska3-151113.jpg","\/Archive\/Images\/2013\/11\/15\/Sport\/navijaci\/island_hrvatska21-151113.jpg","\/Archive\/Images\/2013\/11\/15\/Sport\/navijaci\/island_hrvatska20-151113.jpg","\/Archive\/Images\/2013\/11\/15\/Sport\/navijaci\/island_hrvatska19-151113.jpg","\/Archive\/Images\/2013\/11\/15\/Sport\/navijaci\/island_hrvatska18-151113.jpg","\/Archive\/Images\/2013\/11\/15\/Sport\/navijaci\/island_hrvatska17-151113.jpg","\/Archive\/Images\/2013\/11\/15\/Sport\/navijaci\/island_hrvatska16-151113.jpg","\/Archive\/Images\/2013\/11\/15\/Sport\/navijaci\/island_hrvatska15-151113.jpg","\/Archive\/Images\/2013\/11\/15\/Sport\/navijaci\/island_hrvatska14-151113.jpg","\/Archive\/Images\/2013\/11\/15\/Sport\/navijaci\/island_hrvatska11-151113.jpg","\/Archive\/Images\/2013\/11\/15\/Sport\/navijaci\/island_hrvatska10-151113.jpg","\/Archive\/Images\/2013\/11\/15\/Sport\/navijaci\/island_hrvatska9-151113.jpg","\/Archive\/Images\/2013\/11\/15\/Sport\/navijaci\/island_hrvatska8-151113.jpg","\/Archive\/Images\/2013\/11\/15\/Sport\/navijaci\/island_hrvatska23-151113.jpg","\/Archive\/Images\/2013\/11\/15\/Sport\/navijaci\/navijaci-151113.jpg","\/Archive\/Images\/2013\/11\/15\/Sport\/navijaci\/island_hrvatska2-151113.jpg","\/Archive\/Images\/2013\/11\/15\/Sport\/navijaci\/island_hrvatska4-151113.jpg","\/Archive\/Images\/2013\/11\/15\/Sport\/navijaci\/island_hrvatska1-151113.jpg","\/Archive\/Images\/2013\/11\/15\/Sport\/navijaci\/island_hrvatska-151113.jpg","\/Archive\/Images\/2013\/11\/15\/Sport\/navijaci\/navijaci9-151113.jpg","\/Archive\/Images\/2013\/11\/15\/Sport\/navijaci\/navijaci8-151113.jpg","\/Archive\/Images\/2013\/11\/15\/Sport\/navijaci\/navijaci7-151113.jpg","\/Archive\/Images\/2013\/11\/15\/Sport\/navijaci\/navijaci6-151113.jpg","\/Archive\/Images\/2013\/11\/15\/Sport\/navijaci\/navijaci5-151113.jpg","\/Archive\/Images\/2013\/11\/15\/Sport\/navijaci\/navijaci4-151113.jpg","\/Archive\/Images\/2013\/11\/15\/Sport\/navijaci\/navijaci3-151113.jpg","\/Archive\/Images\/2013\/11\/15\/Sport\/navijaci\/navijaci2-151113.jpg","\/Archive\/Images\/2013\/11\/15\/Sport\/navijaci\/navijaci1-151113.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"800x542"},{"size0":"800x534"},{"size0":"800x535"},{"size0":"800x535"},{"size0":"800x535"},{"size0":"800x535"},{"size0":"800x535"},{"size0":"800x534"},{"size0":"800x534"},{"size0":"800x535"},{"size0":"800x535"},{"size0":"800x535"},{"size0":"800x535"},{"size0":"800x535"},{"size0":"800x534"},{"size0":"800x535"},{"size0":"800x535"},{"size0":"800x535"},{"size0":"800x535"},{"size0":"800x535"},{"size0":"420x629"},{"size0":"800x535"},{"size0":"800x535"},{"size0":"800x535"},{"size0":"800x535"},{"size0":"800x535"},{"size0":"800x534"},{"size0":"800x534"},{"size0":"800x535"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 276 [name] => Domaći nogomet [alias] => domaci-nogomet [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 2 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7609086 Threads: 5 Questions: 1549624138 Slow queries: 4719822 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111171324 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 47 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/domaci-nogomet ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/domaci-nogomet/niko-kovac-uvjeren-sam-da-idemo-u-brazil-217958 [printLink] => /sport/domaci-nogomet/niko-kovac-uvjeren-sam-da-idemo-u-brazil-217958?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 185279 [name] => hrvatskaisland [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => hrvatskaisland [link] => /tag/hrvatskaisland ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [Subtitle] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Foto: Boris Kovačev / CROPIX [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => odluka u zagrebu [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Niko Kovač: Uvjeren sam da idemo u Brazil! [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-14-08-53-40-35 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2013/11/15/Sport/press_kovac3-121113.jpg [galleryCount] => 29 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2013/11/15/Sport/press_kovac3-121113.jpg [title] => ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2013/11/15/Sport/navijaci/island_hrvatska3-151113.jpg [title] => ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2013/11/15/Sport/navijaci/island_hrvatska21-151113.jpg [title] => ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2013/11/15/Sport/navijaci/island_hrvatska20-151113.jpg [title] => ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2013/11/15/Sport/navijaci/island_hrvatska19-151113.jpg [title] => ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2013/11/15/Sport/navijaci/island_hrvatska18-151113.jpg [title] => ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2013/11/15/Sport/navijaci/island_hrvatska17-151113.jpg [title] => ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2013/11/15/Sport/navijaci/island_hrvatska16-151113.jpg [title] => ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2013/11/15/Sport/navijaci/island_hrvatska15-151113.jpg [title] => ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2013/11/15/Sport/navijaci/island_hrvatska14-151113.jpg [title] => ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2013/11/15/Sport/navijaci/island_hrvatska11-151113.jpg [title] => ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2013/11/15/Sport/navijaci/island_hrvatska10-151113.jpg [title] => ) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2013/11/15/Sport/navijaci/island_hrvatska9-151113.jpg [title] => ) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2013/11/15/Sport/navijaci/island_hrvatska8-151113.jpg [title] => ) [14] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2013/11/15/Sport/navijaci/island_hrvatska23-151113.jpg [title] => ) [15] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2013/11/15/Sport/navijaci/navijaci-151113.jpg [title] => ) [16] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2013/11/15/Sport/navijaci/island_hrvatska2-151113.jpg [title] => ) [17] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2013/11/15/Sport/navijaci/island_hrvatska4-151113.jpg [title] => ) [18] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2013/11/15/Sport/navijaci/island_hrvatska1-151113.jpg [title] => ) [19] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2013/11/15/Sport/navijaci/island_hrvatska-151113.jpg [title] => ) [20] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2013/11/15/Sport/navijaci/navijaci9-151113.jpg [title] => ) [21] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2013/11/15/Sport/navijaci/navijaci8-151113.jpg [title] => ) [22] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2013/11/15/Sport/navijaci/navijaci7-151113.jpg [title] => ) [23] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2013/11/15/Sport/navijaci/navijaci6-151113.jpg [title] => ) [24] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2013/11/15/Sport/navijaci/navijaci5-151113.jpg [title] => ) [25] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2013/11/15/Sport/navijaci/navijaci4-151113.jpg [title] => ) [26] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2013/11/15/Sport/navijaci/navijaci3-151113.jpg [title] => ) [27] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2013/11/15/Sport/navijaci/navijaci2-151113.jpg [title] => ) [28] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2013/11/15/Sport/navijaci/navijaci1-151113.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}
Niko Kovač na presicu nakon susreta nije došao u dobrom raspoloženju. U debiju na klupi reprezentacije njegova momčad imala je gotovo 45 minuta igrača više, no nije stigla do trijumfa.

- Tako je to u nogometu. Znali smo da Island ima čvrst mentalitet, to su i pokazali. Vratar Islanda je imao dvije-tri dobre intervencije. Nekad je teže igrati protiv 11 igrača nego protiv 10 – konstatirao je Kovač, ne krijući razočaranje.

- Očekivali smo gol s igračem više. Najviše sam molio Boga da njihov igrač ne sruši Perišića u toj prigodi. Život ide dalje, 0:0 nije loš rezultat. Očekujem da ćemo u Zagrebu realizirati prolaz – uvjeren je Kovač.

Ali 0:0, pogotovo s igračem manje, pred uzvrat ipak više odgovara Islandu?

- Rekli smo prije utakmice da tražimo gol. Nismo ga zabili, ali nisu ni oni. Imali smo više prilika, imali i igrača više doduše. Ali općenito je ostao dojam da smo mi kvalitetnija momčad, da imamo ukupno veći repertoar. Oni su vrlo nogometno 'jednostavni', igraju okomiti nogomet s prebacivanjima. A to je uvijek opasnost. Arnason aut baca sve do druge stative. Uvjeren sam da ćemo u Zagrebu ponoviti našu dominaciju i da će nam na koncu to donijeti Brazil – rekao je Kovač. 

- Ovih 0:0 nismo priželjkivali, ali to nije toliko loš rezultat. Znali i prije da moramo u Zagrebu zabiti da se plasiramo. Vidjelo se da smo kvalitetnija momčad. I zamjene su bile više nego dobre. Hrvatska sigurno može još bolje – uvjeren je hrvatski izbornik. 

Kovač je bio loše volje i jer nije bio potpuno zadovoljan načinom kako su njegovi momci igrali, nije bilo sve onako kako su dogovarali.

- Tražili smo da lopta ide po podlozi. No jedno je ono što tražite, a drugo što bude. Tražio sam da ne igramo toliko dugim loptama i centaršutevima, očekivao sam da ćemo spustiti loptu na zemlju. Neke stvari iz prošlosti su se vratile. Pogotovo duge lopte, a oni imaju visoku obranu – čudio se Kovač.

Island ga kaže nije iznandio.

- Točno smo znali kakva su momčad, da će svakog namučiti. Znali smo da ćemo se morati dobro oznojiti, i u Zagrebu, ali ne odustajemo od našeg cilja.

Već na poluvremenu u svlačionici je ostao Iličević?

- Nije sigurno odigrao kao što smo zahtijevali. Na treningu je bio razigran, ali nije se mogao probiti kao što je htio. Htjeli smo da bude kontra noga, lijeva noga na desnoj strani, da ne idemo na ubačaje. I dalje mu vjerujem, i dalje je član reprezentacije – pojasnio je Kovač.

Zabrinutost je bila vidljiva, iako bi mnogi 0:0 prije utakmice prihvatili.

- Nisam zabrinut, razmišljam već što će biti sutra. Nije bilo tako loše kao što neki govore i razmišljaju, željeli smo gol. Momcima ne mogu ništa zamjeriti. Preko noći se ni Rim nije sagradio. Nastojati ćemo istim putem. I dalje sam optimist. Igramo doma, 30-35 tisuća ljudi, moji dečki znaju da će ih to ponijeti – zaključio je Kovač.

Domaći izbornik Šveđanin Lars Lagerbäck bio je zadovoljan rezultatom nakon susreta, ali najviše je 'grintao' zbog suđenja.

- Imam pomiješane osjećaje oko utakmice. Moji igrači su bili fantastični. Odlično su odigrali s igračem manje, Hrvatska gotovo da nam nije stvorila pravu šansu. No sudac nije imao svoj dan. Nismo imali sreće sa sucem – kazao je odmah u uvodu Lagerbäck.

Nije u pitanju (samo) crveni karton koji nema po čemu biti sporan, već i šira slika. 

- Nisam situaciju kod isključenja dobro vidio sa svoje pozicije na klupi. Volio bih to vidjeti na televiziji. No bilo je mnogo drugih situacija na koje mislim. Mnogo situacija koje su bile 50:50 bilo je dosuđeno protiv nas – uvjeren je Šveđanin.

Zbog toga su negodovali i domaći navijači s tribina tijekom susreta, ali španjolski arbitar Alberto Undiano Mallenco je isti kriterij držao do kraja i po potpisniku ovih redaka sudio više nego dobro.

Lagerbäcka je dočekalo i pitanje je li 'takvo' suđenje posljedica i toga što je Hrvatska veća nogometna nacija.

- Ne mislim da je tako. Jednostavno nije imao svoj dan.

A ubacio se potom njegov pomoćnik iz stožera zadužen za medije koji ga je pratio na presici.

- Tko kaže da su veća nacija.

Rezulatom je s obzirom na okolnosti zadovoljan.

- Rekao sam i prije da želim da ne primimo gol. U prvom dijelu utakmica je bila podjednaka. I dalje imamo realne šanse da pobijedimo Hrvatsku. Nije ovo kao pobjeda, ali s obzirom na okolnosti ovo je odličan rezultat protiv jedne od vrhunskih svjetskih momčadi. Da smo imali kompletnu momčad mislim da bismo imali priliku za pobjedu.

Težina ozljede napadača Ajaxa Sigthorssona još nije poznata.

- Morat će sutra na rendgen, nategnut mu je zglob. Ne mislim zvati novog napadača, imamo 23 igrača – istaknuo je Lagerbäck.

Povratnik u reprezentaciju Danijel Pranjić odigrao je više nego korektnu utakmicu na problematičnom lijevom boku. Trudio se stvoriti višak prema naprijed, te zatvorio sve prolaze prema Pletikosa. Stanka u reprezentaciji kao da se nije niti primijetila. O samoj utakmici Pranjić je kazao:
- Nisam zadovoljan, trebali smo zabiti, bilo bi lakše za uzvrat. Igrali smo s igračem više cijelo drugo poluvrijeme, šteta što nismo zabili. Bila je to tvrda utakmica, znali smo da nam Island ništa neće pokloniti.

Kako vidi ovu reprezentaciju i postavku igre.

- Niko Kovač želi Hrvatsku koja igra brzo, još nismo pohvatali sve njegove ideje, ali bilo je solidno, Islanđani nam nisu stvorili šansu. Trebamo se dobro odmoriti i pred našim navijačima osigurati plasman u Brazil – odgovorio je Pranjić i dodao:

- Spreman sam, izdržao sam svih 90 minuta. Lijepo je biti nazad, nedostajalo mi je sve ovo i stvarno sam presretan.

Trening nakon dvoboja, jači za one koji nisu igrali, istezanje i razgibavanje za one koji su odradili svoj prvi zadatak. Malo ih se zaustavilo u mix-zoni.

- Rezultat je dobar, šteta što nismo napravili više, nismo zabili taj pogodak. Njihov vratar je branio odlično. Ukupno gledajući odigrali smo čvrsto, korektnu utakmicu, ali je nedostajalo da lopta uđe u islandsku mrežu. Ali to ćemo riješiti u Zagrebu - kazao je Josip Šimunić.

Kapetan Darijo Srna u prethodnim je dvobojima Islanđanima bio noćna mora, svojim je centaršutevima razbijao obranu, sinoć je nedostajalo malo sreće i više probojnosti, snažnija završnica. Dobro organizirani Islanđani su se uspjeli obraniti.

- Nije bilo lagano, dapače. Po meni bi bilo bolje da smo do kraja igrali "jedanaest protiv jedanaest". Islanđani su s deset igrača igrali mnogo bolje. Svi su se vratili nazad, u njima se probudio njihov poznati ratnički mentalitet. Naš je cilj bio ne primiti zgoditak, to smo ostvarili. Naravno, bio je cilj i zabiti, ali njihov vratar branio je na visokoj razini. Igrali smo protiv momčadi koja je jako dobro organizirana i disciplinirana. Znali smo da će biti teško. Njima treba čestitati, a ne nas kuditi. Sve je ipak u našim rukama. U Maksimiru očekujemo podršku punog stadiona, prolazak Hrvatske u Brazil - zaključio je Srna.

Islanđani su tijekom cijelog dvoboja imali veliku podršku s tribina, nakon susreta su ispraćeni velikim pljeskom za junački odigranu partiju sa igračem manje. Prezadovoljni jer im je i ovaj rezultat aktivan za uzvrat.

- Izdržali smo s deset igrača gotovo cijelo poluvrijeme i svi smo zbog toga ponosni. U Zagreb idemo postići pogodak i probati se plasirati na Svjetsko prvenstvo. Imamo šanse, ova Hrvatska nije nepobjediva - kazao je Gilfy Sigurdsson


FRANE VULAS, R.RADICA
[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>





























[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/domaci-nogomet/niko-kovac-uvjeren-sam-da-idemo-u-brazil-217958 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=c27e91b98294f07c5ad44afe3e7cfcd88700893f [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Niko+Kova%C4%8D%3A+Uvjeren+sam+da+idemo+u+Brazil%21&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fdomaci-nogomet%2Fniko-kovac-uvjeren-sam-da-idemo-u-brazil-217958 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fdomaci-nogomet%2Fniko-kovac-uvjeren-sam-da-idemo-u-brazil-217958 )
Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Foto: Boris Kovačev / CROPIX [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => odluka u zagrebu [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Domaći nogometodluka u zagrebu

Niko Kovač: Uvjeren sam da idemo u Brazil!

Piše PSD.
16. studenog 2013. - 00:05
Niko Kovač na presicu nakon susreta nije došao u dobrom raspoloženju. U debiju na klupi reprezentacije njegova momčad imala je gotovo 45 minuta igrača više, no nije stigla do trijumfa.
- Nisam zadovoljan, trebali smo zabiti, bilo bi lakše za uzvrat. Igrali smo s igračem više cijelo drugo poluvrijeme, šteta što nismo zabili. Bila je to tvrda utakmica, znali smo da nam Island ništa neće pokloniti.
Trening nakon dvoboja, jači za one koji nisu igrali, istezanje i razgibavanje za one koji su odradili svoj prvi zadatak. Malo ih se zaustavilo u mix-zoni.
#HRVATSKAISLAND
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. svibanj 2024 10:53