stdClass Object ( [id] => 132647 [title] => NEČASTIVI U PARKU MLADEŽI Split niže uspjehe, a njegov financijer pritvore [alias] => necastivi-u-parku-mladezi-split-nize-uspjehe-a-njegov-financijer-pritvore [catid] => 276 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] => U subotu navečer, 30. travnja, Radnički nogometni klub “Split” protutnjao je stadionom u Zaprešiću i s dva pogotka Vitaića i Serdarušića već u prvih pola sata igre pobijedio domaćina “Intera”, svog jedinog konkurenta za treće mjesto na tablici Prve hrvatske nogometne lige, mjesto koje vodi u kvalifikacije za Europsku ligu. Novinski izvještaji vele da je “Split” oduševio igrom, kao što to otprilike radi cijelo prvenstvo.

SPLIT_DRAGOVOLJAC7-140511.2

U ponedjeljak rano ujutro, 2. svibnja - još se slavlje splitovaca, što se kaže, nije ni stišalo – policija je pokucala na vrata predsjednika RNK “Split” Slavena Žužula i prevezla ga u Istražni centar zagrebačkog Županijskog suda, gdje mu je određen jednomjesečni pritvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke u slučaju malverzacija oko poslova izgradnje nekoliko dionica autoceste Rijeka-Zagreb, u čemu je Žužul sudjelovao kao vlasnik i direktor tvrtke “Skladgradnja”.

Ujedno, to je bio već treći put da čelni čovjek “Splita” završava u pritvoru: posljednji put to mu se dogodilo u listopadu prošle godine, zbog optužbi da je oštetio splitski “Brodosplit” i državni proračun za višemilijunske iznose.

ZUZUL_DUBRAVA_070607-06

Pet dana poslije, U subotu navečer, 7. svibnja, Radnički nogometni klub “Split” na svom stadionu u Parku mladeži pobijedio je “Zadar” s 3:2 i time i matematički osigurao plasman u Europsku ligu. Ujedno, mlađi je splitski klub time zaokružio doista rijedak sportski podvig: u samo tri godine “Crveni đavoli” su od Četvrte lige došli do nastupa u Europi, kao nekad slavni engleski “Nottingam Forest”, koji je krajem 70-ih uspio u samo nekoliko godina od nižerazrednog kluba postati prvak Europe te osvojiti simpatije svih europskih ljubitelja nogometa, kao što je to RNK “Split” ove godine učinio s preostalim hrvatskim ljubiteljima nogometa. Usput, i “Nottingam Forest” igrao je u crvenim dresovima.

Stilski neobično poglavlje

Taj povijesni susret sa “Zadrom” nije mogao uživo gledati i “gazda” kluba Slaven Žužul, čovjek koji je osigurao materijalnu podlogu neviđenog uspjeha RNK “Split”: čovjek je, da podsjetimo, do kraja prošlog tjedna bio u pritvoru. Štoviše, prema novinskim izvještajima, ako mu se dokaže krivnja, prijeti mu kazna i do deset godina zatvora. Tako dolazimo do još jednog zanimljivog fenomena: klub koji je u samo tri godine napravio čudo vodi predsjednik koji je praktično više u zatvoru nego na slobodi, a prijeti mu dugogodišnja robija. Zvuči hrvatski?

Naravno, to otvara i neizbježno pitanje hoće li eventualno utamničenje Slavena Žužula označiti i kraj “Splitove” bajke, koja je građanima nudila više od dobrog nogometa – primjer kako se može uspjeti i s onim tako otrcanim epitetima kao što su rad, skromnost i poštenje. Poštenje? Upravo je to sad na kušnji. Ako se pokaže da optužbe nisu neosnovane, neizbježno će pasti sjena i na “Splitov” nogometni podvig, jer će cijela priča postati samo stilski neobično poglavlje u sumornoj knjizi suvremenog hrvatskog nogometa, premreženog, baš i kao suvremeno hrvatsko društvo, kriminalom i nečasnim rabotama.

Upitat će možda netko: zašto bi Park mladeži postao Park kvareži? Odnosno, zašto bi nogometaši koji igraju dobar nogomet ispaštali zbog kvarnosti svog predsjednika? Ali, zar se upravo to stalno ne događa, na svim frontovima, od Parka mladeži do Haaga?

DAMIR PILIĆ

Split je ozbiljniji klub od Hajduka

Kako je ‘mali’ Split sustigao ‘veliki’ Hajduk? Još prije četiri godine u svibnju 2007. godine Split je bio drugoplasirana momčad Četvrtoj HNL Jug iza Neretvanca iz Opuzena koji se tada plasirao u viši rang, dok je i Hajduk također bio drugi - ali u Prvoj ligi.

Od tada je krenuo rapidni uspon ‘crvenih’ koji su u tri godine preskočili tri ranga, a stigli su do toga da im koračić nedostaje da prestignu i drugoplasirani Hajduk. U debitantskoj sezoni u Prvoj HNL mnogi su im prognozirali borbu za ostanak, ali Split je postao najugodnije iznenađenje natjecanja, izborio treće mjesto i plasman u Europsku ligu, a u posljednjem kolu ima prigodu i osvojiti drugo mjesto.

Iako je prije samo osam kola Hajduk nakon pobjede u gradskom derbiju imao velikih 14 bodova viška pred Splitom u dva mjeseca ta se prednost potpuno istopila.

U čemu je tajna Splitovih dobrih rezultata u odnosu na Hajduk? Nakon titule prvaka ljetnog ‘mercata’ Split je bio najbolji i u zimskom prijelaznom roku. Iako je iskusni internacionalac Ivica Križanac jednom nogom već bio u Hajduku nakon što se taj transfer izjalovio karijeru je nastavio u Splitu čiji ga je sportski direktor Nenad Pralija uostalom prvi i kontaktirao. Pored Križanca na Park mladeži je sletio i još jedan bivši hajdukovac Filip Marčić. S druge strane u inozemstvo su otišla dva ponajbolja igrača Hajduka Senijad Ibričić i Ivan Strinić.
Na Poljudu su tijekom sezone na klupi promijenila čak četiri lica.

Stanka Poklepovića koji je momčad Hajduka uveo u Europsku ligu nakon privremenog rješenja Joška Španjića zamijenio je Goran Vučević koji se ni sam nije dugo zadržao na klupi. Prije četiri kola na užarenu klupu je sjeo Ante Miše... Za to vrijeme u Parku mladeži su čvrsto stali iza jednoga čovjeka, iskusnog Ivana Katalinića koji je početkom sezone zamijenio mladog trenera Tonća Bašića koji je momčad uveo u Prvu ligu.

Puno babica kilavo dite. Hajdukovu sezonu opet je obilježila kriza rukovođenja u koju je prste umiješala politika. Nakon odlaska predsjednika Joška Svaguše potrajalo je traženje nasljednika, tu je ulogu usporedo s direktorskom privremeno obnašao Josip Grbić, a za mnoge odluke mora se čekati potvrda Nadzornog odbora koji se sveo na samo pet članova. Na sve to nadovezale su se dvojbe oko prodaje dionica u gradskom vlasništvu, sapunica o gostovanju Barcelone... U Parku mladeži je mnogo jednostavnije, zadnja je ona predsjednika Slavena Žužula. Međutim i Split tu ima problema zbog njegovih boravaka u pritvoru.

U Hajduku su uoči sezone unatoč evidentnoj kvalitativnoj prednosti Dinama otvoreno istaknuli osvajanje prvenstva kao glavni cilj u sezoni u kojoj je klub slavi stoti rođendan, te time sebi stavili i veliku željeznu kuglu oko noge. Pogotovo su očekivanja narasla nakon plasmana u Europsku ligu, no taj je balon morao prije ili kasnije puknuti. Sve je potpuno nizbrdo krenulo u drugom dijelu sezone, zbog niza neprepoznatljivih predstava i navijači su igrače uzeli na zub, što je također utjecalo na izvedbe na travnjaku. S druge strane takvih problema u Splitu nemaju, pogotovo ne u tolikoj mjeri.

Iako je mlađi brat Split novak u Prvoj HNL ipak ima uvjerljivo najstariju momčad lige, sastav koji u hrvatskim okvirima pršti iskustvom od Križanca, Vidića, Budiše, Marčića, Golubovića, Ante Vitaića, Šimića... i koji se nosi s pritiskom. Toliko iskustva u redovima Hajduka ima tek nekolicina igrača poput Vejića, Andrića, Bulkua. U prosjeku Split ima čak četiri godine stariju momčad od Hajduka (27,9 godina prosjek je starosti igrača Splita naprema 24 godine igrača Hajduka).
FRANE VULAS

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Svjedočimo zanimljivom fenomenu:  SFlbKlub koji je u samo tri godine iz Četvrte lige uspio izboriti plasman u Europu vodi predsjednik koji je praktično više u zatvoru nego na slobodi, a prijeti mu dugogodišnja robija. Zvuči hrvatski? [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => priča iz hrvatske [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2011-05-16 14:16:25 [created_by] => 31 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2011-05-17 14:57:49 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2011-05-17 09:31:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 4494 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 276 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o domaćem nogometu. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, domaći nogomet [secure] => 0 [page_title] => Domaći nogomet [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2011/05/16/Novosti/ZUZUL_DUBRAVA_070607-06.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "700x424" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 276 [name] => Domaći nogomet [alias] => domaci-nogomet [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 2 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7736400 Threads: 1 Questions: 1630850673 Slow queries: 4846099 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111264350 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 49 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/domaci-nogomet ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/domaci-nogomet/necastivi-u-parku-mladezi-split-nize-uspjehe-a-njegov-financijer-pritvore-132647 [printLink] => /sport/domaci-nogomet/necastivi-u-parku-mladezi-split-nize-uspjehe-a-njegov-financijer-pritvore-132647?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 215369 [name] => slavenžužul [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => slavenzuzul [link] => /tag/slavenzuzul ) [1] => stdClass Object ( [id] => 120714 [name] => Rnksplit [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => rnksplit [link] => /tag/rnksplit ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [Subtitle] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Svjedočimo zanimljivom fenomenu:  SFlbKlub koji je u samo tri godine iz Četvrte lige uspio izboriti plasman u Europu vodi predsjednik koji je praktično više u zatvoru nego na slobodi, a prijeti mu dugogodišnja robija. Zvuči hrvatski? [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => priča iz hrvatske [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => NEČASTIVI U PARKU MLADEŽI Split niže uspjehe, a njegov financijer pritvore [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-14-20-50-38-31 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2011/05/16/Novosti/ZUZUL_DUBRAVA_070607-06.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2011/05/16/Novosti/ZUZUL_DUBRAVA_070607-06.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}U subotu navečer, 30. travnja, Radnički nogometni klub “Split” protutnjao je stadionom u Zaprešiću i s dva pogotka Vitaića i Serdarušića već u prvih pola sata igre pobijedio domaćina “Intera”, svog jedinog konkurenta za treće mjesto na tablici Prve hrvatske nogometne lige, mjesto koje vodi u kvalifikacije za Europsku ligu. Novinski izvještaji vele da je “Split” oduševio igrom, kao što to otprilike radi cijelo prvenstvo.

SPLIT_DRAGOVOLJAC7-140511.2

U ponedjeljak rano ujutro, 2. svibnja - još se slavlje splitovaca, što se kaže, nije ni stišalo – policija je pokucala na vrata predsjednika RNK “Split” Slavena Žužula i prevezla ga u Istražni centar zagrebačkog Županijskog suda, gdje mu je određen jednomjesečni pritvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke u slučaju malverzacija oko poslova izgradnje nekoliko dionica autoceste Rijeka-Zagreb, u čemu je Žužul sudjelovao kao vlasnik i direktor tvrtke “Skladgradnja”.

Ujedno, to je bio već treći put da čelni čovjek “Splita” završava u pritvoru: posljednji put to mu se dogodilo u listopadu prošle godine, zbog optužbi da je oštetio splitski “Brodosplit” i državni proračun za višemilijunske iznose.

ZUZUL_DUBRAVA_070607-06

Pet dana poslije, U subotu navečer, 7. svibnja, Radnički nogometni klub “Split” na svom stadionu u Parku mladeži pobijedio je “Zadar” s 3:2 i time i matematički osigurao plasman u Europsku ligu. Ujedno, mlađi je splitski klub time zaokružio doista rijedak sportski podvig: u samo tri godine “Crveni đavoli” su od Četvrte lige došli do nastupa u Europi, kao nekad slavni engleski “Nottingam Forest”, koji je krajem 70-ih uspio u samo nekoliko godina od nižerazrednog kluba postati prvak Europe te osvojiti simpatije svih europskih ljubitelja nogometa, kao što je to RNK “Split” ove godine učinio s preostalim hrvatskim ljubiteljima nogometa. Usput, i “Nottingam Forest” igrao je u crvenim dresovima.

Stilski neobično poglavlje

Taj povijesni susret sa “Zadrom” nije mogao uživo gledati i “gazda” kluba Slaven Žužul, čovjek koji je osigurao materijalnu podlogu neviđenog uspjeha RNK “Split”: čovjek je, da podsjetimo, do kraja prošlog tjedna bio u pritvoru. Štoviše, prema novinskim izvještajima, ako mu se dokaže krivnja, prijeti mu kazna i do deset godina zatvora. Tako dolazimo do još jednog zanimljivog fenomena: klub koji je u samo tri godine napravio čudo vodi predsjednik koji je praktično više u zatvoru nego na slobodi, a prijeti mu dugogodišnja robija. Zvuči hrvatski?

Naravno, to otvara i neizbježno pitanje hoće li eventualno utamničenje Slavena Žužula označiti i kraj “Splitove” bajke, koja je građanima nudila više od dobrog nogometa – primjer kako se može uspjeti i s onim tako otrcanim epitetima kao što su rad, skromnost i poštenje. Poštenje? Upravo je to sad na kušnji. Ako se pokaže da optužbe nisu neosnovane, neizbježno će pasti sjena i na “Splitov” nogometni podvig, jer će cijela priča postati samo stilski neobično poglavlje u sumornoj knjizi suvremenog hrvatskog nogometa, premreženog, baš i kao suvremeno hrvatsko društvo, kriminalom i nečasnim rabotama.

Upitat će možda netko: zašto bi Park mladeži postao Park kvareži? Odnosno, zašto bi nogometaši koji igraju dobar nogomet ispaštali zbog kvarnosti svog predsjednika? Ali, zar se upravo to stalno ne događa, na svim frontovima, od Parka mladeži do Haaga?

DAMIR PILIĆ

Split je ozbiljniji klub od Hajduka

Kako je ‘mali’ Split sustigao ‘veliki’ Hajduk? Još prije četiri godine u svibnju 2007. godine Split je bio drugoplasirana momčad Četvrtoj HNL Jug iza Neretvanca iz Opuzena koji se tada plasirao u viši rang, dok je i Hajduk također bio drugi - ali u Prvoj ligi.

Od tada je krenuo rapidni uspon ‘crvenih’ koji su u tri godine preskočili tri ranga, a stigli su do toga da im koračić nedostaje da prestignu i drugoplasirani Hajduk. U debitantskoj sezoni u Prvoj HNL mnogi su im prognozirali borbu za ostanak, ali Split je postao najugodnije iznenađenje natjecanja, izborio treće mjesto i plasman u Europsku ligu, a u posljednjem kolu ima prigodu i osvojiti drugo mjesto.

Iako je prije samo osam kola Hajduk nakon pobjede u gradskom derbiju imao velikih 14 bodova viška pred Splitom u dva mjeseca ta se prednost potpuno istopila.

U čemu je tajna Splitovih dobrih rezultata u odnosu na Hajduk? Nakon titule prvaka ljetnog ‘mercata’ Split je bio najbolji i u zimskom prijelaznom roku. Iako je iskusni internacionalac Ivica Križanac jednom nogom već bio u Hajduku nakon što se taj transfer izjalovio karijeru je nastavio u Splitu čiji ga je sportski direktor Nenad Pralija uostalom prvi i kontaktirao. Pored Križanca na Park mladeži je sletio i još jedan bivši hajdukovac Filip Marčić. S druge strane u inozemstvo su otišla dva ponajbolja igrača Hajduka Senijad Ibričić i Ivan Strinić.
Na Poljudu su tijekom sezone na klupi promijenila čak četiri lica.

Stanka Poklepovića koji je momčad Hajduka uveo u Europsku ligu nakon privremenog rješenja Joška Španjića zamijenio je Goran Vučević koji se ni sam nije dugo zadržao na klupi. Prije četiri kola na užarenu klupu je sjeo Ante Miše... Za to vrijeme u Parku mladeži su čvrsto stali iza jednoga čovjeka, iskusnog Ivana Katalinića koji je početkom sezone zamijenio mladog trenera Tonća Bašića koji je momčad uveo u Prvu ligu.

Puno babica kilavo dite. Hajdukovu sezonu opet je obilježila kriza rukovođenja u koju je prste umiješala politika. Nakon odlaska predsjednika Joška Svaguše potrajalo je traženje nasljednika, tu je ulogu usporedo s direktorskom privremeno obnašao Josip Grbić, a za mnoge odluke mora se čekati potvrda Nadzornog odbora koji se sveo na samo pet članova. Na sve to nadovezale su se dvojbe oko prodaje dionica u gradskom vlasništvu, sapunica o gostovanju Barcelone... U Parku mladeži je mnogo jednostavnije, zadnja je ona predsjednika Slavena Žužula. Međutim i Split tu ima problema zbog njegovih boravaka u pritvoru.

U Hajduku su uoči sezone unatoč evidentnoj kvalitativnoj prednosti Dinama otvoreno istaknuli osvajanje prvenstva kao glavni cilj u sezoni u kojoj je klub slavi stoti rođendan, te time sebi stavili i veliku željeznu kuglu oko noge. Pogotovo su očekivanja narasla nakon plasmana u Europsku ligu, no taj je balon morao prije ili kasnije puknuti. Sve je potpuno nizbrdo krenulo u drugom dijelu sezone, zbog niza neprepoznatljivih predstava i navijači su igrače uzeli na zub, što je također utjecalo na izvedbe na travnjaku. S druge strane takvih problema u Splitu nemaju, pogotovo ne u tolikoj mjeri.

Iako je mlađi brat Split novak u Prvoj HNL ipak ima uvjerljivo najstariju momčad lige, sastav koji u hrvatskim okvirima pršti iskustvom od Križanca, Vidića, Budiše, Marčića, Golubovića, Ante Vitaića, Šimića... i koji se nosi s pritiskom. Toliko iskustva u redovima Hajduka ima tek nekolicina igrača poput Vejića, Andrića, Bulkua. U prosjeku Split ima čak četiri godine stariju momčad od Hajduka (27,9 godina prosjek je starosti igrača Splita naprema 24 godine igrača Hajduka).
FRANE VULAS

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/domaci-nogomet/necastivi-u-parku-mladezi-split-nize-uspjehe-a-njegov-financijer-pritvore-132647 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=e19c7c69cefb44d97e0fd86abcb8a09e3b96a359 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=NE%C4%8CASTIVI+U+PARKU+MLADE%C5%BDI+Split+ni%C5%BEe+uspjehe%2C+a+njegov+financijer+pritvore&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fdomaci-nogomet%2Fnecastivi-u-parku-mladezi-split-nize-uspjehe-a-njegov-financijer-pritvore-132647 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fdomaci-nogomet%2Fnecastivi-u-parku-mladezi-split-nize-uspjehe-a-njegov-financijer-pritvore-132647 )
Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Svjedočimo zanimljivom fenomenu:  SFlbKlub koji je u samo tri godine iz Četvrte lige uspio izboriti plasman u Europu vodi predsjednik koji je praktično više u zatvoru nego na slobodi, a prijeti mu dugogodišnja robija. Zvuči hrvatski? [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => priča iz hrvatske [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Domaći nogometpriča iz hrvatske

NEČASTIVI U PARKU MLADEŽI Split niže uspjehe, a njegov financijer pritvore

Piše PSD.
17. svibnja 2011. - 11:31
U subotu navečer, 30. travnja, Radnički nogometni klub “Split” protutnjao je stadionom u Zaprešiću i s dva pogotka Vitaića i Serdarušića već u prvih pola sata igre pobijedio domaćina “Intera”, svog jedinog konkurenta za treće mjesto na tablici Prve hrvatske nogometne lige, mjesto koje vodi u kvalifikacije za Europsku ligu. Novinski izvještaji vele da je “Split” oduševio igrom, kao što to otprilike radi cijelo prvenstvo.

Split je ozbiljniji klub od Hajduka

Kako je ‘mali’ Split sustigao ‘veliki’ Hajduk? Još prije četiri godine u svibnju 2007. godine Split je bio drugoplasirana momčad Četvrtoj HNL Jug iza Neretvanca iz Opuzena koji se tada plasirao u viši rang, dok je i Hajduk također bi...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. svibanj 2024 22:50