StoryEditorOCM
Domaći nogometkontroverzni igrač

Naljutio legendu Liverpoola, šakom u glavu opalio Vatrenog, a sada se za ‘nemoguću misiju‘ odlučio vratiti u HNL

Piše Darko Drmić/SN
3. siječnja 2024. - 21:11

Eros Grezda potpisao je za NK Rudeš. Bivši albanski reprezentativac do sada je u dresu Osijeka, Lokomotive i Šibenika skupio 108 nastupa u HNL-u, uz učinak od 22 pogotka i 13 asistencija. Igrao je još za slovenski Aluminij i Zavrč, mađarski Zalaegerszeg, tursku Manisu, albanski Partizani, a vrhunac karijere mu je svakako prelazak u škotske Rangerse za dva milijuna eura, pišu Sportske novosti.

U Rangersima se Grezda nije najbolje proveo, na utakmici Tunnock‘s Cupa između Rangersa U21 i sjevernoirske momčadi Ballymena Uniteda, Grezda se sukobio s protivničkim braničem Andrewom Burnsom i pljunuo ga. Nakon incidenta tadašnji trener Rangersa, legenda Livepoola, Steven Gerrard rekao je da Grezda više nikad neće igrati za klub.

To nije bio jedini kontroverzni trenutak albanskog krilnog igrača, naime krajem svibnja 2020., Grezda je nakon utakmice Osijeka i Rijeke na parkingu stadiona Rujevica udario bivšeg hrvatskog reprezentativca Antonija Mirka Čolaka šakom u glavu. Godinu dana kasnije dobio je kaznu riječkog Općinskog suda od 769 kuna i 20 lipa.

Grezda dolazi kao slobodan igrač nakon raskida ugovora s Partizanijem, te se u Rudešu nadaju kako će im pomoći u "nemogućoj misiji" ostanka u Supersport HNL-u. Rudeš za devetoplasiranom Istrom zaostaje čak 14 bodova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 16:58