StoryEditorOCM
Domaći nogometGosti oslabljeni

Lider Hajduk u velikoj prilici podebljati prednost, ozbiljno potreseni Varaždin na Poljud stiže i bez ključnih igrača

Piše Frane Vulas
10. studenog 2023. - 13:20

Pobjedom u zaostalom susretu s Osijekom na Opus Areni Hajduk je samostalno izbio na vrh ljestvice SuperSport HNL-a s tri boda više od Rijeke koja ima odigrani susret manje, ali i čak sedam u odnosu na Dinamo koji je odigrao dvije utakmice manje.

U nedjelju momčad trenera Mislava Karoglana na Poljudu dočekuje Varaždin u sklopu 15. kola (16.30 sati), a dva i pol sata kasnije u derbiju kola će se na Rujevici sastati Rijeka i Dinamo. U slučaju pobjede nad Varaždincima ‘bijeli‘ mogu podebljati prednost na vrhu ljestvice. Neće Hajduku biti lagan posao, i ove sezone momčad iz baroknog grada igra vrlo dopadljiv nogomet, ali ipak će Splićanima biti utoliko lakše zbog toga što gosti stižu potreseni zbog vijesti o zdravstvenom stanju svog trenera, ali i igrački osjetno oslabljeni.

image

Fran Brodić

Damir Krajač/Cropix

Momčad je već potresena nakon što je klub s javnosti podijelio informaciju kako se trener Mario Kovačević bori s rakom pluća. Strateg Varaždina će unatoč bolesti i dalje voditi momčad. Uz to na gostovanje u grad pod Marjanom Varaždinci dolaze bez nekolicine ključnih igrača. Zbog ozljede će izostati najbolji igrač i strijelac Varaždina Fran Brodić koji je ove sezone zabio šest pogodaka u prvenstvu, koliko i najbolji strijelac Hajduka Marko Livaja. U kadru momčadi trenera Marija Kovačevića neće biti niti vrijednog veznjaka Marina Pilja koji ima tri žuta kartona. A već otprije u kadru nije ni napadač Ante Vukušić. Bivši napadač Hajduk još se oporavlja od loma dvije koščice u stopalu na kup utakmici odigranoj krajem rujna.

Zbog ozbiljnije ozljede već neko vrijeme u kadru također nema ni stopera Ivana Nekića, dok se na treningu ozlijedio i desni bočni Matija Kolarić.

image

Marin Pilj

Marko Jurinec/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 10:29