StoryEditorOCM
Domaći nogometšokirani modri

Jakirović ovaj put nije dao ostavku: Ozljede su nas masakrirale; Bulat: Crni oblak je nad nama

Piše Sport SD
26. listopada 2023. - 23:38

Novi poraz u četvrtak su navečer doživjeli nogometaši zagrebačkog Dinama. S Maksimira je puni plijen odnijela Viktoria Plzen koja je slavila s 0:1, a strijelac jedinog pogotka bio je Tomas Chory koji zabio s bijele točke.

Prvi je pred kamere nakon novog udarca izašao dinamovac Marko Bulat.

- Opet naša prosječna partija. Ne znam što se događa. Stvarno, crni oblak se nadvio nad nas. Ne možemo zabiti, vratar obrani, stativa, odbije se van... Žao mi je nas igrača, stožera i navijača. Ovo nije predstava kakve oni zaslužuju. Penal? Krenuli smo dobro, imali smo šansi dobrih, ali onda prekid... Po stoti puta ovo radimo, dogodi nam se problem. Mislimo da smo se spasili, ali napravili smo glupost. Baš sam razočaran... - komentirao je Bulat nakon susreta.

Dok je Marko Bulat, autor dva udarca s kojima je zatresao okvir gola još na terenu poručio da "ne zna što im se događa", čekali smo što će nakon dvoboja reći trener Dinama, Sergej Jakirović.

No, najprije je pred kamere Arenasporta došao Gabriel Vidović.

- Mislim da smo izdominirali cijelu utakmicu, imali prilika, prečka, stativa, još nekih zicera. Moje je mišljenje da smo opet izdominirali, ali neće nas sreća ni gol, moramo probati što brže izaći iz ovoga. Crna rupa? Nismo izgubili na samopouzdanju. Igrali smo dobro, ovo je čista nesreća. Kad nas krene, nećemo stati. Idemo svaku utakmicu na pobjedu, uvjeren sam da će biti dobro.

Javio se i Stefan Ristovski:

- To je nogomet. Jednostavno, kad ne zabiješ, primiš. Pričali smo da ne možemo zabiti. Žao nam je, neće nas. Ispričavam se navijačima na lošim rezultatima koje smo postigli. Moramo gledati naprijed, biti jači. Nositi Dinamov dres, moramo shvatiti što to znači. Čak i kad igraš prijateljsku utakmicu, moraš shvatiti da zaslužuješ nositi taj dres. Kao što sam rekao i na press-konferenciji, Viktoria je iskusna europska ekipa. Nisu nas iznenadili, znali smo da imaju brz protok lopte... Sve smo znali, ali piše se i pamti ovaj rezultat, poraz. Čeka nas HNL za vikend. Prvo mjesto u skupini je izgubljeno, ali mi moramo proći, to je naš cilj.

Sergej Jakirović pojavio se u TV-studiju Arenasporta:

- Teška večer još jednom. Nisam bio zadovoljan u prvom dijelu. Sve ono što smo se dogovarali nije funkcioniralo. Tražio sam da se raširimo, da napadamo prostor, nismo to prepoznavali. Možda je samo bila jedna prilika, tu je požurio kod lopte za Emrelija. Probili su nas, nismo ih zatvorili... Špikić i Moharrami nisu mogli, probali smo s tri stopera, morali smo na kraju, nakon gola otići u 4-4-2. Žao mi je šanse Vidovića, to je bilo ono što smo tražili, a pucali smo direktno u vratara. Bio je naputak da više pucamo...

Penal?

- Mi smo to gledali, prelagano je to sudio. Engleski sudac je, očekivao sam da će pustiti čvršću igru. Na kraju je bilo stihijski... Kao da je začarano ovo sve skupa, teška je to situacija za nas sada. Situacija nije izgubljena, dođe stres i čudne reakcije kad je nešto lagano, mi to zakompliciramo. Volio bih da je to sve brže, da brže igramo, danas nije išlo. Skautirali smo Viktoriju, znao sam njihove mehanizme u igri, nismo se mogli nametnuti. Dosta su kompaktni, zna se tko što radi, očekivao sam ovakvu utakmicu. Ozljede su nas maskarirale. Rujan smo prošli bez ogrebotine, sve je krenulo od Astane. Tada su se ozlijedili Špikić, Ristovski i Petković, nismo se uspjeli vratiti nakon toga.

Što dalje? Slijedi HNL, kako podići momčad i pred gostovanje u Plzenu.

- Samo se mi sami možemo izvući, nitko drugi. Dao sam svima da igraju, sve kombinacije vrtimo. Ne mogu vjerovati da toliko ovisimo o Petkoviću. Vrtimo, probavamo s Drmićem, Kulenovićem, drugima, ali ne možemo zabiti. Samo se mi sami možemo izvući, nitko drugi. Fali nam kompaktnosti, čvrstine u duelima. Ne mogu dečkima ništa zamjeriti, daju sve od sebe. Moramo ići dalje, gledati prema drugim utakmicama, već za dva dana je Lokomotiva - zaključio je Jakirović.

A nakon što su igrači, pa i on sam davali izjave pred TV-kamerama, trebalo je sjesti i pred novinare u press-salonu maksimirskog stadiona. Dinamo je poražen (0:1) od Viktorije iz Plzena u 3. kolu Konferencijske lige. Za Sergeja Jakirovića, stratega Modrih, još jedna teška večer. Četvrti poraz u posljednjih pet službenih utakmica. Definitivno, nije lako...

- Očekivano tvrda i čvrsta utakmica, kao što smo i najavljivali. Prvo poluvrijeme nisam bio zadovoljan protokom lopte, nismo imali odgovor na njihov presing. Nismo dobro napadali dubinu kada je bilo prilike za to, lagano su nas kontrolirali tu. Zaprijetili smo iz prekida. U drugom poluvremenu smo kontrolirali situaciju do Vidovićeve prilike, to smo i pripremali, nismo uspjeli zabiti, a onda smo napravili naivan penal, bio je to lagan kontakt, s obzirom na to da je Englez sudio očekivao sam da će pustiti možda malo čvršću igru. Probali smo mijenjati u drugom dijelu, nismo stvorili niti jednu šansu onda da bismo ih stavili pod pritisak i možemo jedino čestitati suparniku.

Odgovorio je i na pitanje o budućnosti na klupi Dinama. Pozicija mu sigurno nije lagodna...

- Ne znam čeka li me sastanak, to je pitanje za Upravu. Imam trening sutra u 11, ali znam da je teška situacija. Želim da igrači uživaju na terenu i da se nadigravaju, vidim da imaju možda malo prevelik pritisak. Znam što se očekuje u svakoj utakmici. Teška je situacija, kao da smo začarani, sigurno da nije lagano.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 11:59