StoryEditorOCM
Domaći nogometvelik posao

Hrvat odlazi u Njemačku i mijenja igrača od 95 milijuna eura? Transfer bi mogao pasti već ove zime

Piše SPORT SD
6. studenog 2023. - 21:36

Nakon što se vratio s posudbe iz Züricha, Roko Šimić objeručke je prihvatio priliku u RB Salzburgu. Mladi hrvatski reprezentativac dosad je postigao pet pogodaka za austrijskog prvaka, uz još jedan za U-21 izabranu vrstu, a njegovi nastupi sada privlače interes i klubova iz najjačih europskih liga, pišu Sportske novosti.

Naime, kako je doznao BILD, 20-godišnji napadač na listi je želja Eintrachta iz Frankfurta za zimski šoping. Njemački medij objavio je informaciju da je Šimić jedna od potencijalnih meta kluba, nakon što je Frankfurt u ljetnom prijelaznom roku ostvario rekordnu prodaju, poslavši Randala Kolo Muanija u PSG za čak 95 milijuna eura. Eintracht, u čijim su redovima trenutačno i dva Hrvata, Kristijan Jakić i Hrvoje Smolčić, trenutačno drži sedmo mjesto Bundeslige sa 17 osvojenih bodova, dok vodeći Bayer Leverkusen ima 28.

Transfermarkt Šimića trenutačno procjenjuje na vrijednost od pet milijuna eura, a uzmemo li u obzir njegovu dob, ali i važeći ugovor do ljeta 2025. godine, izvjesno je kako bi potencijalni transfer dosegnuo i znatno veći iznos. Hrvatski napadač u Austriju je otišao u ljeto 2021. iz zagrebačke Lokomotive za četiri milijuna eura, a veći dio dosadašnjeg mandata odradio je na posudbi u njihovoj razvojnoj momčadi, Lieferingu, a zatim i u Zürichu. Povratkom u matični klub, polako se kristalizira u glavnu opciju u vrhu momčadi. RB Salzburg idući ogled igrat će u srijedu, kada na njihov teren stiže aktualni viceprvak Europe, Inter, u četvrtom kolu Lige prvaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 01:49