StoryEditorOCM
Domaći nogometzadovoljstvo im je

HNS zaposlio dugogodišnju članicu Uprave Dinama koja je hvalila bjegunca Zdravka Mamića

Piše SPORT SD
12. prosinca 2023. - 17:29

Bivša članica Uprave Dinama, Amra Peternel, zaposlena je u Hrvatskom nogometnom savezu. Tu vijest HNS je potvrdio Dalmatinskom portalu.

"Možemo potvrditi da je gđa Amra Peternel zaposlena u Hrvatskom nogometnom savezu kao djelatnica u odjelu licenciranja.

Zadovoljstvo nam je što smo administraciju Saveza pojačali magistrom ekonomije s bogatim iskustvom rada u nogometu. Uz odlično poznavanje domaćeg klupskog nogometa u kojem je radila na rukovodećim pozicijama, gđa Peternel djelovala je i kao članica Izvršnog odbora Europske udruge klubova (ECA). Drago nam je što je gđa Peternel pored inozemnih opcija odabrala Hrvatski nogometni savez, vodeći se pritom i obiteljskim razlozima jer je kao samohrana majka odlučila ostati u Hrvatskoj uz kćer.

Sigurni smo da će svojim iskustvom i znanjem, poznavanjem nogometnih procesa te razumijevanjem svakodnevnih izazova u radu klubova doprinijeti radu odjela za licenciranje te administraciji Hrvatskog nogometnog saveza. Gđi Peternel želimo dobrodošlicu u Savez i puno uspjeha na novom radnom mjestu", stoji u odgovoru Saveza Dalmatinskom portalu.

Peternel je članica Uprave Dinama bila od 2016. do ožujka ove godine, kada je razriješena dužnosti zajedno s Krešimirom Antolićem, a prije toga je obnašala druge funkcije u zagrebačkom klub. Također je 2019. primljena u Izvršni odbor ECA-e (Europsko udruženje profesionalnih klubova), a tada je u intervjuu za Klix.ba između ostaloga izjavila sljedeće:

Podsjetimo, Peternel je rođena u Sarajevu, a članica Uprave Dinama je bila od 2016. godine, nakon što je prethodno u Maksimiru obnašala druge funkcije. Nakon što je primljena u Izvršni odbor ECA-e, 2019. godine, dala je za Klix.ba sljedeću izjavu:

"Nedavno sam se sjetila kako sam odmah po dolasku u Dinamo morala naučiti šta je offside kako bi me ljudi ozbiljnije shvatili. Šalim se malo. Možda znam nogometna pravila, ali priznajem kako nisam stručnjak za sportske elemente poput taktike ili odabira igrača. Bavim se sasvim drugim aspektima nogometa poput marketinga, međunarodnih relacija i slično. Odabir igrača prepuštam osobama iz sportskog sektora te savjetniku kluba Zdravku Mamiću koji je kroz godine rada u nogometu dokazao da ima nepogrešiv instinkt".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 10:02