StoryEditorOCM
Domaći nogometSuperSport HNL

Gorica iznenadila Lokose na domaćem terenu, svakome po bod nakon živahne utakmice

Piše hina
6. travnja 2024. - 18:47

U prvom subotnjem susretu 29. kola HNL-a nije bilo pobjednika, u Kranjčevićevoj ulici su nogometaši Lokomotive i Gorice odigrali 1-1 (1-0).

Lokomotiva je povela u 29. minuti kada se lopta od gostujućeg igrača Matea Leša odbila u mrežu, dok je pogodak za konačnih 1-1 postigao Josip Mitrović u 73. minuti. Ovakvim rezultatom su oba sastava ostala na istim pozicijama na ljestvici. Lokomotiva je peta s 41 bodom, jednim manjem od četvrtog Osijeka, dok je Gorica šesta te ima 35 bodova.

Bolje je utakmicu otvorila Lokomotiva koja je dominirala, kako u uvodnom dijelu, tako i u kompletnom prvom poluvremenu. Nije domaćin nizao prilike, ali je sustavno pritiskao suparnika iz Velike Gorice.

U uvodnom dijelu ogleda dva puta je domaćin tražio jedanaesterac, a najbolju je priliku Lokomotiva imala u 25. minuti kada je Smakaj pucao glavom, ali je bio neprecizan.

Samo četiri minute kasnije Lokomotiva je povela i to zaslugama gostujućeg sastava. Žilinski je pucao, vratar Gorice Banić obranio, ali se lopta potom od Leša odbila u gostujuću mrežu za 1-0.

Nakon primljenog pogotka osjetila se veća želja kod gostujućih nogometaša, ali je Lokomotiva vrlo lako odbijala njihove pokušaje napada. U slabijem ritmu je otvoreno drugo poluvrijeme, a najbolju priliku Gorica je uspjela kreirati u 64. minuti. Nakon ubačaja Solde pucao je glavom Vujnović, ali nije pogodio cilj.

Deset minuta kasnije ipak se isplatila agresivnija igra Gorice u nastavku te su gosti došli do izjednačenja. Dugo je Mitrović vukao loptu, a potom je pucao te je lopta, lagano se odbivši od Mersinaja, odsjela u domaćoj mreži.

Potom je domaći igrač Canjuga zaprijetio iz slobodnog udarca, dok je u 87. Gorica ostala s igračem manje nakon drugog žutog kartona Majstorovića. Gosti iz Velike Gorice u završnici su ipak uspjeli sačuvati svoju mrežu te im jedan bod nije pobjegao iz džepa.

U nastavku subote od 19 sati će u Koprivnici igrati Slaven Belupo i Varaždin. U nedjelju su na rasporedu posljednje dvije utakmice ovog kola. Prvo od 17 sati u Zagrebu igraju Dinamo i Istra 1961, dok od 19.30 sati na Rujevici derbi kola igraju Rijeka i Hajduk.

U prvom susretu 29. kola Osijek je u gostima svladao Rudeš 3-2. Oba pogotka za domaćina je dao Tomislav Mrčela u 11. i 79. minuti, dok je za goste jedan pogodak dao Petar Pušić u 35. minuti te dva Kristijan Lovrić u 56. i 58. minuti.

HNL, 29. kolo:

Lokomotiva - Gorica 1-1 (Leš 29-ag/Mitrović 73)

Slaven Belupo - Varaždin (19 sati)

Petak:

Rudeš - Osijek 2-3 (Mrčela 11, 79/Pušić 35, Lovrić 56, 58)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 20:02