StoryEditorOCM
Domaći nogometUDRI JAČE, MANIJAČE

Do jučer je igrao u Mravincima, a sada ga zove velikan na kojemu je i Hajduk lomio zube... I tamo ga čekaju Manijaci!

Piše Marko Bilić
2. veljače 2024. - 06:33

Do prije koji mjesec Josip Mijić je igrao za Slogu iz Mravinaca, talentirani mladić iz Splita bio je na oku skauta jačih klubova, ali ni slutio nije da će u samo nekoliko dana ove zime promijeniti dva kluba i dva ranga natjecanja.

Bivši junior Solina i Dugopolja igrao je prvo za Zagoru iz Unešića, a od početka ove sezone nosio dres Sloge. S desnog beka prebacili su ga na stopera, na toj poziciji se toliko dobro snašao da je odmah upao u oko struci Croatije iz Zmijavaca. Pa je Josip, na kraju jesenske polusezone, završio na probi u tom drugoligašu.

Međutim, kako dobre stvari obično dolaze nenadano, tako se i Josipu dogodila prijateljska utakmice Croatije sa Zrinjskim, prvakom Bosne i Hercegovine.

- Doveli smo Josipa na probu, već dugo je na oku naših skauta. Međutim, toliko je dobro odigrao utakmicu sa Zrinjskim i oduševio predsjednika i trenera sarajevskog Željezničara koji su gledali susret da će ga oni sigurno uzeti. Mi mu nećemo praviti probleme - kazao je Marijan Karoglan trener Croatije, inače brat Hajdukovog trenera Mislava.

image

Josip Mijić

I ode nam Josip u Željezničar. U Premijer ligu Bosne i Hecregovine. U samo mjesec dana skočio je iz četvrte lige (Sloga), preko druge hrvatske (proba u Croatiji), do Premijer lige naših susjeda.

Doduše, ugovor nije još potpisan, ali to je samo formalnost i bit će odrađena ovih dana. Josip će igrati u dresu popularnog Želje, jednog od velikana nekadašnje jugoslavenske lige.

Transferu 20-godišnjeg Splićanina svakako je pomogla i činjenica da je trener Željezničara dobro nam poznati Bruno Akrapović, koji je vodio brojne dalmatinske klubove, kao i činjenica da je sarajevski klub u kratkom roku ostao bez dvojice stopera: jedan je napustio klub, drugi se ozlijedio.

Ovaj današnji Željo, na žalost, nije ni blizu negdašnje slave. Žestoko se čupa za ostanak u društvu najboljih, deseti je u poretku 12 klubova, prvi iznad crte utapanja. Ima jednako bodova kao i pretposljednji Igman. Navijači, popularni Manijaci, jako su nezadovoljni...

Želju čeka teška borba za spas, a Josipa Mijića pravi izazov na početku karijere.

image

Manijaci

Antonio Balić/Cropix

 

Standings provided by Sofascore
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 00:04